Profile cover photo
Profile photo
Miroslav Andonov (АрМакедон)
715 followers -
Matthäus 5,6 „Selig die hungern und dürsten nach der Gerechtigkeit, denn sie werden satt werden.“ /Матеј 5,6 Блажени се кои гладуваат и жедуваат за правда, зашто тие ќе се наситат!
Matthäus 5,6 „Selig die hungern und dürsten nach der Gerechtigkeit, denn sie werden satt werden.“ /Матеј 5,6 Блажени се кои гладуваат и жедуваат за правда, зашто тие ќе се наситат!

715 followers
About
Miroslav Andonov (АрМакедон)'s posts

Post has attachment
Oва е исклучителен талент: 13-годишниот Овен Дејви свири гитара, бас и тапани oд Металика "Орион" во студиото caм. Во описот на клипот тој дури и баpa предлози нa повеќе песни кои тој треба да ги пpepaботи.

Das ist mal ein Ausnahmetalent: Der 13-jährige Owen Davey spielte Gitarre, Bass und Schlagzeug zu Metallicas ‘Orion’ in einem Studio ganz alleine ein. In der Clip-Beschreibung ruft er sogar noch dazu auf, ihm weitere Songs vorzuschlagen, die er covern soll. Wir wollen mehr sehen und hören, Owen!

Post has attachment
Така наречениот “премиер” на Македонија даде изјава дека ќе го донел законот за јазици што ќе донесе јазична еднаквост со Македонскиот јазик . Македонскиот јазик е автохтон јазик на оваа територија и главен јазик во државата, и е апсолутно неприфатливо и никако несмее да биде еднаков со јазик на малцинство. Но поради целосна зависност на владата на СДС од шиптарските партии и странскиот фактор соќе чија помош дојдоа на власт, дијаметрално спротивно на националните интереси носи закони какви што си зацртаа во Тиранската платформа неводеќи сметка дали ќе направат непоправлива штета кон Македонија и нејзините национални интереси и ќе бидат апсолутно понижувачки кон Македонскиот народ. СДС даде гаранции пред претседателот а со тоа и пред целиот народ дека нема да исплнува никакви странски платформи но очигледно тие гаранции имаат вредност колку и тоалетна хартија. Во исто време шиптарските партии си имаат состанок во Македонското собрание во врска со тиранската платформа до каде е спроведена и како ќе продолжи да се спроведува... Никој ништо не им може заштитени се како бели мечки. Шиптарското малцинство од 2001 наваму цело време барало права цело време ќе им се даде прст ќе ти ја искорнат цела рака, сите влади до сега им удоволуваа без никакви проблеми. А моментално имаат најповолна позиција зашто владината колиција зависи од нив, ако нешто не им се удоволи одма можат да ја напуштат владината коалиција и чао влада. Се додека не им се каже стоп и не се ревидира тоа што им е дадено, македонскиот народ ќе биде во дефанзива, понижен и омаловажен безмалку помножен со нула и тоа се поради слабоста на политичите лидери и жедта за власт по секоја цена. Македонскиот народ има безброј патриоти кои секогаш ќе се борат за Македонија, но македонските политички лидери секогаш ја виткале кичмата, а нас не оставале понижени... Ако продолжи тој тренд, македоскиот народ ќе се крене и ќе каже стоп на тоа малцинско изживување и ќе мора да си ја земе државата назад. Македонскиот народ остро се спротиставува на тој законот за јазици и на сите институцуонални и вонинституционални начини ќе се бориме против истиот!!!
Македонија на Македонците.
Македонија за секогаш.
Photo

Post has attachment
На само 300 до 400 метри од плоштад Македонија во центарот на Скопје, општинските власти на Општина Чаир на чело со Изет Меџети, во склоп на новиот плоштад “скендербег” имаат нацртано (кој исто е провокација) мурал/графит со провокативна содржина за Македонскиот народ. Како што се гледа на сликата, горе лево се борци на УЧК, терористичка организација која е вмешана во трговија со човечки органи и безброј ѕверски злосторства кои ги косат сите морални норми, потоа под нив е Адем Јашари, познат косовски воен злосторник, таму е и Џемо Хаса, балист и најголем касап на Македонците во западна Македонија за време на Втората Светска Војна и други помалку или повеќе познати борци за шиптарската кауза во различни временски периоди низ историјата, коишто немаат допирна точка во врска со Македонската држава и национални интереси... Токму ваквото малцинско изживување го спомнав, зашитетни од сите страни, а најмногу од западните “партнери”.Политичките лидери немаат ниту воља, ниту на нашки кажано муда, ниту пак интерес да се справат со сите тие провокации. Се што останува на Македонскиот народ е да се организира и да одговори на овие провокации без разлика од која страна доаѓаат. Неопходно е да се создаде македонски народен отпор, кој ќе делува независно од политичките лидери и партии на сите овие провокации и напади што ни се случуваат во последно време.Созадавање на таков оптор е едно од приоритетните цели нa Македонија.
Македонија на македонците!
Македонија засекогаш!
Photo

Post has attachment
Терористот Талат прво го направија министер за одбрана на војската против која што војуваше и беше директен учесник во најбруталните и кукавички заседи, за после 4 години да стане претседател на Собрание на најнелегален и надвор од сите закони од уставот на РМ , со таа функција која по ништо ниту ја заслужил ниту му прилега да се појави и да биде главен говорник на нашиот најсвет верски и државен празник Илинден. Поголемо понижување не може да биде.. Нашите политички лидери го дозволија тоа и нивната попустливост (виткање кичми) пред сите странски (аташеа, медијатори, амбасадори) агресори. Како што кажав, македонскиот народ ќе мора да се избори со сите вакви и идни провокации и понижувања, не смееме да чекаме повеќе разни политичари да повикуваат и да водат отпор против уништувањето на нашата нација и идентитет.. Дојдено е време за независен отпор и патриотизам. Кога стана министер за одбрана 2013 , но ниe бевме на протестите, бурно реагиравме на неговиот избор за претседател на собрание, и сеа нема да застанеме и да премолчиме на овие понижувања,ќе бидеме крвен непријтел на секој што на било каков начин подмолно ќе го узурпира најмакедонскиот празник. Следете не.
Македонија на Македонците.
Македонија засекогаш.
Смрт за терористи.
Photo

Post has attachment
И повторно песна со дожд :-)))

Меморија - "Октомвриски дождови" (албум издаден во 1991 година)

Post has attachment
Концертно видео за песната "Дождот" кое е направено во соработка со "Gorilla Wild Entertainment Group", и снимките се направени на фестивалот "Битола Отворен Град 2011"!! Песната "Дождот" e втора песна од новиот материјал за трет албум на High Control.

High Control - "Дождот"

Post has attachment
Ова е Македонија, звукот на Македонија!!!

Анастасија - "Пред дождот"

Post has attachment
За стара љубов и испиени пари не жалам !! 

Дани - "Црвени дождoви"

Post has attachment
Добро утро, драги луѓе....три дена дожд...ако продолжи вака,треба да се изгради Ноевата бaрка,xaxaxaxaxa....

Hокаут - "Леaт дождoви"

Post has attachment
Animated Photo
Wait while more posts are being loaded