Profile cover photo
Profile photo
Segítség Anglia
71 followers
71 followers
About
Posts

Post has attachment
Főszerkesztő: Fáklya-Schmitz Adrienn

Segítség, Anglia Magazin - www.segitseganglia.com
Segítség, Anglia Akadémia - www.segitseganglia.co.uk
Segítség, Anglia Baráti Kör - www.segitseganglia.org

Email: segitseganglia@gmail.com
info@segitseganglia.com
info@segitseganglia.co.uk 

AFS Élet- és Arculattervezés -www.afsarculattervezes.com
AFS Life Engineering - www.greatnessinothers.co.uk
AFS Coaching, Therapy and Training - 
www.afs-coaching-therapy-training.co.uk
Photo
Add a comment...

Kicsit arculatot váltottunk az éjszaka folyamán. Így talán egyszerűbb lesz elérni a szolgáltatásainkat és megtalálni az email címünket, illetve azt, hogy kinek címezzétek az emaileket. Nyugodtan írjatok nekünk bármilyen építő jellegű témában, illetve ha kérdésetek, ötletetek vagy javaslatotok van. Hamarosan elindulnak teljesen új szolgáltatásaink is. Többek között az internetes csoportos beszélgetések és klubdélutánok is. Alig várom :P A hírlevelünkről nem is beszélve...
Add a comment...

Post has attachment
Sziasztok! Szeretnék csinálni egy másfél órás Segítség, Anglia Akadémia előadást az Egyesült Királyságban élő és dolgozó magyar kamionosokról.

Téma:

- kamionozás a UK-ban élve
- papírok, jogsi, jogszabályok
- tanulságos, elrettentő, vicces, egyéb történetek
- bármi, amit a szakemberek fontosnak tartanak (ti értetek hozzá én nyitott vagyok minden javaslatra a beszélgetés témája szempontjából).

A beszélgetés interneten keresztül egy webinárium programon történik. A beszélgetés felkerül majd a you tubera és a Segítség, Anglia Akadémia weboldalára. A beszélgetést ingyenesen megtekintheti majd bárki. A Segítség, Anglia Akadémia előadásai az Egyesült Királyságban élő magyaroknak segítenek információt szerezni az itteni életről.

A beszélgetések alatt nem politizálunk és mivel az előadásokat gyerekek is nézik, ezért a kulturált megfogalmazás csúnya beszéd nélkül egészen fontos.

Aki szeretne részt venni előadóként a webináriumon, az kérem keressen meg a segitseganglia@gmail.com vagy info@segitseganglia.co.uk email címen.

Természetesen amennyiben szeretné a csoport adminja, a Magyar Kamionosok Angliában csoportot és linkjét is szívesen reklámozzuk az előadás alatt. Illetve ha ilyen témában szeretne bárki megkeresni az ötleteivel, írjon egy emailt a fentebbi email címek valamelyikére.

A webináriumnak még nincsen konkrét időpontja, mert akkor szeretném kitűzni, amikor meglesznek az előadók és velük egyeztetek, nekik mikor lenne jó. A webináriumok felvétele kedden vagy csütörtökön esténként történik. De természetesen tudunk alkalmazkodni, ha több embernek máskor jó. Minimum 2-3, maximum 7 embert keresek előadónak. A webinárium szeptember végén, október elején lenne.

Oldal, amin megjelenne: www.segitseganglia.co.uk

Köszönöm, hogy elolvastátok!

Üdvözlettel:

Adrienn Fáklya-Schmitz
Photo
Add a comment...

Post has attachment
2015. szeptember 1-jével újraindul teljes gőzzel a Segítség, Anglia Magazin, a Segítség, Anglia Akadémia és a Segítség, Anglia Baráti Kör. Hamarosan jövünk új hírlevelekkel, cikkekkel, videókkal és webináriumokkal, új ötletekkel, információkkal és szolgáltatásokkal.

Ezúton megkérek minden olyan olvasót, aki szeretne hozzájárulni a Segítség, Anglia bármelyik részéhez önkéntesként, az írjon egy emailt a segitseganglia@gmail.com email címre. Minden hivatalos ügyben az info@segitseganglia.com vagy info@segitseganglia.co.uk email címekre várjuk a leveleiteket.

Aki szeretne részt venni Segítség, Anglia webináriumokban akár szereplőként, akár meghívott előadóként, az jelentkezzen. Jelen pillanatban keresek olyan embereket, akik

1. szeretnének érdekes cikkeket írni időről időre a magazinba
2. egy-két olyan embert keresek, aki tudna chatet moderálni az SA Akadémia webináriumok alatt
3. egy-két olyan embert keresek, aki szívesen lenne társműsorvezető egyes webináriumok alatt.
4. egyéb ötletekre is nyitott vagyok

A Segítség, Anglia Akadémia webináriumokhoz pedig keresek olyan embereket, akik szívesen beszélnének a szakmájukról, a tevékenységi körükről, esetleg van ötletük, milyen témáról lenne jó beszélgetni. Egy-két friss szem sohasem árt. :) Ezen kívül elkezdjük majd bemutatni az idekinti magyar szervezeteket, cégeket, iskolákat, mindenféle olyan csoportosulást és embert, aki valamilyen hatással van az Egyesült Királyságban élő magyar emberek életére. Ennek kapcsán is szívesen látunk bármilyen ötletet, esetleg jelentkezőt, aki szívesen és színvonalasan beszélgetne az őt érintő témákról.

Minden ötletet, jelentkezőt és segítséget szívesen fogadunk. A Segítség, Anglia csoport minden szolgáltatása továbbra is ingyenes. Egyedül a Segítség, Anglia Baráti Kör csoportos foglalkozásai lesznek belépősek, amiket az AFS Life Engineering (AFS Élet- és Arculattervezés) alatt számlázok majd, mert ahhoz kell a szakmai (élettervezés, terápia és tréning) hátterem is.

Mindenkinek kellemes és jó bank holiday hétvégét kívánok! Ne felejtsétek, hétfőn nem kell munkába menni azoknak, akiknek a bank holiday szabadnap :)

Üdvözlettel:

Fáklya-Schmitz Adrienn

Segítség, Anglia Magazin - www.segitseganglia.com
Segítség, Anglia Akadémia - www.segitseganglia.co.uk
Segítség, Anglia Baráti Kör - www.segitseganglia.org
AFS Élet- és Arculattervezés - www.afsarculattervezes.com
AFS Life Engineering - www.greatnessinothers.co.uk
AFS Coaching, Therapy and Training - www.afs-coaching-therapy-training.co.uk

Logo: Németh Tamás
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Akinek szüksége van bármilyen konzultációra, segítő beszélgetésre, élet-, karrier-, üzleti-, továbbtanulás tervezésre, gondban van valami miatt és nem tud kilábalni belőle és nem tudja, kihez forduljon, annak szeretettel ajánlom tiszteletdíjas szolgáltatásaimat az AFS Élet és Arculattervezés, illetve angol nyelven az AFS Life Engineering vagy az AFS Coaching, Therapy and Training szolgáltatásain belül.

CV + covering letter írás
Segítő beszélgetések
Társkereső, párkapcsolat építő foglalkozás
Családi, párterápia, jövőtervezés
Válás, szakítás utáni talpra állás, önbecsülés építése
Karrier tervezés, iskola és továbbképzés tervezés
Gyerek és ifjúsági segítő beszélgetés, jövőtervezés, probléma megoldás
Üzleti és vállalkozás tervezés, üzleti etika
Csapatépítés - egyéni igény szerinti árazással.
Előadás tartása - egyéni igény szerinti árazással

Akció 2015-re:

1 alkalom (2 órás foglalkozás) - 120 font
2 alkalom (2X2 órás foglalkozás) - 2X80 = 160 font
4 alkalom (4X2 órás foglalkozás) - 4X60 = 240 font

* az akció csak és kizárólag az egyszerre megrendelt és előre kifizetett foglalkozásokra érvényes
** részletfizetés törzsvásárlóim számára lehetséges
**időpont foglalás: afs.arculattervezes@gmail.com vagy info@greatnessinothers.co.uk
* a foglalkozásokat élőben Paddock Woodban tartom, a messzebb (UK szerte) vagy más országban (Európa, Amerika, Afrika) élő ügyfeleimmel pedig telefonon, skypeon vagy google hangouton beszélgetek.
* Enhanced DBS check (Tiszta Erkölcsi Bizonyítvány), Brit Pszichológiai Társaság és Restorative Justice Council tagság.

Minden megrendelt írásos anyag (CV + CL; professzionális közösségi média profilok kialakítása, társkereső profil kialakítása, stb.) + 60 fontba kerül. A hivatalos levelek írása (councilnak, iskolának, cégeknek, hivatalos szerveknek, stb. angol nyelven) pedig +40 fontba kerül. A hivatalos ügyek, levelek intézéséhez lehetőség van 30 perc vagy egy óra tanácsadás kérésére, ami egyéni árazással történik attól függően, milyen ügyben keresnek meg az ügyfelek.

Ezek a szolgáltatások az AFS projekt keretein belül működnek, ami üzleti vállalkozás és semmi köze nincsen a Segítség, Anglia projecthez. Az SA project teljesen ingyenesen segít bizonyos ügyes-bajos ügyek megoldásában, illetve információ terjesztésben a Segítség, Anglia csoport keretében. Az AFS project keretein belül történő időpontokról minden esetben számlát biztosítunk. A bevételből pedig mind az adót, mind 20% VAT-t fizetünk.
Ha valaki megkeres bármilyen ügyével, időpont foglalás nélkül soha nem várok és kérek pénzt semmiért. Olyan történt már, hogy valaki megkeresett és elmondtam, ezt és ezt meg tudjuk oldani időpont foglalás nélkül, de ezt és ezt nem. És az illetőn múlik, hogy vállalja-e, hogy lefoglal egy időpontot. Amennyiben nem, mindig adok alternatívát, kihez fordulhat az illető. Nem kötelező velem dolgozni, ha valakinek nincsen kedve vagy lehetősége ezt tenni.
Aki azt választja, hogy megtisztel a bizalmával, az eddig még sohasem csalódott. Az ügyfeleim évek óta elégedetten távoznak tőlem. A képességeimhez, tudásomhoz és lehetőségeimhez mérten a lehető legtöbbet adom bele a foglalkozásaimba, és cserébe ugyanezt elvárom az ügyfeleimtől is. Ezért lehetséges az, hogy sikeres eredményeket ér el az, aki befekteti az időt és energiát, hogy együtt dolgozzunk.

Aki úgy érzi, elakadt bármilyen fajta dolgával, érzésével, problémájával, vagy esetleg szeretne sikeresebb lenni akár a magánéletében, akár munkahelyén, az keressen meg nyugodtan.

Tisztelettel:

Fáklya-Schmitz Adrienn - uk.linkedin.com/pub/adrienn-faklya-schmitz/35/a48/56/
AFS Coaching, Therapy and Training - www.afs-coaching-therapy-training.co.uk
AFS Élet- és Arculattervezés - www.afsarculattervezes.com
AFS Life Engineering - www.greatnessinothers.co.uk
Segítség, Anglia Magazin - www.segitseganglia.com
Photo
Add a comment...

Post has attachment
"Ma 86 éves Kányádi Sándor Kossuth-díjas író, költő, műfordító, a Digitális Irodalmi Akadémia alapító tagja. Számos magyar és nemzetközi elismerés mellett megkapta a Kossuth-díjat és a Magyar Köztársasági Érdemrend nagykeresztjét. Isten éltesse sokáig!" (168 óra)

Egyik kedvenc versem tőle, ami közel áll hozzám. Melyik a tiéd?

Harmat a csillagon

Megjártam bár a történelmet,
konok vagyok, konokabb, mint a gyermek,
kinek apja hiába magyarázza,
hogy nem labda a hold,
konok, ki ha százszor meglakolt,
százegyedszer is a könyörtelen
igazat keresem.
Ez a kenyerem.

A boldogság tört szárnyú madara
vergődik a tenyeremen;
a boldogság tört szárnyú madarát,
mely évezredek óta
röppen fel s hull alá,
nekem kell fölrepítenem.

Vergődtem, vergődöm magam is,
- megviseltek a hosszú századok -;
szétosztom minden örömöm,
a bánatomon is osztozzatok.

Ó, szép szavak barokkos balzsama, -
ne hosszabbítsd a kínjaim!
A féligazság:
múló novokain.
Az egyenes beszéd,
nekem csak az a szép.

Kenyéren és vízen is csak azt vallhatom.
Ezért tart engem a társadalom.
Labda a hold! S ha netán el nem érném,
harmat leszek, harmat e csillagon,
hogy fényemtől is fényesebbnek
lássák a földet a
szomszédos égitestek.

S ha elszólít a Nap,
nyugodt lélekkel mondják:
tócsákkal nem szövetkezett,
liliomok fürödtek benne,
úgy tünt el, amint érkezett.

1963
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Emberek, akkor itt az éves kötelező program! Anyut, aput, gyerekeket a TV elé és szurkolni minden Britains Got Talentben, ahol benne lesz a Fricska Együttes!

And once again, Hungarians show how we dance. Well done boys! We are poud of you! - http://www.itv.com/britainsgottalent/bgmt/bgmt-extra-check-out-these-hungarian-thigh-slappers

Magyar néptáncegyüttes a Britains Got Talentben! Fricska Táncegyüttes! Veletek végig! És lent a facebook oldalukat likeoljátok!

And their facebook page: https://www.facebook.com/fricskatancegyuttes?fref=ts
Add a comment...

Post has attachment
"Ezt is elviszem magammal...

Ezt is elviszem magammal, viszem magammal, ha lehet,
ezt is elviszem magammal,viszem magammal, ha lehet...

viszem a régen kihízott nacim
viszem a kelet-német származású macim
ezernyi véglet közül a köztest
viszem a Csokonai Vitéz Mihály Összest
ott lesz az ágyam ahova fekszem
elviszem alvókának egy-két régi ex-em
viszem a barnát viszem a szőkét
viszem a felhalmozott kapcsolati tőkét

Ezt is elviszem magammal...

viszem a tutit viszem a gagyit
viszem az otthonkában utcára tett nagyit
megannyi némán átbliccelt évet
elviszem magammal a szentendrei HÉV-et
viszem a bölcsit viszem a temetőt
viszem a csokoládébarna bőrű szeretőm
kicsit a nyarat kicsit a telet
viszem a mindörökké-Moszkva-Moszkva teret

Ezt is elviszem magammal...

apuka titkát anyuka aranyát
elviszem magammal a Bácskát meg a Baranyát
viszem a Marcsit viszem a Karcsit
elviszem Kenesétől Keszthelyig a Balcsit
viszek egy búval bevetett földet
viszem a pirosat a fehéret a zöldet
elviszem ezt is elviszem azt is
viszem a jófiút de elviszem a faszt is

Ezt is elviszem magammal...

viszem a bankot viszem a pálmát
elviszem minden igaz magyar ember álmát
viszek egy csontig lelakott testet
viszont az nem kérdés hogy Buda helyett: Pestet
viszek egy szívet viszek egy májat
viszek egy kívül-belül lakhatatlan tájat
naná hogy úgy van ahogy azt sejted:
viszek egy lassú burjánzásnak indul sejtet
viszek egy csúnyán beszopott mesét
viszem a legesleges legutolsó esélyt
ki tudja, lesz-e búcsúzni időm
viszem a Duna-parton levetetett cipőm
mit bánom úgyis elviszem lazán
elviszem gond nélkül a hátamon a hazám
aki ma büntet az holnap lövet
viszek egy mindig újra föl-földobott követ

Ezt is elviszem magammal... "

https://www.youtube.com/watch?v=tO7V6rDucfw
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment
Photo
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded