Profile

Cover photo
Musliza Mohamad
Works at Penjawat Awam
Attended UKM, UUM
13 followers|130,120 views
AboutPostsPhotosVideos

Stream

Musliza Mohamad

Shared publicly  - 
 
Bila Mata Tak Berhijab
Assslam... Alhamdulillah, Irsyad dah berusia 2 1/2 bulan. Esok, akan ke HSB untuk buat ultrasound. Harap Irsyad sihat sahaja tanpa masalah sebab lepas tu nak terus balik kampung. Ganu, mung tunggu aku datang. Apa kaitan citer tu sume dengan tajuk post tu. H...
 ·  Translate
1
Add a comment...

Musliza Mohamad

Shared publicly  - 
 
Tentang Nifas
Assalam... Sesape yg dah beranak pasti mengalami nifas. Ada yg tempoh nifasnya panjang, ada yg sekejap je. Nifas waktu anak pertama & kedua ku sekejap je dalam 30 hari gitu. Tapi, anak ketiga & terakhir ni 60 hari le pulak, sampai istihadah. 60 hari tu buka...
 ·  Translate
Assalam... Sesape yg dah beranak pasti mengalami nifas. Ada yg tempoh nifasnya panjang, ada yg sekejap je. Nifas waktu anak pertama & kedua ku sekejap je dalam 30 hari gitu. Tapi, anak ketiga & terakhir ni 60 hari le pul...
1
Add a comment...

Musliza Mohamad

Shared publicly  - 
 
Umma Lacto: Dengarlah Kataku
Assalam... "TANPA KONSEP SUPPLY & DEMAND , UMMA LACTO @ APA2 MILK BOOSTER TAK AKAN BERKESAN" Waktu dlm pantang, aku beli  Umma Lacto (UL) ni tapi baru makan 2 sachets dah stop atas nasihat nurse sebab anak pra-matang aku kena kuning (jaundice). Disebabkab k...
 ·  Translate
Assalam... "TANPA KONSEP SUPPLY & DEMAND, UMMA LACTO @ APA2 MILK BOOSTER TAK AKAN BERKESAN" Waktu dlm pantang, aku beli  Umma Lacto (UL) ni tapi baru makan 2 sachets dah stop atas nasihat nurse sebab anak pra-matang aku ken...
1
Add a comment...

Musliza Mohamad

Shared publicly  - 
 
45 Hari Sudah
Assalam... Lihat le dunia...aku dah habis pantang. Muahahaha....merdeka sudah. Benarkah? Tidak pada erti sebenar kerana cabaran sebenar baru bermula. Merdeka aku cuma sebab dah tak pakai stokin. Tang makan, aku masih pantang benda-benda yg sah berangin. Irs...
 ·  Translate
Assalam... Lihat le dunia...aku dah habis pantang. Muahahaha....merdeka sudah. Benarkah? Tidak pada erti sebenar kerana cabaran sebenar baru bermula. Merdeka aku cuma sebab dah tak pakai stokin. Tang makan, aku masih pantang ...
1
Add a comment...

Musliza Mohamad

Shared publicly  - 
 
Resepi Berpantangku
Assalam... Hari ni hari ke 17 berpantang. Sekejap je masa berlalu. Baby Irsyad masih di NICU. Hari ni, aku tak pergi melawat babi sebab suamiku dah pergi tengah hari hantar susu. Ok, berbalik pada tajuk. Aku nak kongsi resepi berpantang beberapa hari lepas ...
 ·  Translate
Assalam... Hari ni hari ke 17 berpantang. Sekejap je masa berlalu. Baby Irsyad masih di NICU. Hari ni, aku tak pergi melawat babi sebab suamiku dah pergi tengah hari hantar susu. Ok, berbalik pada tajuk. Aku nak kongsi resepi...
1
Add a comment...

Musliza Mohamad

Shared publicly  - 
 
Panggil dia Irsyad
Assalam... Pagi tadi, aku terfikir utk tukar panggilan baby Iman kepada Irsyad. Sebab apa? Sebabnya, terfikir pasal perbualan cam gini: A: Iman ada tak? B : Iman tak de. Iman tak de....tak de Iman...cam tak baik bunyinya. Makanya, aku mau baby dipanggil Irs...
 ·  Translate
Assalam... Pagi tadi, aku terfikir utk tukar panggilan baby Iman kepada Irsyad. Sebab apa? Sebabnya, terfikir pasal perbualan cam gini: A: Iman ada tak? B : Iman tak de. Iman tak de....tak de Iman...cam tak baik bunyinya. Mak...
1
Add a comment...
In her circles
3 people
Have her in circles
13 people
mie jf's profile photo
wong cm (iHome)'s profile photo
Ummu Syifa Insyirah's profile photo
Azri md saad's profile photo
Siti Bedah's profile photo
Aisyah Idora's profile photo
Leiza Nani's profile photo
Ahmad Radzi b Saad Razi's profile photo
Mie jf's profile photo

Musliza Mohamad

Shared publicly  - 
 
Penipuan Kewangan (Financial Scams)
Assalam... Aku nak kongsi info yang disebarkan dalam group WhatsAppku. Kalian di luar sana, sila ambil perhatian!!!! Di bawah ini adalah nombor telefon yang digunakan untuk menipu dalam sindiket pemindahan wang dalam akaun bank. 03-92224113 03-27884919 03-2...
 ·  Translate
1
Add a comment...

Musliza Mohamad

Shared publicly  - 
 
Umma Lacto: Dengarlah Kataku
Assalam... "TANPA KONSEP SUPPLY & DEMAND , MILK BOOSTER ANDA TIDAK AKAN BERKESAN" Sebelum ni aku pernah citer pasal Umma Lacto (UL) ni yg aku beli di awal tempoh berpantang tapi aku berhenti guna atas nasihat nurse sebab baby pra-matangku kuning. Dah habis ...
 ·  Translate
Assalam... "TANPA KONSEP SUPPLY & DEMAND, MILK BOOSTER ANDA TIDAK AKAN BERKESAN" Sebelum ni aku pernah citer pasal Umma Lacto (UL) ni yg aku beli di awal tempoh berpantang tapi aku berhenti guna atas nasihat nurse sebab bab...
1
Add a comment...

Musliza Mohamad

Shared publicly  - 
 
Kerana Ia Begitu Berharga, Kugagahi Jua
Assalam... Alhamdulillah, hari ni Irsyad dah berusia 56 hari. Pelbagai pengalaman pahit manis dah kuharungi bersama Irsyad. Malam tadi dia buat perangai tak mau tidur, tak mau diletak di tilam dan nak nangis je kerjanya. Mulut tu selalu buat signal nak meny...
 ·  Translate
Assalam... Alhamdulillah, hari ni Irsyad dah berusia 56 hari. Pelbagai pengalaman pahit manis dah kuharungi bersama Irsyad. Malam tadi dia buat perangai tak mau tidur, tak mau diletak di tilam dan nak nangis je kerjanya. Mul...
1
Add a comment...

Musliza Mohamad

Shared publicly  - 
 
Bersalaman Di Hari Raya
Assalam... Hari raya bakal tiba. Pasti akan ada aktiviti salam menyalam, kan. Dengan jiran tetangga, mungkin tak ada masalah sebab hukumnya jelas, bukan mahram, haram bersentuhan. Tapi, akan jadi masalah bila dengan sanak-saudara yg bertingkat-tingkat hubun...
 ·  Translate
Assalam... Hari raya bakal tiba. Pasti akan ada aktiviti salam menyalam, kan. Dengan jiran tetangga, mungkin tak ada masalah sebab hukumnya jelas, bukan mahram, haram bersentuhan. Tapi, akan jadi masalah bila dengan sanak-sau...
1
Add a comment...

Musliza Mohamad

Shared publicly  - 
 
Alahai...Irsyadku sayang
Assalam... Rutin petangku ialah melawat baby Irsyad. Pertama kali Irsyad membuka mata di hadapan ibubapanya. Terujanya kami tapi kejap je. Pas tu dia start buka mulutnya dan.....huuaaaaaa. Dia lapar. Selama ni, baby lain yg nangis, dia dok pulun tidur je. P...
 ·  Translate
Assalam... Rutin petangku ialah melawat baby Irsyad. Pertama kali Irsyad membuka mata di hadapan ibubapanya. Terujanya kami tapi kejap je. Pas tu dia start buka mulutnya dan.....huuaaaaaa. Dia lapar. Selama ni, baby lain yg n...
1
Add a comment...

Musliza Mohamad

Shared publicly  - 
 
Yang Pertama
Assalam... Nak kongsi apa yg telah dikongsi dlm FB & WhatsApp.       30 ORANG YANG PERTAMA DALAM ISLAM --------------------------------- 1. Orang yang pertama menulis                     Bismillah : Nabi Sulaiman AS. 2. Orang yang pertama minum air         ...
 ·  Translate
Assalam... Nak kongsi apa yg telah dikongsi dlm FB & WhatsApp.       30 ORANG YANG PERTAMA DALAM ISLAM --------------------------------- 1. Orang yang pertama menulis                     Bismillah : Nabi Sulaiman AS. 2. Orang...
1
Add a comment...
People
In her circles
3 people
Have her in circles
13 people
mie jf's profile photo
wong cm (iHome)'s profile photo
Ummu Syifa Insyirah's profile photo
Azri md saad's profile photo
Siti Bedah's profile photo
Aisyah Idora's profile photo
Leiza Nani's profile photo
Ahmad Radzi b Saad Razi's profile photo
Mie jf's profile photo
Work
Occupation
Lecturer
Employment
  • Penjawat Awam
    2000 - present
Basic Information
Gender
Female
Story
Tagline
Penjawat awam, isteri & ibu yg suka membaca.
Education
  • UKM, UUM
    Finance