Profile cover photo
Profile photo
najwa zahid
529 followers -
Happy To Write. Glad To Share
Happy To Write. Glad To Share

529 followers
About
Posts

Post has attachment
I learned something from great people I met today
Assalamualaikum. Hai! Aku rasa diri aku di kelilingi aura positif dan dapat pengalaman baru sepanjang hari ni.  Keluarga pertama yang kami jumpa, dua anak kembar mereka meninggal dan lahir pra matang. Anak kedua mereka mempunyai penyakit genetik (baca : ket...

Post has attachment
Nafsu Makan Melampau Ya Rabbi
Hai!! Kalau cakap pasal makan, aku memang mengakulah aku jenis melantak, bukannya makan. Adab makan ikut sunnah lagilah jauh sekali. Astaghfirullah. Dari zaman sekolah menengah sampai sekarang, memang tu lah tabiat aku. Cuma start bulan lepas aku rasa nafsu...

Post has attachment
Fikir Dulu Before Book Tiket
Hai. Assalamualaikum! Malaysia mempunyai banyak tempat menarik untuk dikunjungi. Anda boleh bercuti ke mana mana sahaja yang anda mahu untuk menghilangkan stress anda. Kawasan tanah tinggi, taman rekreasi air terjun, tempat peninggalan sejarah, taman tema, ...

Post has attachment
My coward mind need a booster
Hai. Apa yang aku taip dekat bawah ni ayatnya skema sikit sebab ni draf untuk assignment sebenarnya. Malas nak taip banyak kali benda yang sama. Copy paste je la. Ok. Aku nak share pasal dari aku yang slow kalau bab-bab cakap dengan orang atasan/ lecturer /...

Post has attachment
Lawatan Ke Muzium Negara dan Bangunan Sultan Abdul Samad
  Assalamualaikum. Hai! Entri ni boleh dikatakan throwback moment jugak lah sebab ni kisah beberapa hari sebelum negara kita menyambut Hari Kemerdekaan ke-60. Misi menjejak bangunan-bangunan bersejarah ni asalnya nak menggunakan bas KL  hop on hop off tu ta...

Post has attachment
Novel Dendam Ratu Ular [review]
Assalamualaikum. Hai! Dah lama tak review buku. Hari ni nak share pasal novel karya Annur Shanana berjudul Dendam Ratu Ular yang diterbitkan pada tahun 2013. Novel bergenre seram ni mengisahkan tentang seorang gadis bernama Kaira yang tinggal bersama nenekn...

Post has attachment

Post has attachment
T3 Mycin Clindamycin Lotion Good To Fight Acne
Hai!! Sebelum bercerita pasal produk ni, nak habaq mai pasal skin condition aku dulu la. Because of some factors like unhealthy lifestyle, used wrong skincare products (maybe) and health problem, my skin breakout like crazy since I'm 18 y/o . Last month, a ...

Post has attachment
School 2017 Korean Drama
Hai!!! Lepas cerita pasal drama  Criminal Minds , nak cerita pulak pasal drama School 2017. Siapa yang biasa tengok drama Korea, mesti dah tau kan yang drama ni salah satu daripada School series . Dulu ada School 2013 , School 2015 dan macam-macam siri Scho...

Post has attachment
Criminal Minds Korean Drama
Hai!! Lamanya tak menulis blog. Hari ni nak share pasal drama baru "Criminal Minds". Tajuk dia macam cerita Amerika punya tu sebab dia memang based on cerita tu. Setakat ni aku dah tengok sampai episod 4. Memang mantop!!  Drama : Criminal Minds Pengarah : Y...
Wait while more posts are being loaded