Profile cover photo
Profile photo
Ummi Abida
44 followers -
Motherhood, Islamic Parenting, Family Health, Babies, Children, Al-Qur'an
Motherhood, Islamic Parenting, Family Health, Babies, Children, Al-Qur'an

44 followers
About
Ummi's posts

Post has attachment
Menyambut dan Mengucapkan "Merry Christmas" oleh Orang Islam menurut Ustadz Felix Siauw
Ustadz
Felix Siauw 01.
walau masih berbeda aqidah dengan kedua orangtua | alhamdulillah saya
dikaruniai kemudahan dalam keluarga 02.
di tahun 2002 saya menjadi Muslim setelah 18 tahun merayakan Natal | banyak
yang berubah setelah saya memahami agama Islam 0...

Post has attachment
KAEDAH MENJEMPUT REZEKI DENGAN MUDAH
Assalamualaikum semua, Di saat kegawatan ekonomi ini, ramai dari kita yang sedang pulun mencari
rezeki, namun dia tidak sedar bahawa rezekinya ada di depan mata! Macam mana kita nak selalu merasai REZEKI? Sebenarnya
Allah Taala sentiasa murahkan rezeki kita...

Post has attachment
Dedikasi Istimewa Buat Ibu Bekerja Yang Sayang Giler pada Bayinya
Dedikasi Khas Buat Ibu Bekerja yang Sayang Giler kat Bayinya A Special Dedication to Working Mothers who Love Their Babies Madly Orang kata "ibu bekerja.. kesian kat anak" Anak kena tinggal pada pengasuh Anak tak cukup kasih sayang Anak tak dapat khasiat su...

Post has attachment
Pencuri Tegar Masa Saya dan Anda
Assalamualaikum
semua, Semalam
Ummi ada kongsikan tentang penjagaan masa juga, iaitu tips menepati masa
(tepati waktu). Apabila kita tepati waktu, jadual harian kita tak lari. Oleh itu,
banyaklah kerja yang kita dapat buat dalam sehari. Masa
tidak mengejar ...

Post has attachment
Masalah Sakit Sendi Boleh Di Atasi Tanpa Ubat Tahan Sakit yang Ada Kesan Sampingan
Assalamualaikum semua, Masalah sakit sendi ni kata mama Ummi, bakal menyerang hampir semua orang. Dan paling sadis, masalah sakit sendi ini tiada ubat yang dapat menyembuhkan 100%. Rasa sayu bila dengar mama mengadu sakit-sakit sendi di tangan, susah nak me...

Post has attachment
Tips Bawa Anak Berjumpa Doktor Gigi dan Penjagaan Kesihatan Gigi
Awal
minggu ni Ummi terpaksa ke klinik pergigian untuk mencabut gigi kak long. Wahh,
dah besar dah anak Ummi, dah tumbuh gigi kekal! Tapi yang peliknya gigi susunya
tak goyang langsung walhal gigi kekal dah tumbuh separuh. Alhamdulillah
gigi kak long cantik...

Post has attachment
Be Punctual, Masa itu Emas
Assalamualaikum, Tadi Ummi ada temujanji dengan prospek, janji jumpa di sini sini, jam sekian sekian. Masa tu ada setengah jam sahaja nak siapkan diri dan siapkan anak-anak. Dalam perjalanan, Ummi teringat kisah ni… “Ummi ada appointment urut shiatsu dengan...

Post has attachment
Resepi Pan-Toasted Cheese Sandwich simple giler
Assalamualaikum semua Apa khabar semua? Dalam ke”busy”an kita dah nak
hujung tahun ni, sarapan kita jangan remehkan. Sebab sarapan ni sangat penting
untuk memulakan hari dengan penuh bertenaga. Hari ini Ummi nak kongsi resepi
sangat mudah tapi lazat, sesuai...

Post has attachment
Cara Menghilangkan Jerawat; Atasi Masalah Jerawat Teruk dalam Masa Singkat
Assalamualaikum semua. Masalah jerawat ni ramai yang ada, sehingga ada yang sampai tak terbendung. Malu nak keluar rumah, malu nak bersosial kerana ada masalah jerawat yang sangat teruk, sampai lagu tuu noo?? Oleh itu, bagaimanakah cara untuk merawat masala...

Post has attachment
Tips Travel; Menaiki Kapal Terbang Bersama Bayi dan Anak Kecil
Assalamualaikum semua, Musin cuti sekolah ni lah ramai ibu bapa mengambil
peluang untuk bercuti jauh sikit. Mungkin dari Kelantan ke Johor, atau KL ke
Langkawi, mahupun dari KL ke Shanghai, Korea dan lain-lain. Kalau dah namanya
family holiday, pasti kita a...
Wait while more posts are being loaded