Profile cover photo
Profile photo
Капитал
2,371 followers -
Медии, новини, анализи, качествена журналистика, принт медия, уеб медия, прогнози, Капитал
Медии, новини, анализи, качествена журналистика, принт медия, уеб медия, прогнози, Капитал

2,371 followers
About
Posts

Post has attachment
Стефан А. Щерев е познат най-вече като актьор, а с годините все повече го свързваме и със смелите му проекти като продуцент на Фестивала за съвременен танц и пърформанс "Антистатик" и Нощта на театрите.
По-рано тази есен той откри фестивала за експериментален театър ACT с "Опиянение и гняв" - спектакъл, режисиран от него, в сътрудничество с германската трупа LIGNA. Той ще се играе и на 17 ноември в рамките на Нощта на театрите в театър "Азарян", а всеки, който реши да го посети, ще трябва да се раздели с комфорта да бъде просто зрител...
Add a comment...

Post has attachment
Огромните пожари в северната и в южната част на Калифорния доведоха до десетки жертви, масови разрушения и евакуацията на стотици хиляди души. Според местните власти над 3600 пожарникари се опитват да овладеят бедствията. Над 6700 сгради са изгорели, жертвите са 31, а над 200 други продължават да са в неизвестност. Според държавния отдел "Горско стопанство и противопожарна защита" това е най-разрушителният пожар в историята на Калифорния.
📷 Заповядайте в профила ни в Instagram за още визуално съдържание от сайта и вестника: ➡️ www.instagram.com/capital.bg
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
В днешни дни, изглежда, никой не може да каже лоша дума за Националната баскетболна асоциация. Най-елитното звено на световния баскетбол се изкачва стремглаво сред конкурентите в спортната индустрия и е всеобщо уважавана заради социалната си активност и като пионер в модернизирането.
Сезон 2018/2019, който стартира само преди няколко седмици, донесе още една позитивна новина. НБА изпревари Националната футболна лига по американски футбол, Формула 1 и английската Висша лига в битката за званието "най-престижна спортна марка в света" в индекса POWA...
Add a comment...

Post has attachment
Kоментар на Десислава Николова в седмичния бюлетин на Института за пазарна икономика: "Подоходното неравенство не е задължително нещо лошо, особено когато е следствие от личните усилия на индивидите. Ако няма неравенство в доходите, тогава няма да има и стимул за образование, повишаване на квалификацията, полагане на труд и предприемачество. Това, разбира се, е равнозначно на социализъм и води до крах на икономиката, рано или късно.
Съвсем друг е въпросът с подоходното неравенство, което се дължи на неравенство във възможностите – т.е. стартът пред различните индивиди не е еднакъв и това предопределя и различните резултати в доходите и условията на живот по-късно"
Add a comment...

Post has attachment
Милиарди хора по света използват смартфони всеки ден, създавайки огромен поток от информация за своите навици, интереси и всичко, свързано с техния живот. Чрез инсталираните приложения в телефоните, както и чрез самите устройства тази информация се генерира и използва от компаниите за търговските им цели.
Проучване на Оксфордския университет от октомври разкрива и как чрез инсталирането на дадено приложение събираната информация се предоставя на друга компания, която я използва за своите търговски цели. Изследвани са близо 1 млн. апликации за САЩ и Обединеното кралство...
Add a comment...

Post has attachment
Преговарящите от Обединеното кралство и от ЕС се опитват да постигнат споразумение за условията за британското излизане от съюза до сряда, за да могат европейските лидери да го одобрят до края на месеца.
Главният преговарящ на ЕС за Brexit Мишел Барние посочва, че основните елементи на договора са готови да бъдат представени на британския кабинет във вторник. Говорител на премиера Тереза Мей потвърди, че кабинетът ще обсъжда Brexit утре...
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment
След провала с Истанбулската конвенция българското правителство обяви, че България няма да стане част и от друг актуален международен документ - Глобалния пакт за миграция на ООН.
Позицията на правителството и парламентарните групи на партиите в управляващата коалиция е да не се подписва документа, срещу който се заформи остра съпротива през последните няколко седмици...
Add a comment...

Post has attachment
За пореден път в понеделник делото срещу генералния директор на БНТ Константин Каменаров за шофиране след употреба на алкохол бе отложено - този път поради неявяване както на Каменаров, така и на адвоката му. Съдът наложи на Каменаров 1000 лв. глоба и насрочи следващото заседание за 11 януари 2019 г., като председателят на състава отправи предупреждение, че тогава делото ще бъде решено, независимо дали ще се явят подсъдимият и неговият защитник.
Обвинението срещу Каменаров е за събитие от 23 юни 2016 г. сутринта около 4 часа, когато при проверка е установено, че той е шофирал с 1,6 промила алкохол в кръвта...
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded