Profile cover photo
Profile photo
ОУ "Отец Паисий" гр. Силистра
23 followers -
Основно училище "Отец Паисий" град Силистра. Училище с традиции и бъдеще и със 150 годишна история!
Основно училище "Отец Паисий" град Силистра. Училище с традиции и бъдеще и със 150 годишна история!

23 followers
About
Posts

Гласувайте за учител на годината до 04.06.2016.
http://goo.gl/forms/FSLoft7hYu27QnXS2
Add a comment...

Post has attachment
Уважаеми родители на бъдещи първокласници,

На 19 май 2016 г. от 18:30 часа в кабинет 102 на ОУ "Отец Паисий", ще се проведе обща родителска среща с родителите на бъдещи първокласници, който са подали заявления за записване на детето им в I клас на нашето училище.
Прочетете още на нашата интернет страница http://www.paisii.oisy.org/
Add a comment...

Post has attachment
Вече можете да видите МАРШРУТНО РАЗПИСАНИЕ НА УЧИЛИЩНИЯ АВТОБУС, СЕДМИЧНО РАЗПИСАНИЕ НА ЧАСОВЕТЕ ЗА 1 срок, както и графици на приемни часове на учителите и други графици на нашия сайт. http://paisii.oisy.org//index.php/ucheben-proces/grafici.html
Add a comment...

Post has attachment
 ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ „Отец Паисий” – Силистра


организира  ОБЩИНСКИ литературен конкурс „Духът на българина“ за стихотворение, разказ и есе, посветен на ПАТРОННИЯ ПРАЗНИК НА УЧИЛИЩЕТО И на Деня на народните будители -  1 ноемвриКонкурсът е в три възрастови групи: 
І - ва група – І – ІV клас;
ІІ - ра група – V – VІІІ клас;
ІІІ - та група – ІХ – ХІІ клас.


Условия:
Всеки участник представя по едно стихотворение, разказ или есе, до две печатни страници, в три екземпляра на хартиен носител. Участниците могат да интерпретират темата „Духът на българина” и през темите:
Моето училище;
Будители /величие на националните герои/;
Моят свят /доброто и красивото у съвременниците ни/.

Данните за участниците включват: име, презиме и фамилия, възраст, клас, училище, точен адрес, телефон, е-mail.

Краен срок за изпращане на творбите – 21 октомври 2015 г.


Адрес за изпращане:
ОУ „Отец Паисий”, ул. “Петър Вичев” №1,  гр. Силистра-п.к.7500
е-mail: ou_opais@abv.bg


Награди:
Получените творби ще бъдат оценявани от тричленно жури. Във всяка възрастова група ще бъдат отличени най-добрите три литературни творби. Ще има и поощрителни награди.
Наградените в конкурса участници ще бъдат информирани до 28 октомври 2015г. 
Награждаването ще бъде в навечерието на празника - 30 октомври 2015г.
Най-добрите творби ще бъдат публикувани в училищния вестник.


Допълнителна информация в Силистра на телефони:
086/820 554 – ОУ „Отец Паисий”, Силистра, Камелия Рачева - директор
ОБЩИНСКИ литературен конкурс „Духът на българина“
 ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ „Отец Паисий” – Силистра организира  ОБЩИНСКИ литературен конкурс „Духът на българина“ за стихотворение, разказ и есе, посветен на ПАТРОННИЯ ПРАЗНИК НА УЧИЛИЩЕТО И на Деня на народните будители -  1 ноември Конкурсът е в три възрастови групи:  І - ва група – І – ІV клас; ІІ - ра група – V – VІІІ клас; ІІІ - та група – ІХ – ХІІ клас. Условия: Всеки участник представя по едно стихотворение, разказ или есе, до две печатни стр...
events
Add a comment...

Post has attachment
Формуляр за кандидатстване в 1 клас можете да изтеглите от нашия сайт: http://paisii.oisy.org//index.php/posledni-novini/priem-klas-2015-2016.html
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Генади Димитров от 7 б клас с 1-во място от Национална ученическа конференция по история
На 17.09.2015 г. в гр.Добрич се проведе Национална ученическа конференция на тема "75 години от Крайовския договор и 70 години от края на Втората световна война", в която участие взеха 6 ученици от 7 "а" и "б" клас, ръководени от учителя по история г-жа Галя Димова. 
Достойното представяне на нашите възпитаници им донесе и заслужени успехи.
Първо място за Генади Димитров от 7 "а" клас, който се представи с компютърна презентация и впечатли 6-членното жури в гр. Добрич. В своята презентация Генади сподели интересни факти за Силистра и 31-ви пехотен полк, наречен "Железния".
Анна-Мария Иванова от 7 "а" клас спечели 2-ро място с презентацията си "75 години от Крайовската спогодба", която беше богато онагледена с интересни и малко популярни снимки от връщането на Силистра към Добруджа - събитие, случило се през далечната 1940г.
Стефан Енчев от 7 "а" клас бе подготвил подробен, богат на фактология и интересно представен доклад, с което си спечели 2-ро място в тази категория.
Кая Веселинова от 7 "а" клас показа знания не само по основната тема, но и представи задълбочено изследване за своя род в периода на Румънската окупация. Това й донесе 3-тото място в състезателната част на конференцията.
Учениците от 7 "б" клас - Емона Емилова и Марина Валериева заеха 3-тото място с презентация в категорията "5-8 клас".
В състезанието взеха участие над 85 ученици от цялата страна, което прави постиженията на нашите възпитаници още по-значими!       
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
Национална ученическа конференция по история 2015
11 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Веселото лято бързо отлетя и днес дворът на най-старото, най-скъпо, най-любимо училище – Основно училище „Отец Паисий“ се изпълни с момичета и момчета, строени с раници в редици до своите учители, с усмивки скрити зад букети!
Зазвъня сребърната чаша на училищния звънец!
Празничната програма, изпълнена със стихове, песни, танци с участието на Детска вокална друпа „До-Ре-Ми“, балет „Лиденс“, фанфарния оркестър, мажоретния състав и водещите от клуб „Художествено слово“, предизвика много усмивки и настроение.
Заслужени аплодисменти получиха и най-малките – чаровните първокласници, които за първи път прекрачват прага на столетното училище, неотлъчно до техните учители: г-жа Йорданка Косева, г-жа Иванушка Тодорова, г-жа Невяна Сапунджиева и г-жа Руска Иванова.
Гости на откриването на новата 2015/2016 учебна година бяха г-жа Мария Стойчева – председател на Общинския съвет и кръстник на 2 „а“ клас и г-жа Марияна Станчева – гл. експерт в РИО-Силистра. Получихме поздравителни адреси от Кмета на Община Силистра и от Регионален инспекторат.
Своето приветствие отправи и г-н Георги Кирилов – родител на ученик в първи клас. От него училището получи и подарък – Национален видеокаталог „Това е България“.

Скъпи ученици,
Бъдете знаещи, търсещи, озарени от идеи и амбиции, можещи по Паисиевски! Знайте, че да бъдеш част от Основно училище „Отец Паисий“ е неповторимо!
А на вас, скъпи колеги – пожелаваме здраве, воля и упоритост!
На добър час!
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
15.09.2015
15 Photos - View album
Add a comment...

Практически препоръки по пътна безопасност през учебната 2015/2016 година за деца и юноши
Всяко начало на учебната година е изпълнено с радостни вълнения, празнично и приповдигнато настроение, детски, младежки и родителски емоции. Хиляди първолаци за първи път влизат в училище за среща с нов и непознат свят, други за пореден път заемат местата си в класните стаи след недългата лятна ваканция, а много от порасналите вече деца за последна година ще бъдат ученици и с нетърпение очакват абитуриентските празници.
Факт е, обаче, че поради травми от пътни инциденти тази година не малко ученици няма да тръгнат навреме на училище. Има и деца, които за съжаление никога повече няма да прекрачат училищния праг, защото са загубили живота си при катастрофа на пътя.
Ако Сте Ученик
Не забравяйте, че е важно да се научите да се пазите сами на пътя. Там вие сте уязвими особено ако сте сами и не можете да потърсите помощ от възрастен.
Затова, заради Своята сигурност, приемете следните съвети:
Ако ходите сами на училище
Ø        Си припомнете заедно със своите родители най-безопасния и кратък маршрут от дома до училище и обратно.
Ø        Припомнете си основните правила за движение като пешеходци.
Не забравяйте, че заради личната си безопасност винаги трябва:
ü   да пресичате при зелена светлина на светофара;
ü   да се движите по тротоара и да използвате изградените подлези и надлези за пешеходци;
ü   да вървите по банкета, отляво, срещу автомобилното движение.
Ø        Използвайте светлоотразителни жилетки или елементи, които може да закрепите за облеклото или ученическата си раница.
Ø        Ако закъснявате за училище, това не е повод да нарушавате правилата за движение на пътя, защото лесно може да станете жертва на катастрофа.
Ø        Ако кръстовището е оживено, пресечете с основната група пешеходци или с друг по-възрастен човек.
·      Обсъдете с родителите си кои са хората, към които може и трябва да се обърнете за помощ, ако настъпи пътен инцидент. Запаметете в телефона си номерата им.
Ако Сте Родител
Не забравяйте, че най-важна за вас е безопасността на вашето дете. На пътя детето ви е уязвимо, ако остане само, без наблюдение и контрол от възрастен.
Затова, заради Неговата сигурност, приемете следните съвети:
Ако детето ви е първокласник
Ø        Преди началото на учебната година уточнете най-безопасния и кратък маршрут от дома до училище и обратно.
Ø        Преминете неколкократно по маршрута заедно с бъдещия ученик.
Ø        Завършете прехода с тест запомнен ли е пътят.
Ø        В началото и в края на учебния ден се погрижете лично или чрез друг възрастен роднина или близък да изпратите и посрещнете дето си до/от училищния вход.
Ø        Винаги разговаряйте за правилата за безопасно движение като пешеходци или като пътници в семейния автомобил.
Ø        Винаги бъдете за пример и не правете компромиси на пешеходната пътека, когато светофарът свети червено.
Ø        При възможност закупете светлоотразителни жилетки или елементи, които се закрепват за облеклото или ученическата раница.  
Ø        Винаги помнете, че децата не са възрастни. Тяхното поведение не е логично и не е адекватно.
Ø        Ако забележите неправилно или рисково поведение, спрете и обяснете до какви последици може да доведе то.
Ø        При пътен инцидент винаги може да подадете сигнал на телефон 112.
·      Предварително уточнете към кого може и трябва да се обърне за помощ, ако вие не сте наблизо. Запаметете в телефона на детето си номерàтана хората, на които може да се довери.
 
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment
На втория етап от Ученическите игри по шахмат, отборът на ОУ „Отец Паисий“ – Силистра завоюва 1-вото място в оспорвана битка с представители на училища от цялата област!
    С това нашите възпитаници си спечелиха  и правото да участват в Зоналния кръг на състезанието, който ще се проведе на 31.03.2015 г. в Търговище.
    Поздравления за Виктор Константинов и Борис Дашев, които подготвиха учениците!

                         БРАВО НА ОТБОРА В СЪСТАВ:
Ростислава Росенова Русева – 6 г клас
Калоян Калинов Манев – 5 б клас
Венцислав Петров Великова – 5 б клас
Емре Вежди Кемал – 7 а клас
Любомир Иванов  - 7 а клас
Photo
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded