Profile cover photo
Profile photo
mizz idza
4 followers
4 followers
About
mizz's posts

Post has attachment
37/52 + 4/7. MENANTI KEHADIRAN BABY J.
Alhamdulillah. Allah kurniakan kesihatan yang baik sehingga sekarang. baby pun membesar bagai johan di usia kandungan 37minggu ni. tak sabar dah nak jumpa baby walaupun hari2 dia dok ada je dalam perut ni. hihi. setiap kali bangun pagi mesti nak tunggu baby...

Post has attachment
PUDING KARAMEL AKA PUDING GULA HANGUS
Sejak berbadan dua ni macam2 nak makan. paling suka benda hak manehhhh. so mencari la resepi puding karamel berjuta kali setiap kali nak buat. so ni la resepi nya. mudah amattt wehhh. bahan2. karamel / gula hangus  - 3/4 cawan gula - air 1/2 cawan ***hagak2...

Post has attachment
PERANCANGAN ALLAH
Alhamdulillah allah masih kurniakan kesihatan yg baik utk saya. U sia kandungan pun dah mencecah 27weeks. Lama dah x buka laman sesawang ni. Sebab ? ? ? haishhhh laptop buat hal plak.  bila throwback balik sy perasaan mmg cantik sgt2 perancangan allah buat ...

Post has attachment
UPT POSITIF
Alhamdulillah syukur kepada Allah. doa saya dan suami Allah makbulkan. upt saya positif. tak semena2 meleleh air mata. suami plak? huhu. mula2 x percaya. cite nya macam ni. 1/10/2015 sepatutnya dah due period utk cycle 29 hari saya. masa hari tu macam dah a...

Post has attachment
CUTI CUTI SARAWAK
SAJA NAK SHARE PIC JALAN2 DENGAN FAMILY SUAMI KE SARAWAK.

Post has attachment
BERLARI LARIAN
alhamdulillah..tahun ni dah berjaya 2 running event.  itu hari 9 to 5 run di putrajaya.  yang baru2 ni 2, 3 hari lepas Asean unity run di padang merbok KL. dua2 pun saya dan suami join fun run 5km je. tak mampu lari lebih2. kang kejang tak pasal naik ambula...

Post has attachment
konsisten & komplians
sy bertekad nk bersupplemen kembali. dah lama terbiar folic acid, vitamin c dan vitamin e sy tu. huhu. payah nya la nk konsisten dan komplian dengan supplemen ni. asyik terlupa. lupa nak bawa gi keje. lupa bila dah sibuk2 kt rumah. suami je yg bagus tiap2 p...

Post has attachment
KEMBALI BER TTC
Hi, bertemu kembali. saya nak kembali ber ttc balik. dah plan nk jumpa doktor di klinik reproduktif hkl selepas hari raya. ini pun setelah berkali2 dipaksa dan berkali2 pikir. sampai bila nak berusaha sendiri tnpa bantuan doktor. suami berharap next year ad...

Post has attachment
RAYA RAYA RAYA
nak share gambar je. malas nak taip. mood tah kemana. rutin kembali sihat dan slim dah ke laut. bulan puasa turun 3kg tp lepas raya bagai dipam pam. semangat nak diet dan jaga ksihatan balik bila tgk ramai berjaya ber TTC dengan diet yg sihat. nah cuci mata...

Post has attachment
KUIH BAKAR PANDAN
Lama dah teringin nk makan kuih legend ni. asal pegi pasar malam kat kampung halaman try gak cari kuih bakar ni yg dimasak cara tradisional tp dah xde. payah nak dapat. last2 try cari resepi. senang je. huh..moh buat skang. ini menu bulan puasa ari tu. rese...
Wait while more posts are being loaded