Profile cover photo
Profile photo
Aisya Ahamad
About
Posts

Post has attachment
Si Penjual Ikan
Adakah dengan menjadi Si Penjual Ikan baru hidup boleh maju ke hadapan? Oh itu soalan yang berkemungkinan tidak relevan dengan konteks untuk tajuk di atas. Kejadian semalam. Isu double park. Nak balik kerja after office hours. Ye saya tahu awak mungkin nak ...

Post has attachment
Hari Hari Yang Huru Hara
Macam tongue twister pulak dah tajuknya. Si tuan tanah sefamili ini masih lagu belum menstabilkan kehidupan setelah pemergian arwah nenek husband tempoh hari. Selang seminggu, time husband outstation ke Kuching selama tiga hari. Pukul 2 pagi, Iolls terjaga ...
Hari Hari Yang Huru Hara
Hari Hari Yang Huru Hara
chipmunkandbarney.blogspot.com

Post has attachment
**
Lebih baik diam. Dari bercakap mengenai perkara yang tidak mendatangkan faedah. Penyakit zaman moden. Gossip. Hati yang penuh hasad dengki.

Post has attachment
Korean Drama : Hwarang
Iolls dan drama korea. Masih jua berpisah tiada. Cuma rentak tu sekarang ni dah makin slow lah. Mana taknya,nak melayan ragam budak kecik gigi dua tu lagi. Dan sekarang, seperti mana I menjengah blog rakan rakan dengan menggunakan smartphone. Begitu juga la...
Korean Drama : Hwarang
Korean Drama : Hwarang
chipmunkandbarney.blogspot.com

Post has attachment
Wordless Wednesday: Sunshine!
Wordless Wednesday: Sunshine!
Wordless Wednesday: Sunshine!
chipmunkandbarney.blogspot.my

Post has attachment
Resipi Turun Temurun: Jagung Goreng Telur
Kelmarin. Husband bawa balik 4 tongkol jagung. Family biras yang bagi. Masuk rumah, letak jagung atas meja makan terus bagitau. Nak makan macam yang makcik Iolls masak masa kitorang balik kampung tahun lepas. Dan memandangkan I mc hari ini, so before ambik ...
Resipi Turun Temurun: Jagung Goreng Telur
Resipi Turun Temurun: Jagung Goreng Telur
chipmunkandbarney.blogspot.com

Post has attachment
Kononnya Nak Work From Home
Kononnya Nak Work From Home
chipmunkandbarney.blogspot.my

Post has attachment
Kononnya Nak Work From Home
MC sehari. Gara gara terseliuh semalam.  Balik dari klinik, terus on laptop. Konon konon nak buka email office. Jumaat lepas dah emergency leave sehari. Hari ini MC pulak.  Sure masuk esok kerja berlambak lambak.  Hari ni punya lah harapan tinggi untuk ring...
Kononnya Nak Work From Home
Kononnya Nak Work From Home
chipmunkandbarney.blogspot.my

Post has attachment
Balik Kampung
Selepas Asar khamis lepas. Menerima perkhabaran, dengan dukacitanya nenek suami telah kembali ke rahmatullah. Arwah dikebumikan selepas isyak. Tetap tak berkesempatan untuk pulang. Perjalanan Shah Alam ke Sungai Petani pun makan masa berapa lama. Gerak puku...
Balik Kampung
Balik Kampung
chipmunkandbarney.blogspot.my

Post has attachment
Si Puteri Comel Yang Bulat!
Last time dah cerita pasal pregnancy journey and actually dah selamat deliver dah pun lebih setengah tahun yang lepas. Hiks. I balik Sarawak sebulan before due date. Dan selama sebulan tu I ambik cuti tanpa gaji. Yela kalau nak deliver di Selangor ni je, si...
Si Puteri Comel Yang Bulat!
Si Puteri Comel Yang Bulat!
chipmunkandbarney.blogspot.com
Wait while more posts are being loaded