Profile cover photo
Profile photo
Tribuna economica
11 followers -
Decanul presei economice romanesti.
Decanul presei economice romanesti.

11 followers
About
Posts

Conferinta Natională Urban Concept, editia a XIV-a, 13-15 martie 2014.
Pentru mai multe detalii accesati: http://bit.ly/1j3QAwh
Add a comment...

Asociatia EUROFED organizeaza Cursul de perfectionare Formarea Formatorilor
http://bit.ly/1eIYOur
Add a comment...

Post has attachment
Noutati de la Tribuna economica!
http://bit.ly/1cMzzW9
Photo
Add a comment...

House of Europe, parteneri ai Tribunei economice, anunţă o serie noua de sesiuni pentru formarea ca expert in Proiecte si Afaceri Dunarene

Mai multe detalii: http://bit.ly/LnkwYw
Add a comment...

Comunicat de presa din partea Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania
http://bit.ly/1aptUXc
Add a comment...

Decizie ICSID: Grupul Rompetrol contra Romania
http://bit.ly/1dWUJgB
Add a comment...

Comisia Europeana adopta un nou regulament privind ajutoarele de minimis in sectorul productiei agricole primare
http://bit.ly/1ddVpRd
Add a comment...

Post has attachment
Reff & Asociatii a lansat Ghidul Tranzactiilor Transfrontaliere Garantate, un instrument util in abordarea problemelor complexe relevante in tranzactiile transfrontaliere, atat pentru creditori, cat si pentru companiile care constituie garantii. Atasat aveti comunicatul de presa referitor la acest subiect, atat in limba engleza, cat si in limba romana.
 
Reff & Asociatii va pune la dispozitie Ghidul Tranzactiilor Transfrontaliere Garantate, prin accesarea acestui link:
http://bit.ly/1dsvYxC
Add a comment...

Din practica de circa 40 de ani, a ICSID, semnalam cauze in care statul roman a fost parte, precum si alte cauze solutionate, care pot fi un sprijin documentar de referinta pentru practicieni, precum si pentru toti cei interesati de acest domeniu in continua evolutie a dreptului cutumiar aplicat in solutionarea diferendelor prin arbitraj international.

Cauza Spyridon Roussalis v. Romania

Reclamantul Spiridon Roussalis, cetatean grec, s-a plans la icsid despre tratamentul ce i-a fost aplicat in legatura cu achizitionarea de actiuni la societatea administrata de AVAS care si-a vandut, la licitatie actiunile detinute. 

Prin actiunea introdusa la ICSID, reclamantul s-a plans de actiunile la care a fost supus cu rea-intentie de mai multe agentii de stat romanesti, legat de aceasta tranzactie.

Prin hotararea pronuntata, tribunalul a decis ca pretentiile reclamantului nu sunt justificate.

Cauza Spyridon Roussalis v. Romania (ICSID Case No. ARB/06/1)poate fi consultata la adresa:
http://bit.ly/1ajeKwT
Add a comment...

Deloitte Tax: Amânarea plăţii TVA la importul de bunuri extinsă operatorilor AEO şi celor care utilizează vămuirea la domiciliu

O veste bună vine din partea Ministerului Finanţelor Publice pentru deţinătorii certificatelor AEO (Operator Economic Autorizat) şi pentru societăţile autorizate pentru procedura de vămuire la domiciliu. Pe lista persoanelor care beneficiază de amânarea de la plată a TVA la import sunt incluşi atât operatorii economici autorizaţi care deţin un certificat AEO, cât şi cei autorizaţi pentru procedura de vămuire la domiciliu.

„Această schimbare, care reprezintă un pas important în colaborarea dintre autorităţile fiscale şi mediul de afaceri, va da naştere în primul rând unui sentiment de încredere reciprocă”, spune Mihai Petre, Senior Manager Deloitte Tax.

Amânarea plăţii TVA la import este binevenită nu doar pentru societăţile direct implicate, ci şi pentru România ca stat membru european, aşa cum explică Pieter Wessel, Partener în cadrul Deloitte Tax: „Un avantaj major al acestei facilităţi este impactul asupra rambursărilor de TVA şi, în consecinţă, reducerea presiunii la care România a fost supusă de către Comisia Europeană prin procedura de infringement deschisă în legătură cu acest subiect.”

Plata TVA la import a fost, de cele mai multe ori, factorul decisiv în alegerea de către marii importatori  a unor porturi europene în defavoarea portului Constanţa. „Eliminarea plăţii TVA la import va avea ca efect creşterea numărului de importuri procesate de birourile vamale, atât din Constanţa, cât şi din ţară,  România devenind astfel o poartă de intrare în Europa”, concluzionează Mihai Petre.
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded