Profile cover photo
Profile photo
cempaka rembulan
138 followers -
Love Make Me Crazy
Love Make Me Crazy

138 followers
About
Posts

Post has attachment
Jajans Cerpen : Dear My Wife
  “Tak ada sebab pun I nak menyesal.” Kata Nami dua tahun
lepas terngiang di telinga Zayan. ‘I tahu you menyesal
kahwin dengan I...’ Zayan mengumam sendiri. Jemarinya cekap menyelak satu
persatu gambar perkahwinan dia dengan Nami. Dia nampak Nami
tersenyum....
Add a comment...

Post has attachment
Jajans part 2 - Kasih Di Balik Awan
BULAN ramadhan, bulan yang yang berkat, Bulan rahmat dan bulan utama, Pahala digandakan, doa diterima, Bulan Lailatul Qadar yang istimewa… Suara yang
mendayu di corong radio membuatkan dia rasa sebak. Rintik hujan yang ramah
membelai bumi bagaikan turut sam...
Add a comment...

Post has attachment
Jajans Cerpen - Kasih Di Balik Awan
PENYEMBUH derita ialah
kekuatan Penghilang kesakitan
ialah tangisan Penghapus kedukaan
ialah pengertian Pengubat kesedihan
ialah pasangan - Tetaplah jadi rusuk
kiriku, walaupun ada yang mengatakan jangan - Ahmad Rafiq “EH, dah ada isi belum?” “Bila nak ada ...
Add a comment...

Post has attachment
Part 3 - Cinta Price Tag
“Dah lama you
buka hair salon tu?” Cubaan dia untuk
beramah mesra. Harapnya adalah balasan yang menyenangkan dari wanita itu. “Bukan I lagi famous dari artis ke dekat club tu?” Afke
menyindir. Rasanya soalan tu bukanlah masalah yang besar untuk Gibran dapat...
Add a comment...

Post has attachment
Cinta Price Tag : Part 2
EYE bag tebal berkilo! Afke merengus kasar.
Cepat sahaja mata panda menyerang kalau dia tak cukup rehat. Seminggu dia
berkampung halaman di rumah keluarga Wilma, seminggu juga masa tidurnya jadi
tak menentu. Teman Wilma Fitting baju. Beli barang
untuk goodi...
Add a comment...

Post has attachment
Part 1 - Cinta Price Tag
BERKONGSI ruang oksigen yang sama
dengan lelaki yang mempunyai sejarah silam yang buruk dengan kita, bukanlah
idea yang baik! Ia umpama kita
sedang merebut nebulizer dengan nafas
yang tersekat. Muka sudah membiru, dan nyawa hampir bersepai dari badan. Sedan...
Add a comment...

Post has attachment
Merepek-Meraban
Rasa macam nak post n3 CINTA PRICE TAG.... ada tak yg nak baca??? :) 
Add a comment...

Post has attachment
**
Rasa nak post n3 Cinta Price Tag ....ada yg nak baca? :) 
Add a comment...

Post has attachment
Part 3 - Cinta Price Tag
JEMARI runcingnya diketuk di atas permukaan meja. “Tik… tok… tik… tok…” “Dah kenapa pulak dah tu?” Ikhmal bertanya perlahan. “The question is…” “Question what?” Ikhmal semakin tak faham. Afke nak ajar dia guna kata tersurat di
balik yang tersirat ke apa ni?...
Add a comment...

Post has attachment
Part 2 - Cinta Price Tag
Selesai menyarung kembali bajunya, terus dia melangkah keluar. Diserahkan
baju yang dipilih kepada promoter. “Serabut ke?” Afke bertanya bila Ikhmal galak memperbetulkan
rambutnya. Disabarkan hati dari melenting. Entah mengapa, dia memang tidak
gemar kalau ...
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded