Profile cover photo
Profile photo
Varna Transport & Traffic Information
174 followers -
Транспорт и трафик в град Варна
Транспорт и трафик в град Варна

174 followers
About
Posts

С цел – по-голяма информативност, добавихме икона за автобусите и тролеите с неактуална информация. При посочване има и указващ текст от колко минути няма информация.

Тази икона се появява няколко минути след загуба на връзка с определен автобус/тролей.
https://www.varnatraffic.com/
Add a comment...

Post has attachment
След много писма от потребители, решихме да пуснем сайта с информация за превозвачите Делтакар и Транстриумф. Надяваме се липсата на данни за общинския превозвач да демотивира Община – Варна да свързва varnatraffic.com със скандалния проект Интегриран Градски Транспорт.

Важно е да имате предвид, че има линии като 148, които се обслужват от Транстриумф и Градски Транспорт, където информацията ще е само за някои автобуси. Освен това "Как Да Стигна" ще ви ориентира само на база линиите на частните превозвачи.
Add a comment...

Ако искате да помогнете сайтът да бъде пуснат отново, или поне да накараме Община-Варна да наруши мълчанието по скандалния проект ИГТ, моля пишете до:
tomislav.donchev@parliament.bg, minister.eufunds@government.bg, 
lp@lpavlova.bg, 
signali@varna.bg, 
gospodari@gospodari.com, 
ivanportnih@gmail.com 
и др.
Важно е да има повече адреси и всеки да вижда останалите, дано да уцелим някой некорумпиран, който да пита останалите какво става. Надяваме се писмата от различни хора да не бъдат игнорирани.
Add a comment...

По проект Интегриран Градски Транспорт (ИГТ) Кмета Иван Портних е сключил договор за 6.2млн.лв., включващ информационен сайт за пътници, мобилно приложение и център за управление на МГОТ.
Договорът е отчетен като изпълнен и платен към 29.12.2015г., следователно или подобни сайт и приложение съществуват или става дума за злоупотреба с публични средства.

Сайтът, регистриран от кмета Иван Портних по ИГТ е itransportvarna.bg и към 29.02.2016г. е деактивиран поради неплатена такса за домейн.

След поредицата опити за свързване на varnatraffic.com с договора по ИГТ, спираме функционалността му до изясняване на ситуацията около проекта.

Извиняваме се на потребителите на сайта и на колегите, ползващи информацията в свои апликации и сайтове!

Апелираме за обществен натиск към институциите за прозрачност по проекта ИГТ, за да можем да ползваме резултата от изхарчените 6.2млн.лв. или да възстановим varnatraffic.com
www.varna.bg/bg/articles/3682/signali.html
www.facebook.com/ivanportnih
www.ombudsman.bg
afcos.bg
Add a comment...

Уважаеми потребители,
На 29-ти Февруари ще спрем сайта varnatraffic.com.
Изглежда не успяваме да обясним ясно причините за спирането, затова ще опитаме още веднъж:
Сайтът и системата varnatraffic.com се използват от Община – Варна и Кмета Портних за оправдаване на изплатените милиони по проект "Интегриран Градски Транспорт".
Договорът за изграждане на информационна система за пътниците за 6.2млн./без ДДС между Иван Портних и ДЗЗД Обединение Модерен Транспорт е отчетен като изпълнен и платен на изпълнителите още миналата година.
http://www.aop.bg/case2.php?mode=show_doc&doc_id=707749&newver=2
Всъщност, изпълнени и платени са 9 от 10-те компонента, включително и билетната система (за 8.3 млн.), http://www.aop.bg/case2.php?mode=show_doc&doc_id=707748&newver=2 която едва ли ще видим скоро.
На сайта http://itransportvarna.bg/, регистриран от Иван Портних https://who.is/whois/itransportvarna.bg бяха сложени линкове към varnatraffic.com, които премахнаха едва след наша реакция в медиите.
За съжаление, не сме в Румъния и не е реалистично да очакваме кмета Иван Портних да влезе в затвора или дори да бъде съден, но не бихме желали да сме косвени съучастници в този опит за измама в особено голям размер и злоупотреба с общите ни средства.
Докато сайтът varnatraffic.com работи, той пряко или косвено се свързва от Община-Варна с резултата от корупционния проект.
Затова решихме да спрем сайта, докато се изясни ситуацията около проекта, състоянието му и участта на "усвоените" средства. След това varnatraffic.com може да бъде пуснат отново.
Все-пак, поради пълната непрозрачност на Община-Варна, не е невъзможно и нещата да не са толкова криминални, колкото изглеждат.
Но най-вероятно тази надежда е и целта на въпросната непрозрачност.
Ако искате да ускорите нещата, моля пишете до
http://afcos.bg/
http://ec.europa.eu/anti_fraud/index_bg.htm
http://www.ombudsman.bg/
Add a comment...

На вниманието на потребителите на varnatraffic.com:
Във връзка с усложнената зимна обстановка, много хора наблюдаваха в Интернет движението на автобусите. За съжаление, информацията на системата не беше перфектна.
Екипът ни притежава техническите знания и умения и най-важното - искрено желание да направи системата близка до идеалната.
За съжаление, в момента тя работи на базата на дарени смартфони (най-евтините, покриващи изискванията към момента на даряването - около 170лв.) + дарен от нас хардуер. Това е отделно от безвъзмездния ни труд и разходи по поддържане.
Общината и Кмета йезуитски се хвалят „Варна има система“, но в действителност се опитват да затрудняват дейността и с мотив - да не попречи на усвояването на средства по проекта Интегриран Градски Транспорт. 
Това е основната причина, поради която през последните години почти не я доразвиваме, въпреки многото нови идеи. Община - Варна забранява на превозвача си Градски Транспорт ЕАД да полага усилия по развитието и, за да не попречи на въпросното усвояване на средства. А краят на това усвояване не се вижда - от средата на 2015-та стана до края и - сега се говори за средата на 2016-та. Няма никаква гаранция, че в средата на 2016г. няма да дадат друг срок.
Имахме желанието да изградим за Варна модерна и удобна транспортна информационна система.
За съжаление става все по-ясно, че няма да успеем да убедим сегашното ръководство на града в смисъла от подобна система.
Затова информираме, че обмисляме прекратяване на поддържането на varnatraffic.com и планираме към Февруари - 02.2016г. да я спрем заедно със всички свързани системи, дарени от нас на превозвачите и гражданите на град Варна.
Предварително се извиняваме на потребителите (28‘600 на брой към 04.01.2016). Планирахме да я спрем по-рано, но би могла да бъде полезна в студовете.
Надяваме се до февруари.2016г. усвояването на средства по Интегриран Градски Транспорт (115млн.) да даде някакъв видим резултат.
Дано спирането на нашата система да изиграе някаква позитивна роля в това отношение!
поздрави и на добър път,
екипът на varnatraffic.com
Add a comment...

Сайтът на проекта Интегриран Градски Транспорт вече има някакъв вид - http://www.itransportvarna.bg/

За съжаление информацията за спирки е изтеглена от www.varnatraffic.com, и отделно има линкове към него.
http://www.itransportvarna.bg/%D0%B0%D0%B2%D1%82%D0%BE%D0%B1%D1%83%D1%81%D0%BD%D0%B8-%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D0%B8/

Това е много жалко, защото проектът "за 110-115млн." трябваше да изгради подобна функционалност.
Има опасност в последните дни от срока да бъде направена някаква имитация.
Всеки опит за измама тип: отчитане на системата на varnatraffic.com като изградена по проекта ще срещне нашата съпротива. Силно се надяваме да не се стига до спирането на сайта.

екипът на varnatraffic.com
Add a comment...

http://transinfo.starazagora.bg/
Ето сайт, подобен на http://varnatraffic.com/ за Стара Загора.
Браво на колегите от Иком!
Прави впечатление, че липсва логото на Европейския съюз и не се споменава Интегриран Градски Транспорт.
Add a comment...

Post has attachment
Нова версия на varnatraffic.com:

2-ри опит за публикуване на цени от спирка до спирка (в Разписание, Как да стигна) Надяваме се този път данните от превозвачите да са по-верни.

Списък на районите, покрити от градски транспорт и линиите, които ги обслужват.
Add a comment...

Post has attachment
Затворените улици по 24-ти май вече са отразени на
http://www.varnatraffic.com/Info
Отразяването на текущите и предстоящи промени става благодарение на служители на Градски Транспорт ЕАД, за което им благодарим!
Photo
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded