Profile cover photo
Profile photo
Gorna.bg - Горна Оряховица
110 followers -
Информационен сайт за община Горна Оряховица
Информационен сайт за община Горна Оряховица

110 followers
About
Posts

Post has attachment
Лекоатлетическата школа на СОУ „Св. св. Кирил и Методий“ не позволи на никое друго училище да спори за златото от 46-та щафетна обиколка на Горна Оряховица. Първо момичетата на Трето основно, а след това и момчетата финишираха с огромна преднина пред конкурентите си.

Post has attachment
В Г. Оряховица започна премахването на агитационните материали от изборите тази неделя. Служители на общинското предприятие „Пътно поддържане и озеленяване” отстраняват таблата, върху които партии и коалиции бяха разположили ликовете на кандидатите си.

Post has attachment
Шесто място в много силен турнир в сръбския град Кладово спечелиха момчетата на „Локомотив“. 32 отбора от 4 държави – Сърбия, България, Румъния и Унгария си оспорваха трофея на турнира. Още с първите си игри черно-белите от Горна Оряховица дадоха заявка, че са сред фаворитите и бяха сочени от специалистите като най-добрия тим. Много тежката програма на момчетата, които за 11 дни трябваше да изиграят 15 мача, си каза думата и възпитаниците на Илия Пендов и Васил Василев не можаха да стигнат до медалите.

Post has attachment
Точно 5 364 гласа повече от основния си опонент ГЕРБ е получила „Коалиция за България” на вчерашните парламентарни избори в област В. Търново. Това сочат данните при 100% обработени протоколи. Коалицията е набрала 32, 40% от гласовете на хората, отишли до урните, спрямо 27, 87% подкрепа за ГЕРБ.

Post has attachment
В момента се извършват дейности по ремонт на покривната конструкция на храм Св. св . Константин и Елена, информират от Община В. Търново. Стъпката е първа от поне 30 г. насам, през които не е правено нищо за подобряване състоянието на най-големия, проектиран и построен от уста Кольо Фичето.

Post has attachment
За втори път в последните две години ученици от ПГЕЕ “М. В. Ломоносов” от професията "Електротехник" проведоха своята практика по специалността в държава от Европейския съюз.

В резултат на спечелен европейски проект по програмата „Учене през целия живот”, през месец април 2013 г. 20 ученика от специалност „Електрически инсталации” и „Електроенергетика” практикуваха в гр. Виченца, Италия.

Post has attachment
Двама състезатели от ТК „Хемус” взеха участие в Държавното първенство по таекуондо за кадети (12-14 г.), чийто домакин на 11 май бе гр. Перник. Състезанието се организира от Българската федерация по таекуондо и ТК „Леон” гр. Перник.

Post has attachment

Post has attachment
21 599 267 лева е макрорамката на проектобюджета на Община Горна Оряховица за 2013 г. Сумата е увеличена с малко над милион в сравнение с миналага година, когато бе 20 555 008 лв.

Post has attachment
Два проекта за строеж на нови спортни съоръжения по програма „Красива България" на Министерство на труда и социалната политика подготвя Община Г. Оряховица, съобщи кметът инж. Добромир Добрев. Крайният срок за внасянето им е 28 януари и за това шест дни по- рано ще бъде свикана извънредна сесия на Общинския съвет, която да одобри поемането от страна на местната хазна на 50% от необходимите средства.
Wait while more posts are being loaded