Profile

Cover photo
216 followers|87,736 views
AboutPostsPhotosVideos

Stream

HIC arquitectura

Shared publicly  - 
 
Joan Falgueras > Sant Quirze and Santa Maria de Colera - Font: Joan Falgueras Font Photography: Pepo Segura Text: Joan Falgueras Font, architect In 1979, when I was a student, I take the first pictures, in a landscape located on the path towards Roussillon county going through Coll de Banyuls. In 1984, for the Heritage Service, we make a topographical survey of the entire valley, still inhabited with farmers. In 1986 was declared Paratge Natural de l’Albera. In 1994 the buildings of Sant Qu...
Font: Joan Falgueras Font Photography: Pepo Segura. Text: Joan Falgueras Font, architect. In 1979, when I was a student, I take the first pictures, in a landscape located on the path towards Roussillon county going through Coll de Banyuls. In 1984, for the Heritage Service, we make a topographical ...
1
Add a comment...

HIC arquitectura

Shared publicly  - 
 
Vidal Tomás arquitectos > Galeria Carles Taché -  Fuente: Vidal Tomás arquitectos Fotografía:  Jose Hevia Una construcción clara La tradición constructiva de edificios como este a desaparecido, o por lo menos, ya no se construyen complejos con esta unidad y claridad espacial. El arte contemporáneo se instala y no solo se cuelga. El éxito de espacios permanentes con instalaciones como la fundación Dia Bacon, la fundación Chinati en Marfa o la Raussmueller descubre la precisa y arraigada rela...
 ·  Translate
Vidal Tomás arquitectos > Galeria Carles Taché. Fuente: Vidal Tomás arquitectos Fotografía: Jose Hevia. Una construcción clara La tradición constructiva de edificios como este a desaparecido, o por lo menos, ya no se construyen complejos con esta unidad y claridad espacial. El arte contemporáneo ...
1
Add a comment...

HIC arquitectura

Shared publicly  - 
 
Herman Hertzberger > Delft Montessori School - source photos: The schools of Hertzberger, Rotterdam 2009. Herman Hertzberger, Lessons for students in architecture Montessori education requires as many places for individual activities as possible. It was high time a spatial solution was divised to this problem, in the form of a classroom with many corners and different zones- in other words, different from the traditional rectangle. If areas are linked around a hall, this will create, both t...
source photos: The schools of Hertzberger, Rotterdam 2009. Herman Hertzberger, Lessons for students in architecture. Montessori education requires as many places for individual activities as possible. It was high time a spatial solution was divised to this problem, in the form of a classroom with many ...
1
Add a comment...

HIC arquitectura

Shared publicly  - 
 
Vidal Tomas arquitectos > Bodega Mont-ras - Fuente: vidal tomas arquitectos Fotrografía: José Hevia La construcción de una bodega y la formación del vino están ligadas a una experiencia con la tierra. El vino es olor, color, sabor, cuerpo y esencia de la uva. Esta formación de sentidos y percepciones debe ir acompañada de un lugar capaz de enfatizar este proceso de transformación. Para ello hemos trabajado cuatro aspectos claves: 1.- El programa de la bodega responde a la necesidad de produ...
 ·  Translate
Fuente: vidal tomas arquitectos. Fotrografía: José Hevia. La construcción de una bodega y la formación del vino están ligadas a una experiencia con la tierra. El vino es olor, color, sabor, cuerpo y esencia de la uva. Esta formación de sentidos y percepciones debe ir acompañada de un lugar capaz de ...
3
Add a comment...

HIC arquitectura

Shared publicly  - 
 
Antonino Cardillo > House of Dust - In this house classical orders and golden proportions celebrate dust. A grey base supports a ceiling of rustic plaster of the colour of the bare earth: craving for primordial caverns, for Renaissance grotesques, for nymphaeums in Doria Pamphilj, for faintly Liberty façades in the streets off Via Veneto. A sequence of compressions and dilatations makes up the space of the house. On the walls, passages and windows appear, now dug out of the base, now like c...
In this house classical orders and golden proportions celebrate dust. A grey base supports a ceiling of rustic plaster of the colour of the bare earth: craving for primordial caverns, for Renaissance grotesques, for nymphaeums in Doria Pamphilj, for faintly Liberty façades in the streets off Via Veneto.
1
Add a comment...

HIC arquitectura

Shared publicly  - 
 
Barozzi Veiga > Graubünden Museum of Fine Arts - Font: afasia magazine / Barozzi Veiga Photography: ©Simon Menges The extension of the Villa Planta, which will accommodate the Bündner Kunstmuseum, is an exercise of integration within an urban ensemble. Despite the stringent limitations of the plot, the design strives to minimize its exterior volume by inverting the program’s logical order. Hence, a new public space is generated that incorporates the garden that surrounds the Villa and is in...
Font: afasia magazine / Barozzi Veiga Photography: ©Simon Menges. The extension of the Villa Planta, which will accommodate the Bündner Kunstmuseum, is an exercise of integration within an urban ensemble. Despite the stringent limitations of the plot, the design strives to minimize its exterior ...
1
Add a comment...

HIC arquitectura

Shared publicly  - 
 
Schneider & Schneider > House with Horse Stables - Fuente: Schneider & Schneider Fotografía: Roger Frei La zona residencial se crea como una estructura de hormigón basada en forma de cáscara, mientras que el granero sin aislante solo está encerrado por la placa de hormigón. El hormigón se vierte en moldes, donde se mezcló con graba del centro de Suiza y tintadas con pigmentos de color verde, lo que resulta en el aspecto oscuro característico del edificio. Después se modificó la superficie e...
 ·  Translate
Fuente: Schneider & Schneider Fotografía: Roger Frei. La zona residencial se crea como una estructura de hormigón basada en forma de cáscara, mientras que el granero sin aislante solo está encerrado por la placa de hormigón. El hormigón se vierte en moldes, donde se mezcló con graba del centro ...
1
Add a comment...

HIC arquitectura

Shared publicly  - 
 
Ganadores Sorteo HIC > 2G n.74, H arquitectes - ¡Nuestra enhorabuena a los ganadores del Sorteo de Reyes HIC> 2017! · Giacomo Pelizzari  (Londres) · Estefanía Gutiérrez (Logroño) · Juan Carlos Ahedo  (París) · Enric Rosés (Vilanova i la Geltrú) · Nicola Regusci (Barcelona)   y muchas gracias a todos los lectores que habéis participado en el sorteo! Gracias también a Moisés Puente, a la editorial Koenig Books y al equipo HIC>.   El sorteo se ha realizado utilizando Random.org, dando éste los...
 ·  Translate
1
Add a comment...

HIC arquitectura

Shared publicly  - 
 
Concurso > Premio Europeo de Intervención en el Patrimonio Arquitectónico, AADIPA
 ·  Translate
ABIERTA LA INSCRIPCIÓN DE LA 3ª EDICIÓN DEL PREMIO EUROPEO DE INTERVENCIÓN EN EL PATRIMONIO ARQUITECTÓNICO AADIPA. El Premio Europeo de Intervención en el Patrimonio Arquitectónico AADIPA, certamen bienal organizado con el soporte del COAC (Colegio Oficial de ...
1
Add a comment...

HIC arquitectura

Shared publicly  - 
 
La Invisible > Iluminación Navidad. El Born Centro de Cultura y Memoria, Barcelona.
 ·  Translate
La Invisible > Iluminación Navidad. El Born Centro de Cultura y Memoria, Barcelona. Fuente: La Invisible Fotografía: Dmitri Stepanov. El espacio del Born es inmenso y tiene un impacto visual para el visitante muy grande, no es corriente disfrutar de un espacio interior tan enorme y con una estructura ...
1
Add a comment...

HIC arquitectura

Shared publicly  - 
 
Bovenbouw > House Extension, Mortsel - Fuente: Bovenbouw Fotografía: Karin Borghouts A renovation and extension of a semi-detached house near Antwerp. The house shares a little alley with its neighbour. The alley provides a direct connection from the street to the garden. The new extension is not an addition to the old house. We propose a second house. This back house is a mirror image, a twin to the front house. It’s a brick house again, with a pitched tiled roof, living space on ground fl...
Fuente: Bovenbouw Fotografía: Karin Borghouts. A renovation and extension of a semi-detached house near Antwerp. The house shares a little alley with its neighbour. The alley provides a direct connection from the street to the garden. The new extension is not an addition to the old house. We propose ...
1
Add a comment...
Story
Tagline
Blog de arquitectura contemporánea
Contact Information
Contact info
Email