Profile cover photo
Profile photo
Medisch Centrum voor Dieren Amsterdam
22 followers
22 followers
About
Posts

Post has attachment
De patiënt van deze maand is Cati!
Deze Spaanse dame, rechts op de foto, had last van een knieschijf die niet goed op de plek bleef. Daar moesten we haar voor opereren, alleen was er een probleempje... Om het risico bij de narcose zoveel mogelijk te verkleinen, moest ze éérst wat overtollig gewicht kwijt zien te raken! De koekjes laten staan viel nog helemaal niet mee, maar na een paar weken konden we Cati veilig opereren aan haar knie.
Deze week kwam dit vrolijke stel bij ons op controle en vanaf nu mag Cati de beweging gaan opbouwen. Binnenkort herken je de haar waarschijnlijk niet meer terug, want samen met haar baasje en hondenvriendin Blanche heeft ze goede voornemens - nóg wat pondjes eraf!
Photo
Add a comment...

Post has attachment
De patiënt van de maand is Diesel
Diesel vecht nu al weken tegen een auto-immuunziekte die zijn voeten aantast. Ook al heeft het hem inmiddels een achterpootje en enkele teentjes gekost, hij blijft positief, net als zijn baasjes. Wij gunnen het Diesel en zijn familie zó dat hij binnenkort weer lekker kan rondrennen op zijn drie pootjes. Ze kunnen vast wel wat steun en aanmoediging gebruiken om vol te houden. Helpen jullie mee?
Photo
Add a comment...

Post has attachment
De patiënt van de maand is Kenzo
Kenzo komt iedere week een paar keer langs voor een laserbehandeling. Hij is namelijk niet zo tevreden over zijn overjas, die wordt steeds dunner en dunner. Dat komt door een geheimzinnige ziekte met de naam Alopecia X waardoor zijn haarzakjes in een soort slaaptoestand vallen. Met de laser proberen we die haarzakjes te prikkelen om weer een beetje actief te worden. Deze week zagen we hele kleine stoppeltjes verschijnen, dus we zijn vol goede moed. Al is hij zo ook al om op te eten, vinden jullie niet?
Photo
Add a comment...

Post has attachment
De patiënt van de maand is Bert!

We hebben alles op alles gezet om Bert er weer bovenop te helpen. Hij is door het oog van de naald gekropen met een doorgebroken maagzweer en een zeer moeizaam herstel. Er is zelfs midden in de nacht een grote bevriende viervoeter uit Zeeland naar Amsterdam gekomen om bloed aan Bert te doneren. Wat een held!

Bert is weer helemaal de oude en daar doen we het voor! En wat zijn we blij met deze baasjes die alles voor hem over hebben. Bij deze willen we Bert, zijn baasjes en de goede vrienden uit Zeeland bedanken voor hun tomeloze inzet! (en natuurlijk ook voor de taart ;-) )
Photo
Add a comment...

Post has attachment
De patiënt van de maand is Tascha!

Tascha woont aan het water. Dat vindt ze geweldig en ze neemt graag een slokje uit haar ‘persoonlijke’ trekvaart. Toen dat water er bij haar aan de voor- en achterkant weer uit kwam, maakten haar baasjes zich toch wel zorgen. Want die trekvaart is niet alleen in trek bij Tascha, maar ook bij de plaatselijke ratten. We waren even bang dat ze de ziekte van Weil zou hebben. Een gevaarlijke ziekte die door ratten wordt verspreid.

Wat waren we opgelucht toen dat niet het geval was!
Wel hebben we Tascha verlost van een nare ontsteking aan haar lever en alvleesklier. Nu kan ze weer lekker rennen langs haar favoriete trekvaart.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
De patiënt van deze maand is Saartje!

De nachtmerrie van iedere kitten-eigenaar... Arme Saartje viel van 3 hoog en was een paar uur kwijt. Gelukkig werd ze teruggevonden, maar ze sleepte met haar achterkant, er was echt iets helemaal mis. Bij onze orthopeden bleek dat haar ruggetje gebroken was en dat een operatie nodig was om de breuk weer recht te zetten.

Na haar operatie ging Saartje weer naar huis met een zogenaamde externe fixateur, waarbij de pinnen zowel in de botten als buiten de huid vastzitten. Gelukkig wende dat al snel - wat passen dieren zich toch ongelooflijk snel aan rare situaties aan! Ze moest een paar weken in de bench blijven om de breuk te laten herstellen. Inmiddels zijn de pinnen weer verwijderd en gaat het weer hartstikke goed met Saartje.
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
20-02-17
5 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
De patiënt van deze maand is Thor

Al trillend kwam Thor bij ons binnen en dat was niet van de zenuwen. Door een ernstig probleem met zijn nieren was zijn lijf zo van slag dat zijn spieren hem niet meer konden dragen. Zijn baasjes hebben alles voor hem over en Thor werd een aantal dagen in onze opname intensief verzorgd. Gelukkig knapte hij op en kon lekker weer mee naar huis.

Regelmatig zien we Thor terug op controle, want zijn nieren kunnen niet meer herstellen. Met de nodige zorg hopen we dat Thor nog even mee kan. We wensen hem en zijn baasjes nog vele mooie strandwandelingen toe.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
De patiënt van de maand is...Romy

Natuurlijk willen het liefste dat alle patiënten zo snel mogelijk weer helemaal genezen naar huis gaan. Maar voor sommige dieren zit dat er gewoon niet in omdat ze een chronische ziekte hebben. Romy heeft last van atopische dermatitis, een allergie waardoor ze continu last heeft van eczeem en ontsteking van de huid. Samen met de baasjes van Romy zoeken we naar de beste oplossingen om haar klachten onder controle te houden.

Mede dankzij de niet aflatende inspanning van haar baasjes zien we Romy stapje voor stapje vooruit gaan.
Wie zo ontzettend dapper de moed er in houdt, verdient een heleboel likes, toch?
Photo
Add a comment...

Post has attachment
De patiënt van de maand is Wessel

Snot! Wie heeft er geen last van in dit jaargetijde? Wessel had ook een loopneus, en niet zomaar eentje. De klodders vlogen in het rond. Toen er bloed bij kwam heeft zijn huisdokter toch maar een kijkje genomen.
Hij kwam niet alleen snot tegen maar ook witte vlokken. Schimmel!

De radiologen maakten een CT scan en ze zagen dat een groot deel van Wessel zijn neusschelpjes al door de schimmel waren ‘opgegeten’. Gelukkig is schimmel goed te behandelen dus bracht Wessel een bezoekje aan de chirurg. Die gooide alles in de strijd tegen dit witte gevaar. Helaas kwam de internist deze hardnekkige schimmel na een paar maanden weer tegen. En weer ging de chirurg de strijd aan. En nog een keer en nog een keer….

Een paar weken geleden kwam Wessel opnieuw bij de internist voor controle. Die heeft zijn neus uitgebreid van binnen bekeken. En, zou dat akelige witte monster verdwenen zijn? Gelukkig wel! Met een beetje extra ruimte in zijn neus kan Wessel prima leven. Dankzij het doorzettingsvermogen van Wessel en zijn baasjes kunnen ze samen weer genieten van de frisse herfstlucht.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
De patiënt van de maand is Bowie!
Met behulp van de kat kreeg Bowie ’s nachts een busje constructielijm te pakken. Behalve een plakkerige hond en mand leek er verder niet zo veel aan de hand. Totdat hij begon te braken en helemaal niets meer binnen hield.

De lijm was helemaal uitgehard tot een afgietsel van zijn maag en een deel van zijn slokdarm. Laten we hopen dat Bowie zijn lesje heeft geleerd, maar ja, eens een labrador..
Photo
Photo
07-10-16
2 Photos - View album
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded