Profile cover photo
Profile photo
Laszlo Fazekas
673 followers -
http://lf.estontorise.hu
http://lf.estontorise.hu

673 followers
About
Posts

Post has attachment
Amazon LightSail

Az AWS-el szemben az egyik ellenérv az szokott lenni, hogy drága, de pl. LightSail-el havi 1000 Ft-ért egész korrekt virtuális szervert lehet kapni. Annyiból jobb, mint egy sima webhoszting szolgáltatás, vagy VPS, hogy ezt az Amazon ökoszisztémán belül a végtelenségig lehet skálázni. Így ideális lehet akár hobbiprojektekhez is, amikről úgy gondoljuk, hogy még nagyra nőhetnek.

https://aws.amazon.com/lightsail/pricing/

#blog
Pricing
Pricing
aws.amazon.com
Add a comment...

Olyan 2 éve vettem pár könyvet, hogy majd nyáron ha ráérősebben leszek, olvasgatom őket. Végül mostanában kerültek elő, és elkezdtem olvasni az egyiket. Kis idő után kényelmetlen lett a dolog. Tartani a könyvet, lapozni, lefogni a lapot, hogy ne pördüljön vissza. A szememnek is kényelmetlen volt a mozgás mindig mikor a könyv széléhez ért. Egyszerűen fárasztó és kényelmetlen volt olvasni. Az lett a vége, hogy beszereztem a könyvet ebook formátumban, behúztam Google Play Könyvekbe, és most mobilon olvasom. Így most jó...
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Open Google Plus

Felmerült bennem a gondolat, hogy a Google Plus megszűnése után mennyire lenne nehéz azt a felhasználóknak maguknak hosztolni.

https://medium.com/@thebojda/open-google-plus-b283c9b6b97d
Add a comment...

Post has attachment
Ez elég vad így kötél meg minden nélkül. Olyan könnyeden ugrál, mintha nem úgy hatna rá a gravitáció, mint egy emberre. Az lesz, hogy észre sem vesszük mikor, de egyszer csak már ügyesebbek lesznek nálunk, és egyre gyorsabban fognak fejlődni, miközben mi egy helyben toporgunk.

https://www.youtube.com/watch?v=LikxFZZO2sk
Add a comment...

Post has attachment
Mondjuk mostanában nem voltam túl aktív G+-on, erre hallom be is zár. Mivel mindenki köszönget már, és írogatja az új elérhetőségeit, gondoltam én is behányom ide a sajátjaimat. Mert úgy amúgy itt nem is a platform volt nagy szám, hanem a társaság volt nagyon jó. Hátha sikerül pár itteni ismerőst átmenteni valami más platformra. Szóval ilyenek vannak:
https://www.facebook.com/TheBojda
https://www.facebook.com/laszlofazekas.googleplus/ - lehet ebből az oldalból csinálok majd olyat, hogy ide posztolom, amit amúgy FB-n személyes profilra nem postolnék, de G+-ra postoltam volna
https://twitter.com/TheBojda
https://medium.com/@thebojda
https://www.linkedin.com/in/l%C3%A1szl%C3%B3-fazekas-2429a912/
Add a comment...

Post has attachment
Gondolatolvasás fénnyel

A Különvéleményben a prekogok látomásait úgy rögzítették, hogy átvilágították az agyukat. Ott feküdtek a testmeleg sóoldatban, hogy kizárják a külvilág ingereit, és optikai kábelek lógtak a fejükön. Elég valószerűtlen technológiának tűnt gondolatolvasásra, pedig úgy tűnik, hogy a dolog valóban működik...

#blog

https://www.ted.com/talks/mary_lou_jepsen_how_we_can_use_light_to_see_deep_inside_our_bodies_and_brains
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment
Geeks csoportban osztotta meg egy srác Facebook-on. Kis sci-fi novella egy angliai magyar srácról, aki arra ébred, hogy Magyarország eltűnt a Földről. Amolyan Galaxis Útikalauz Stopposoknak, csak szimulált valóság témára. Nekem nagyon tetszett. Szóval aki szereti az ilyesmit, innen letöltheti magának. Én is mobilon olvasgattam egy-egy fejezetet épp mikor ráértem, vagy nagyon elegem volt a melóból, pihenésnek.

https://drive.google.com/file/d/1m4CSuS_mOPLv8fwJ7x2injPx0cyZ509J/view
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded