Profile cover photo
Profile photo
Hans vliegenzwam
8 followers -
Wondere wereld
Wondere wereld

8 followers
About
Posts

Post has attachment
De Agouta (Solenodon paradoxus) is een solenodon, een primitief zoogdier behorend tot de insecteneters. Het dier is vrijwel onveranderd is gebleven gedurende zijn 76 miljoen jaar oude geschiedenis. Ook een intrigerende eigenschap is dat het gif kan afscheiden met zijn tanden, op dezelfde manier als slangen.
Add a comment...

Post has attachment
Als we Amerikaanse wetenschappers mogen geloven dan lopen we al jaren rond met een orgaan waarvan we het bestaan niet kenden. Het gaat om een ‘vochtsnelweg’ vlak onder onze huid en langs veel organen. De weefsellagen die het vocht transporteren, verklaren mogelijk hoe kanker zich verspreidt door het menselijk lichaam.
Add a comment...

Post has attachment
Oost-Afrika scheurt zich steeds verder af van de rest van het continent. Er is daar momenteel al een breuk, en die breuk vult zich steeds verder met oceaan. Uiteindelijk zal dat leiden tot de vorming van een nieuw continent, zo zeggen geologen. Kenia, Tanzania, Somalië en een deel van Ethiopië zullen worden afgescheiden. Dat proces zal echter nog miljoenen jaren duren, maar de eerste tekenen daarvan zijn alleszins nu duidelijk aan de oppervlakte gekomen en veroorzaken ook problemen.
Add a comment...

Post has attachment
Stop-motionvideo van de reactie door licht op pupillen van een Gekko
Add a comment...

Post has attachment
Een monochrome of rode regenboog is een optisch en meteorologisch verschijnsel en een zeldzame variant van de meer algemeen voorkomende veelkleurige regenboog
Add a comment...

Post has attachment
Op een van de eilanden voor de westkust van Australië ligt Lake Hillier. Een helder, kauwgomroze meer!
Add a comment...

Post has attachment
De reusachtige kokerworm (Riftia pachyptila) is een kokerworm, een organisme dat niet leeft van fotosynthese, maar leeft in extreme omstandigheden. Ze komen voornamelijk voor rondom vulkanische schoorstenen op grote diepte in de Grote Oceaan. Het dier leeft in symbiose met een bacterie die zwavel nodig heeft als energiebron.
Add a comment...

Post has attachment
Wist je dat je dagelijks een paar sigaretten aan schadelijke stoffen binnenkrijgt, ook als je niet rookt? Heeft alles te maken met fijnstof in de lucht, afkomstig van menselijke activiteiten in Nederland, vooral door de sectoren verkeer, energie en industrie.
Add a comment...

Post has attachment
De splitsing van de maan was een wonder toegeschreven aan de islamitische profeet Mohammed , afgeleid van de Koran verzen 54: 1-2 “The Hour has come near, and the moon has split [in two].” Er bestaat momenteel geen wetenschappelijk bewijs dat de maan in twee (of meer) delen is gesplitst en vervolgens op elk gewenst moment in het verleden weer is samengesteld.
Add a comment...

Post has attachment
Terwijl de top van de Mount Everest allang is beklommen, waarom niet de kleinere berg Kailash? Er word beweerd dat hoog in de toppen de verblijfplaats ligt van de hindoeïstische godheid Shiva, vanwege zijn heiligheid mag Kailash niet worden beklommen.

Er zijn wel pogingen geweest om de berg te beklimmen, maar tot nu toe is dat niet gelukt door slechte weersomstandigheden en gezondheidsproblemen. Op een bepaalde hoogte zou men een gevoel van gelukzaligheid ervaren en groeit het besef dat het geen zin heeft om de berg te beklimmen.
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded