Profile cover photo
Profile photo
Udin Anuar
Hidup lepak biar gempak.
Hidup lepak biar gempak.
About
Udin's posts

Post has attachment
7 tips belajar di saat akhir
ASSALAMUALAIKUM # Maaf penggunaan aku #  Tips ni mungkin berguna or mungkin tidak. Just baca jer. Belum baca belum tahu. 1) BERTENANG DAN JANGAN CEMAS Anda perlu bertenang dan jangan cemas. Tiada faedah yang akan diperolehi sekiranya anda cemas keterlaluan....

Post has attachment
Keistimewaan MRSM
ASSALAMUALAIKUM # maaf penggunaan 'aku' # Rasanya sekian lamanya aku jadi warga MRSM BESUT . Yelah dah berapa bulan dah since bulan Februari lagi. Rasa mcm sekejap  :o     Kalau korang ni merupakan PMR or UPSR candidate meh aku nak cadangkan sekolah ni kat ...

Post has attachment
TUTORIAL= Accordian Tab Menu
ASSALAMUALAIKUM #maaf penggunaan 'aku'# Sudah sekian lamanya tak buat tutorial :') rindu weh. Sampai dah tak ingat dan step by step. Haha. Well tutorial accordian Tab Menu ni atas permintaan Nur Syurga   so aku cuba untuk merajinkan diri untuk tutorial ni :...

Post has attachment
Tips Memilih Pasangan Cara Rasullulah.
# maaf penggunaan aku# Alhamdullilah aku berkesempatan untuk menulis entry walaupun aq sibuk memanjang. Entry for today aku nak tulis pasal tips memilih pasangan cara rasullulah .Rasullulah saw telah memberikan contoh dan teladan kepada umatnya untuk memili...

Post has attachment
KISAH BENAR= balasan anak derhaka.
ASSALAMUALAIKUM # maaf penggunaan aku # Hairan saya melihat beberapa orang kampung berkumpul di kedai pada tengah hari itu. 1 September 1994. Serius mereka berbual hingga dahi berkerut-kerut. Lepas seorang bercerita yang lain menggeleng-gelengkan kepala. Pa...

Post has attachment
FOOD= Resepi Ais Krim Goreng.
ASSALAMUALAIKUM #maaf penggunaan aku# Ok untuk entry food kali ini , aku nak tulis pasal resepi ais krim goreng yg kini menjadi fenomena masyarakat malaysia. Mana tidaknya, ais krim digoreng? cairlah kan? Tapi tidak untuk Ais krim goreng ni yg mana korang g...

Post has attachment
FOOD=Kracie yg ohsem dari japan.
ASSALAMUALAIKUM #maaf penggunaan aku# Pernah dengan perkataan kracie tak? rare gile kan? memang pun aq dulu-dulu memang pelik dengar perkataan tuh-.- kracie tak sama tau mcm konapun walaupun nampak mcm sama :p Apa tuh konapun? --> baca sini   . Tolong baca ...

Post has attachment
TUTORIAL= Menu tab vertical di sidebar
ASSALAMUALAIKUM # maaf penggunaan aku# Lama sungguh tak buat tuto kan? ok tuto kali ni pasal menu tab vertical di sidebar . Klik gambar kat atas kalau nak lihat dengan lebih jelas. So nak buat tak? let's try.. 1) Dashboard > layout > add gadjet > Html/ Java...

Post has attachment
TUTORIAL= New cursor effect.
ASSALAMUALAIKUM #maaf penggunaan aku# New cursor effect? oh yeah,before that aq nak creditkan tutorial ni untuk sunshine  sebab tuto ni dia yang punya. Aq just sharekan :)  Btw, new cursor effect ni akan menjadi bila korang gerakkan cursor korang maka dia a...

Post has attachment
KUTSUWA: eraser making kit mainan dari jepun.
ASSALAMUALAIKUM Pernah dengar satu permainan yg dinamakan sebagai kutsuwa ? Aq tau mesti korang tak pernah dengar kan? yelahkan permainan ni dari jepun tambahan pulak susah nak jumpa permainan ni kat malaysia. Kutsuwa ni ada macam-macam jenis. So, entry unt...
Wait while more posts are being loaded