Profile cover photo
Profile photo
Balletstudio le Rêve
2 followers -
Pre-vooropleiding klassiek ballet
Pre-vooropleiding klassiek ballet

2 followers
About
Posts

Post has attachment
Extra auditie 23 maart 2014

N.a.v. de open dag is er een extra auditie op zondag 23 maart voor de pre-vooropleiding klassiek ballet. Aanmelden via het formulier op de website.

Post has attachment
Open dag en Workshop Jump

Op zondag 9 maart vond de eerste open dag van Balletstudio le Rêve plaats. Zeven oud-leerlingen van Maricelle, nu allen op een dansvakopleiding, gaven een demonstratie met elementen uit de klassieke balletles, de caractère dansles en de creatieve dansles. Daarna vond er een meedoeles plaats en daarna de workshop van Jump, o.l.v. Claire Philippart. Het thema was Giselle en wat ik persoonlijk heel mooi vond was dat de artistieke kant werd belicht en niet zozeer het passenmateriaal. Hieronder een kleine impressie.
PhotoPhotoPhoto
2014-03-19
3 Photos - View album

Post has attachment
Aanmelden workshop Jump ( fanclub van Het Nationale Ballet ) op zondag 9 maart 2014 in Rotterdam via:

http://jump.het-ballet.nl/jump/activiteiten-agenda/2014/03/09/workshop-rotterdam/#aanmelden

Post has attachment
Open Dag Balletstudio le Rêve

Zondag 9 maart 2014

Wijkaccommodatie Romeynshof
Stresemanplaats 8
3068 JL Rotterdam Ommoord

Programma:
12:30 uur – 13:15 uur: Demonstratieles
13:30 uur – 14:30 uur: Meedoeles
14:45 uur – 15:45 uur: Workshop JUMP

In de demonstratieles geven kinderen die reeds het lesprogramma van de pre-vooropleiding klassiek ballet hebben gevolgd en inmiddels op een professionele dansvakopleiding zitten een lesdemonstratie klassiek ballet, caractère dans en creatieve dans. Hierbij is iedereen van harte welkom om te komen kijken!

In de meedoeles zijn alle kinderen vanaf 6 jaar t/m 9/10 jaar van harte welkom om mee te doen en zelf kennis te maken de drie bovengenoemde dansvormen.
Deze les is gratis!

JUMP is de fanclub van Het Nationale Ballet. Zij komen deze dag speciaal naar Rotterdam om ook hier kinderen tussen de 6 en 9/10 jaar oud kennis te kunnen laten maken met Het Nationale Ballet. Aanmelden voor deze workshop gaat via hun eigen website:
http://jump.het-ballet.nl

Meer informatie op:
http://balletstudiolereve.nl

Contact:
 balletstudiolereve@online.nl

Post has attachment
Workshop "Jewels"

Op zondag 19 januari vond de Workshop “Jewels” plaats in de balletstudio op de Banierstraat in Rotterdam. Een groep van elf klassieke balletliefhebbers hebben 3½ uur hard gewerkt. Eerst een klassieke balletles gedaan en daarna aan de eerste variatie uit het eerste deel Emeralds gewerkt. Tot slot genoten van de voorstelling “Jewels” van het Bolshoi in Bioscoop Pathé. Persoonlijk vond ik het Bolshoi uitblinken in Diamonds. Dus wel opmerkelijk; de Fransen zijn op hun best in het Franse deel Emeralds, de Russen in het Russische deel Diamonds. Dus eigenlijk ben ik nu heel nieuwsgierig naar het New York City Ballet in Rubies…
Hieronder een korte impressie van Diamonds met Semyon Chudin en Olga Smirnova: Diamonds from Jewels - trailer (Bolshoi Ballet)
Photo

Post has attachment
Oriëntatielessen voor kinderen vanaf 5 jaar bij Balletstudio le Rêve

Vanaf januari 2014 starten wij met oriëntatielessen voor kinderen vanaf 5 jaar. In deze lessen maken de kinderen kennis met elementen uit de dansdisciplines klassiek ballet, folkloristische dans /caractere dans en creatieve dans. Zoals de naam al zegt, bieden wij de kinderen de gelegenheid om te ontdekken of dans een kunstvorm is die het kind aanspreekt en bij het kind past. Deze lessen zijn toegankelijk voor iedereen en worden eenmaal per week gegeven.

Indien blijkt dat het kind interesse heeft in de pre-vooropleiding klassiek ballet en al in groep 3 / 4 van de basisschool zit, kan hij/zij deelnemen aan de auditie op zondag 18 mei 2014. 
Kinderen die qua leeftijd nog niet in aanmerking komen, kunnen zich opnieuw inschrijven voor de oriëntatielessen 2014-2015.

De lessen worden gegeven op woensdagmiddag van 14:00 uur tot 15:00 uur en gaan van start bij minimaal 5 aanmeldingen.
De lessen vinden plaats in Rotterdam Ommoord:
Dawesweg 430
3069 VR Rotterdam
 
Het lesgeld bedraagt € 32,- per maand.

Meer informatie op: http://balletstudiolereve.nl
Photo

Post has attachment
Workshop "Jewels"

De onlangs opgerichte Balletstudio le Rêve organiseert naast de pre-vooropleiding klassiek ballet ook workshops voor de klassieke balletliefhebber in de regio Rotterdam. De eerste workshop die Balletstudio le Rêve organiseert staat in het teken van het ballet “Jewels” van de choreograaf George Balanchine en vindt plaats op zondag 19 januari 2014.

De dag begint met een klassieke balletles, gebaseerd op de Russische Vaganova methode en stijl. Na de klassieke balletles zullen er fragmenten uit het desbetreffende ballet worden aangeleerd en achtergrondinformatie over het ballet worden gegeven.
De dag wordt afgesloten met een bezoek aan de bioscoop waar we het ballet “Jewels” live zullen gaan zien van het Bolshoi Ballet uit Moskou.

De workshop staat onder leiding van Maricelle Peeters, eigenaresse van Balletstudio le Rêve.

De workshop is toegankelijk voor gevorderde amateur leerlingen, leerlingen van een dansvakopleiding en klassieke balletdocenten. Er is plaats voor maximaal 20 deelnemers.

Programma:
10:30 uur – 12:00 uur -  Klassieke balletles
12:30 uur – 14:30 uur - Workshop Jewels
16:00 uur – 18:45 uur -  Voorstelling Jewels

Locatie:
Banierstraat 1
3032 PA Rotterdam

De locatie ligt op loopafstand van Rotterdam Centraal Station. De voorstelling in de bioscoop op het Schouwburgplein ligt eveneens op loopafstand van de Banierstraat.

Kosten:
Klassieke balletles & Workshop “Jewels”:
tot 21 jaar € 25,
21 jaar en ouder € 30,
Bioscoopticket: € 17,50

Aanmelden:
Stuur een emailbericht naar balletstudiolereve@online.nl en het aanmeldingsformulier wordt dan z.s.m. toegestuurd.
Photo

Post has attachment
Photo

Post has attachment
Photo
Wait while more posts are being loaded