Profile cover photo
Profile photo
Syim Mohammad
23 followers -
Students | 21 | Malaysia
Students | 21 | Malaysia

23 followers
About
Posts

Post has attachment
Coretan Perjalanan Sebuah Kehidupan
it's been awhile. mission accomplished alhamdulillah. As salam buat pembaca blog sekalian. Ehem.. rasanya dah agak lama tak update blog ini. Minta maaf daripada si penulis kepada semua pembaca. (harapnya ada lah yang membaca). :D Apa-apa pun, semoga pembaca...
Coretan Perjalanan Sebuah Kehidupan
Coretan Perjalanan Sebuah Kehidupan
syimmohammad.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
Lebih Dari Sweet Lovey Dovey
I think marriage bukan saja sweet sweet lovey dovey with the husband. Lebih dari itu, marriage adalah sesuatu yang lebih serius dari itu iaitu untuk melahirkan keluarga yang benar benar mengamalkan islam, yang nantinya dengan perkahwinan itu akan lahir anak...
Add a comment...

Post has attachment
Keinginan dan Kemampuan
credit Keinginan dan kemampuan, bahkan dulu aku mungkin tak faham apa perbezaan antara duanya. Keinginan dan kemampuan boleh meliputi segalanya, apa saja yang kita ingin kita usahakan sehingga mencapai mampu untuk menggapainya. Seperti juga di jalan dakwah ...
Keinginan dan Kemampuan
Keinginan dan Kemampuan
syimmohammad.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
Ajal yang Tak Menjemput
[credit] Ku mulai tahun baru ini dengan sebuah muhasabah, bahkan mungkin juga sebuah kesedaran diri yang selama ini mungkin terlalu leka dengan kehidupan duniawi yang sementara cuma. Mungkin juga selama ini masih belum cukup ikhlas dalam mengejar cinta Alla...
Ajal yang Tak Menjemput
Ajal yang Tak Menjemput
syimmohammad.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
Apabila Cinta Adalah Amanah
Cinta adalah ciptaan Allah, Cinta adalah amanah, dan amanah pasti akan dihijab oleh Allah, berhati hati dengan cinta, barangkali adalah musibah asbab kau jauh dari Allah, apabila berbicara tentang cinta, pelbagai definisi yang kita huraikan, malah definisi ...
Apabila Cinta Adalah Amanah
Apabila Cinta Adalah Amanah
syimmohammad.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
Siapa Kau?
Miaw K1 main ngan kiter tempoh hari.. :) Kadang-kadang, kita rasa kita serba tahu akan siapa sebenarnya diri kita. Tapi kadang sebenarnya tidak, kita ternyata tertipu mungkin. Kadang saat yang paling anda sedar bagaimana ialah anda adalah apabila anda harus...
Siapa Kau?
Siapa Kau?
syimmohammad.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
Kelabu
Betapa nak menjaga iman senipis bawang sampaikan harus memilih begini, Apatah lagi sekeping hati yang fragile,  Niat tak menghalalkan cara, Sakit...  Bahkan mungkin rugi, Tapi mengelak daripada berlaku itu lebih baik daripada merawat, Betapa syaitan menghia...
Kelabu
Kelabu
syimmohammad.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
New Chapter
Zoo Negara Class from 8.00 a.m to 5.00 p.m and at night you have two meetings to attend to, both at different places.  One at your college and another one is at Old Town White Coffee. Meeting with akhwat. :) Anyway, when you have many things to do and you s...
New Chapter
New Chapter
syimmohammad.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
Belajar dari Kek Lapis Sarawak
Rindu budak baju coklat tu.. huuu. Belajarlah dari si pembuat kek lapis, Tak semua boleh tahan dan sabar membuatnya, Tak semua orang dapat menghasilkan kek lapis yang memang kek lapis,  Ehh? Hehe. Hakikatnya apa yang kita nak kita umpamakan sebagai kek lapi...
Add a comment...

Post has attachment
Takut dan Berharap
[credit] Kitaran hidup sekeping daun. Kita perlu berasa di antara takut dan berharap, tidak boleh terlalu dikuasai harapan sehingga kita berasa aman dari azab Allah, dan tidak pula terlalu takut, sehingga berputus asa dari rahmat Allah. Takut kepada-Nya, pe...
Takut dan Berharap
Takut dan Berharap
syimmohammad.blogspot.com
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded