Profile cover photo
Profile photo
ayu Ismail
41 followers
41 followers
About
ayu Ismail's posts

Post has attachment
Perlukah ke Bangi Sentral
baju raya x beli lagi yg pakai moden dah hampir setel yang tradisional ni tak beli2 lagi warna tema pun tak tahu nak warna apa senang cerita pergi kedai nanti pilihlah warna apa yang berkenan ikut selera ayahnas memang selalu pun bab warna kena persetujuan ...

Post has attachment
Ramadhan 12.6 Mee 3 serangkai
Mee 3 serangkai Macam amik injection bayi lak Ada 3 serangkai Kisahnya semlm kami buat soto Ada mee ada kuey tiaw and bee hoon So ibuayu cadangkan Lebihan tu kita goreng jelah Ingat nak campur je me and kuey Tapi ayahnas kata x pe dia goreng satu2 So kami b...

Post has attachment
Ramadhan 11.6 Resepi Soto Ayam
Menu berbuka hari ni Soto ayam Idea ayahnas Pkl 12 br cakap kita berbuka sotolah So terus siap gi pasar Harap2 ayam belum abis Nasib ada lagi Kira kami pelanggan yg akhir Ayam suruh belah 4 Senang nak masak Beli bahan2 tumisan Yg lain semua ada kat rumah So...

Post has attachment
Sebab Murtabak beratur 1 jam
Kisah petang tadi gi pasar ramadhan pengkalan balak Ibuayu kalau gi sini memang nak beli murtabak je Memang sedap murtabak dia Rasa lain dr lain So dalam pkl 5 ibuayu sampai situ Orang dah beratur Memang pesen sini kena beratur Tahun bila dia ada pakai no t...

Post has attachment
Ramadhan 9.6 : Resepi Nasi Arab
Ayam ibuayu beli yg belah 4 Tapi masak guma 2 bahagian je Beras lak beli yg segera Dah siap dlm kotak Sekotak rm16 Ada rempah dan bahan2 tumisan Ibuayu cuma tambah bawang besar and putih Cara masak pun ada diajar dikotak Tapi sebab ibuayu guna periuk noxxa ...

Post has attachment
Dugaan Ramadhan ke 3
Pagi tu ibuayu gi sekolah Faiz ikut Dia kata nak buat nilam Dlm pkl 12 kitaorg dah balik terus ambik fauzan tuisyen Dlam pkl 1 lebih faiz ckp sakit tekak Tp ibuayu rasa ok je Badan x panas Ckplah selsema kot Masa solat zohor tu Dia kata badan dia gigil seju...

Post has attachment
Ramadhan 7.6 Resepi Nasi Lemak Halba
Dulu2 sebelum kawin masak nasi lemak x letak halba pun Bila dah kawin ni mak mertua yg letak halba Terus ikut resepi tu Masa kita nak masak Seharum bau dia keluar Bahan2 dia Ibuayu suka guna berasmathi Beras hidup pun boleh gak hahaha Santan..ibuayu guna ko...

Post has attachment
Ramadhan 6.6. Resepi Daging Goreng Kunyit
Selalu gi kedai order sotong goreng kunyit Jarang pekena daging Tapi nak puasa hari tu ibuayu beli daging fresh So nak try  daging goreng kunyit Daging tu ibuayu rebus dulu Kemudian hiris bawang besar Bawang putih cili padi cili merah Kacang pnjg or buncis ...

Post has attachment
Ulangtahun Perkahwinan ku yang ke 18 tahun
18 tahun melayari rumahtangga Rasa macam 18 bulan Cinta rindu kasih dan sayang Masih mekar  Rasanya lebih mekar dr sebelum ini Atas rasa percaya jujur Ikatan perkahwinan ini terus utuh Ayu sayang abang Setulus hati  ayu Terima kasih menjadi imam dalam diri ...

Post has attachment
Hanis zalikha dapat baby boy
Ibuayu memang follow insta hanis zalikha and suami dia Suka tengok kegigihan diorang membina kerjaya Dan nampak mereka semakin berjaya Suka tengok anak2 muda yg mcm tu Dan semlm hanis zalikha selamat melahirkan baby boy.. Mesti encem macam ayah dia Selamat ...
Wait while more posts are being loaded