Profile

Cover photo
Николай Колев
3 followers|1,850 views
AboutPostsPhotosVideos

Stream

 
„Красотата и любовта облагородяват света, политикът го разваля” *** „Не се чудете на големите носове. Не са козметичен дефект. Притежателите им правят много често секс и изразходват повече енергия. А затова им трябва повече к...
1
Add a comment...
In his circles
1 person
Have him in circles
3 people
Pavel Pankov's profile photo
People
In his circles
1 person
Have him in circles
3 people
Pavel Pankov's profile photo
Basic Information
Gender
Male
Story
Introduction

Роден съм на 04.07.1948 г. в с. Васил Левски, Пловдивска област. Средното си образование завърших в гр. Сливен, а висшето – във Висшия медицински институт „Иван Петрович Павлов” в гр. Пловдив. След като изслужих редовната си военна служба постъпих в редовете на медицинската служба на Българската армия. Последователно служих в 12 мсп в гр. Елхово и в щаба на 7 мсд – първоначално като командир на 7 дивизонен медико-санитарен батальон, а впоследствие - като дивизионен лекар.

През 1981 г. придобих специалност по „Организация и тактика на медицинската служба. В периода 1981-1982 г. завършиха шестмесечен курс по Медицинско осигуряване на Сухопътни войски във Военномедицинската академия в в Ленинград, днес Санкт Петербург.

През есента на 1983 г. продължих службата си в Медицинско управление на Българската армия, в което последователно преминах през длъжностите старши помощник началник, заместник началник и началник на отдел. През  януари 1992 г. станах заместник началник на управлението, а от есента на същата до пролетта на 1993 г.  - и началник на катедра „Военно здравеопазване” на ВМА. В периода януари 1993 г.- септември 1998 г. бях началник на Медицинско управление на Генералния щаб на Българската армия.

От 1999 г. и до момента преподавам в катедра „Логистика” на Факултет „Командно щабен” на Военна академия „Г. С. Раковски”.

През 1989 г. успешно защитиха докторантура по проблемите на медицинското осигуряване на общовойсково обединение на Приморско оперативно направление в началото на войната. През 1990 г. бях за редовен доцент по „Организация на военното здравеопазване” във Военномедицинска академия.

Имам над 65 студии, научни съобщения, доклади и учебни помагала посветени на проблемите на медицинското осигуряване на войските, операциите за поддържане на мира, медицина на катастрофите, гражданско-военното сътрудничество в операциите и бежанците.

Съавтор съм в учебника „Военната логистика в България” (2004 г.). Под моята редакция редакция и в съавторство са издадени учебниците „Медицинско осигуряване на въоръжените сили в операциите”(2008 г.) и „Медицинско осигуряване на населението  при ликвидиране на последствията от кризи от невоенен характер” (2008 г.). През 2010 г. издателството на Военна акдемия издаде книгата ми „Актуални проблеми на управлението”.

Под мое ръководство са защитени успешно пет докторски дисертации.