Profile cover photo
Profile photo
Nur Hazirah Zulkifli
1,026 followers
1,026 followers
About
Posts

Post has attachment
Travelog Malaysia : Jelajah Cameron Highland, Malaysia
Assalamualaikum. Asyik cerita negara orang saja, jadi kali ini aku nak ceritakan pengalaman bercuti di negara sendiri iaitu dah semestinya MALAYSIA. Trip kali ini semua perempuan 3 orang termasuk aku. Kami pilih Cameron Highland. Dan kami lantik seorang ben...
Add a comment...

Post has attachment
Travelog Malaysia : Jelajah Cameron Highland, Malaysia
Assalamualaikum. Asyik cerita negara orang saja, jadi kali ini aku nak ceritakan pengalaman bercuti di negara sendiri iaitu dah semestinya MALAYSIA. Trip kali ini semua perempuan 3 orang termasuk aku. Kami pilih Cameron Highland. Dan kami lantik seorang ben...
Add a comment...

Post has attachment
Travelog Thailand : Phranang Cave Beach, Railay
Assalamualaikum. HARI KETIGA / 22.08.2017 Untuk aktiviti hari ketiga actually tak ada apa apa plan nak kemana dan tetiba abang ipar rasa macam nak santai santai lepak pantai  dan kebetulan makcik warung tempat kami sarapan memang buat perkhidmatan ke pulau....
Add a comment...

Post has attachment
Travelog Thailand : Jalan jalan di Krabi
Assalamualaikum.                                    HARI PERTAMA Ini trip kali kedua aku ke Krabi. Kali nie aku ikut kakak aku jalan jalan krabi. Trip kali nie banyak makan, banyak jalan banyak santai. Pergi 5 orang termasuk anak buah aku 2 orang. Untuk baj...
Add a comment...

Post has attachment
Travelog Singapore : Selamat Tinggal Singapore
Assalamulaikum.  Sebelum itu selamat berpuasa to all muslim. Semoga ramadhan kali ini penuh dengan kebaikkan dan amal ibadah. 😀😀 . Seperti yang dijanjikan, aku akan ceritakan pula tentang perjalanan pulang aku dari Singapore - Larkin Station - Terminal Be...
Add a comment...

Post has attachment
Travelog Singapore : Universal Studios Singapore
Assalamualaikum.  Semalam lepas update pasal Pusing-Pusing Singapore, ramai yang tanya mana sambungan seterusnya. Maka nya, aku pun dengan rajin akan ceritakan part seterusnya. Hari kedua aku di Singapore adalah pergi ke Universal Studios Singapore. Yeaaayy...
Add a comment...

Post has attachment
Travelog Singapore : Pusing-Pusing Singapore
Assalamualaikum Sebab cuti semester panjang sangat maka nya terancangla trip nak ke Singapore seorang diri. Tapi kat sana ada kawan la. Memang dah lama bercadang nak pergi sana tapi masing-masing sibuk. Bila dapat tahu kawan cuti terus booking tiket flight ...
Add a comment...

Post has attachment
Rojak & Cendol Shah Alam Sek 24
Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Ok guys sebab aku suka makan suka mencuba makanan so terdetik pulak rasa nya nak kembali menulis blog pasal tempat makanan nie. Siapa yang tak suka makan, semua suka makan tau. Nyumm nyumm sedap. Hahaha. Tempat aku nak kon...
Add a comment...

Post has attachment
Travelog Vietnam : Kembara Bandar Ho Chi Minh City - Day 3 & Day 4
Assalamualaikum & Salam Sejahtera.... Memandangkan cuti mid sem seminggu nie tak buat apa-apa, jadinya aku dengan senang hati nya nak sambung cerita pasal percutian aku di Vietnam tempoh hari..... Bus dari Dalat - Ho Chi Minh City gerak jam 12 malam. Masuk ...
Add a comment...

Post has attachment
Travelog Vietnam : Kembara Bumi Dalat City - Day 2
Salam dan Salam Sejahtera Dalat City.....  Meh meh iolls nak sambung cerita pasal vacation tempoh hari. Aku sampai Dalat jam 430 pagi. Memang gelap lagi time tu then sejuk nya hingga ke tulang. Sweater pulak tak bawak keluar. K iolls menyesal. Hahahaha. Seb...
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded