Ερώτηση: Να έχει η ΕΡΤ τα δικαιώματα μετάδοσης του Τσάμπιονς Λιγκ για την επόμενη τριετία;

Απάντηση: Ναι. Θέλω "premium" περιεχόμενο στο κρατικό κανάλι. Ιδίως όταν για την επόμενη τριετία το "φιλέτο" του Τσάμπιονς Λιγκ θα είναι σε συνδρομητικό δίκτυο και τα μισά παιχνίδια των ελληνικών ομάδων θα τα βλέπουμε αναγκαστικά (για πρώτη φορά) εκεί. Όσοι δηλαδή πληρώνουν τα €50+ το μήνα ή έχουν κάποιο καφέ/μπαρ σε κοντινή απόσταση.

Ερώτηση: Θες το Τσάμπιονς Λιγκ στην ΕΡΤ ακόμα και αν το έχει πληρώσει 2 και 3 φορές πιο πάνω από το MEGA (όπως φημολογείται αλλά δίχως να έχει ανακοινωθεί επίσημα το παραμικρό);

Απάντηση: Βεβαίως, όχι. Αν και η διαδικασία είναι με κρυφό bidding οπότε θεωρητικά δεν γνωρίζεις το ποσό που δίνει το αντίπαλο κανάλι. Και πάλι, όμως, θέλω η τιμή να είναι προσαρμοσμένη στην πραγματικότητα του σήμερα, όχι στους ευσεβείς πόθους του πρόπερσι (βλέπε: προηγούμενα συμβόλαια με ΟΣΦΠ και πριν με ΟΣΦΠ/ΠΑΟ και και).

Ερώτηση: Θες το Τσάμπιονς Λιγκ στην ΕΡΤ ακόμα και αν ταυτόχρονα δεν ανανεώνει δεκάδες συμβάσεις ενώ ενεργοποιεί την εργασιακή εφεδρεία για αρκετούς από τους παραμένοντες υπαλλήλους της;

Απάντηση: Θεωρώ πως είναι υπεραπλούστευση να βάζουμε αυτά τα κριτήρια στην ίδια ζυγαριά. Και πάλι, όμως, απουσιάζει μια λέξη, κλειδί για το νόημα της ερώτησης. Είναι το "υπεράριθμοι". (για να μην πω "βολεμένοι" και αρχίσουν τα flame wars)

Bonus υστερόγραφο: Premium περιεχόμενο σαν το Τσάμπιονς Λιγκ δεν υπάρχει. Είναι το μόνο που έχει σταθερά υψηλή τηλεθέαση, διπλασιάζει το ΜΟ ακροαματικότητας της ΝΕΤ (και γενικά free to air καναλιού που το έχει) και δεν εξαρτάται από την παρουσία και από την απόδοση των ελληνικών ομάδων σε αυτό. Σε αντίθεση πχ με το Europa League. Άρα αν η ΕΡΤ έψαχνε ελπίδα να βρει ποιοτική διαφήμιση, μόλις τη βρήκε.

(Disclaimer: Το κείμενο που έγραψα και καταθέτω προς συζήτηση αποτελεί αποκλειστικά την άποψη μου. Δηλαδή την άποψη ενός μόνο τηλεθεατή από τους πάρα πολλούς "έμμεσους συνδρομητές" της ΕΡΤ, με αυτή την ιδιότητα και μόνο. Φράση κλειδί: Προς συζήτηση)
Shared publiclyView activity