Profile

Cover photo
ОП Транспорт
Lives in София-град, България
11 followers|26,388 views
AboutPostsCollectionsPhotosYouTube+1's

Stream

ОП Транспорт

Shared publicly  - 
 
Trans-European Transport Corridors through Bulgaria.
1

ОП Транспорт

Shared publicly  - 
 
Днес бе открита реновираната Централна ж.п гара София.
На добър път! 
 ·  Translate
1

ОП Транспорт

Shared publicly  - 
 
Traffic control towers in Varna and Burgas ( Bulgaria)  is part of  Vessel Traffic Management Information System (VTMIS). 
1

ОП Транспорт

Shared publicly  - 
 
Инфраструктурни проекти реализирани с европейско финансиране по ОП " Транспорт" 2007-2013 г. са номинирани за тазгодишните INFRASTRUCTURE BULGARIA AWARDS.
 ·  Translate
1

ОП Транспорт

Shared publicly  - 
 
Обновяването на жп гара Бургас е част от проект „Рехабилитация на гарови комплекси по TEN-T мрежа” и е осъществено със средства от Оперативна програма „Транспорт” 2007 - 2013 г.
 ·  Translate
 
Мисля, че всички в Бургас са доволни от това, което направихме за града до момента, а работата по осъществяването на нови проекти продължава. В момента изграждаме ЖП линията до аерогарата, която ще струва около 60 млн. лева, а докато я строим, сме възложили да се направи проект за подобно трасе до Слънчев бряг. Летището се ползва от около 3 милиона туриста в активните периоди и ако построим железница до курортния комплекс, не само, че ще се облекчи трафикът, но ще подпомогнем и туристическия бранш. Днес заедно с министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и кмета на Бургас Димитър Николов направихме оглед на ремонтираната сграда на ЖП гара Бургас, част от проекта „Рехабилитация на гарови комплекси по TEN-T мрежата“. Разгледах и строящата се спортна зала в града, надявам се до 2018 г. Бургас да има възможността да бъде домакин на спортните прояви, които са заявени като програма. Ще финансираме и обхода на града със средства, по чието осигуряване работим активно. В момента много хора нервничат, след като вчера отчетохме финансовите постъпления в държавата, които са резултат от борбата с контрабандата. Близо милиард – 954 млн. лева, сме събрали в бюджета повече през този месец от януари 2015 г. Миналата година през март месец започна работа т.нар. анти-контрабандно звено и затова много хора са недоволни, тъй като тези пари са потъвали в незнайни джобове. Искам отсега да кажа, че първото, което съм възложил на финансовия министър вследствие на тези приходи, е да се подготвят за Великден 50 млн. лева и отгоре за пенсионерите. На практика от миналата година близо 200 млн. лева извън бюджета са били отделените допълнителни средства за пенсии. Пожелавам на всички от Бургас много здраве, а от март месец и София ще има нова ЖП гара.
 ·  Translate
34 comments on original post
1

ОП Транспорт

Shared publicly  - 
 
Новата метростанция „Витоша”
 ·  Translate
1

ОП Транспорт

Shared publicly  - 
 
 Sofia Railway Central Station
 
1

ОП Транспорт

Shared publicly  - 
 
Схема на дългосрочно цялостно развитие с включени действащи участъци на метрото в София. Стартира строителството на трети лъч на метрото. Проектът  е един от най-сложните през новия програмен период на Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014 – 2020 г.
 ·  Translate
1

ОП Транспорт

Shared publicly  - 
 
Сградата на ж.п гара Бургас е една от първите в България, строена е през далечната 1903 година. Нейно копие е Варненската гара. Заради уникалната архитектура двете сгради са паметници на културата. Именно затова по време на рехабилитацията на Бургаската жп гара не може да бъде променян нито един детайл. Осигуряването на европейски средства е по ОП "Транспорт" 2007 – 2013 г.
 ·  Translate
1

ОП Транспорт

Shared publicly  - 
 
Агенция „Пътна инфраструктура" отговаря за изграждането и поддръжката на автомагистралите и пътищата от първи, втори и трети клас, които осигуряват транспортни връзки от национално значение и образуват пътната мрежа на Република България. Агенция „Пътна инфраструктура" е бенефицент по проектите от Приоритетна ос І на Оперативна програма "Транспорт" 2007 - 2013г.
 ·  Translate
1
ОП's Collections
Places
Map of the places this user has livedMap of the places this user has livedMap of the places this user has lived
Currently
София-град, България
Story
Tagline
По-близо, по-близки....
Introduction
Оперативна програма „Транспорт" 2007-2013 г. (ОПТ) е една от седемте оперативни програми на Република България, които се финансират от Структурните и Кохезионния фондове на ЕС.

Целта на ОПТ е развитието на железопътната, пътната и водна инфраструктура, както и стимулиране развитието на комбиниран транспорт в съответствие с транспортната политика на Европейския съюз и установените изисквания за развитие на Tранс-европейската транспортна мрежа за постигне на устойчивост на българската транспортна система.

Спeцифичното в ОПТ е предварителното определяне на конкретните бенефициенти по проектите и предварителното приоритизиране на индикативен списък с инфраструктурни проекти, предвидени за финасиране от програмата.

Оперативната програма се фокусира върху няколко стратегически приоритета, които ще допринесат за интегрирането на националната транспортна мрежа в тази на ЕС. Постигането им ще има основен принос за устойчивия и балансиран икономически растеж на страната в средносрочен и в дългосрочен план.

Contact Information
Home
Address
Дякон Игнтий 9
ОП Транспорт's +1's are the things they like, agree with, or want to recommend.