Profile cover photo
Profile photo
Печати MODICO
1 follower
1 follower
About
Posts

Post has attachment

Post has attachment
Видове фирмени печати и кой е подходящия за Вас?
Изборът на фирмен печат е едно от нещата, които всяка фирма прави, когато започва своята дейност. Притежаването на отличителен знак и поставянето му върху фирмени документи и кореспонденция с бизнес партньори показва професионализъм и сериозно отношение към бизнеса. При избора на печат, освен дизайна, важно значение има и формата, както и вида на печата. Печатите могат да се използват не само за подпечатване на документи, а и за други неща, както ще уточним по-надолу в статията.

Кръгли печати

Кръглите печати са една от класическите форми за печат, използвана от много десетилетия и до сега това е един от най-често използваните печати. Както гласи заглавието, характерна черта на този печат е, че е кръгъл. Класиката гласи, че в периферията на печата трябва да е изписани фирменото Ви наименования, а средата е мястото, на което да е разположено Вашето лого. Масово се използват за подпечатване на официални документи, като за някой специфични области дори е задължително формата на печата да е кръг. Такива печати са “Modico R45”, „Печат Nomo R30“ и други от продуктовата категория „Кръгли печати“ на Модико.

Джобни печати

Тези печати са изключително удобно, когато сме на път. Могат да се поберат в джоба ни или в чанта, като се елиминира шанса да зацапат нещо. Джобния печат може да се ползва при срещи с клиенти и бизнес партньори, когато тя се извършва в чужд офис, или при друг вид пътувания.
Такива печати са „Джобен печат S-Q32”, „Печат Color Pocket Stamp R30” от продуктовата гама на Модико. Те предлагат между 10 и 20 хиляди отпечатъка, което казано по друг начин значи, че ще може да ги ползвате много дълго време. Предлагат се в различни цветове и форми, като тук идва на ход Вашата креативност, за да направите своя фирмен печат уникален.

Прочетете още на: https://modico.bg/blog/vidove-firmeni-pechati
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Защо марката ви е толкова важна?

Ако притежавате собствен бизнес или се занимавате с маркетинг, реклама или нещо в тази сфера, сигурно думата "брандинг" много често попада в полизрението ви. Около тази дефиниция, често се наблюдават различни определения и объканост. Преди десетилетия, под марка се разбираше името, знакът, символът или елементите, с които различаваме продуктите или услугите на една фирма на пазара. Днес, тази тема е малко по-сложна и на по-психологично ниво.
Марката

Марката – това е усещането, което потребителят има, когато чуе или види името на фирмата или услугата ви. Разбира се, че клиентите ви ще запомнят името и цвета на логото ви, след като известно време редовно са използвали вашия продукт или услуги. Това, което прави различа вашата фирма е какво правите, каква облага носите на потребителите си и каква е вашата мисия. Марката е обръщението към клиентите и тя им показва какво да очакват от продуктите и услугите ви. Чрез различни стратегии, вие можете да изградите силно име на пазара и да бъдете предпочитана марка. Нека дадем пример със себе си.Ние от Модико сме лидер на пазара за иновативни продукти, специализирана в производството на печати, консумативи и машини за изработка на печати, използвайки технология щадяща околната среда Sun Stamper.Нашата мисия е да предлагаме на клиентите функционални решения с дълготрайна експлоатация на достъпни цени . Нашата марка , лого и послание, вече са стигнали до много хора, които са наши дългогодишни клиенти и сме се превърнали в разпознаваем бранд на пазара. Ето няколко важни елемента , върху които, според нас , трябва да помислите, когато сте на старта на развитието си и искате да се издигнете на пазара:

Логото

В основата на вашата марка е логото . То е израз на професионализъм, увереност, то е вашата идентичност. Това как още в началото преставите фирмата си на потенциалните си клиенти е доста определящо и за бъдещето и просъществуване. Замислете се за форма, цвят, фигура на логото,която ви описва и има връзка с дейността ви. Още при стартирането на дейност, преценете разходите за това , които не е препоръчително да пренебрегвате. Намирането и наемането на добър графичен дизайнер, който да се погрижи за изработката на лого е изключително важно. Той ще ви проектира и създаде точно това, което си представяте. Така ще покажете на пазара професионализъм и стил.
Прочетете още: https://modico.bg/blog/zashto-markata-e-tolkova-vazhna
Photo
Add a comment...

Post has attachment
5 офис джаджи за всеки работохолик

Офисът е мястото, в което всеки работохолик прекарва по-голямата част от времето си, работейки върху различни проекти и задачи. Ние от Модико смятаме, че повечето офис джаджи не са нито полезни за работата ни, нито могат да ни вкарат настроение при един по-тежък ден,а някои дори изискват повече, отколкото ни дават. Ако търсите решение на това, ето няколко практични предмета, които могат да ви помогнат.

Химикал с печат
Това е предмет, който е много удобен и ефектен за ползване. Също така пести време – веднага, след като попълните даден документ, с лекота ще можете да сложите печата си на необходимото място.
Прочетете още:
https://modico.bg/blog/5-ofis-djadji-za-vseki-rabotoholik
Add a comment...

Post has attachment
7 начина да мотивирате ученик

В днешно време е много трудно да съсредоточиш вниманието на учениците. В крайна сметка има различни деца, едни се стараят, дават всичко от себе си да се справят с трудностите в училище. Но има и други деца, които се вълнуват от всичко друго, само не и това, на което трябва да наблягат. Питате се как учителите или родителите се справят? Трудно е, но не е невъзможно. Родителите трябва да ги подкрепят и мотивират и определено да им отделят внимание и да се интересуват най-вече как се справят в училище. А задачата на учителя е да предаде нужната информация, така че да бъде лесно усвоима и да го мотивира да иска да науче повече и повече. Когато един човек е мотивиран, може да се справи с много препятствия. Ето кои са нашите 7 начина, с които Вие може да мотивирате всеки ученик.

1. Вдъхвайте вяра в детето Ви

Едно от основните неща е да накарате детето Ви да вярва в това, че то може да учи. Не пропускайте от време на време да го хвалите, било то, че има напредък или, че се справя много добре. Когато детето има подкрепата на родителя, няма по-добра мотивация от тяхното насърчаване. Трябва да следите нагласите им и да му покажете, че Вие вярвате в него, за да повярва самото то в себе си. Има моменти, в които децата не искат да разочароват своите родители, а напротив да се докажат пред тях. Това си е мотивация, но Вие трябва да сте тези, които да се инересувате от всичко случващо около тях училище. Освен това трябва да го абстрахирате от коментарите на неговите връстници, понякога могат да бъдат болезнени.

2. Методите на учителя

Много от начините на някои преподаватели не е подходящ за голяма част от учениците. Ако едни се справят навреме и работят по-бързо, то за други е малко по-трудно. Важно за един е учител да умее да преценява възможностите на децата. И когато има затруднение, те трябват да измислят нов начин, за да го мотивират и насърчават. Другото, което, че понякога родителите изграждат в децата си някаква система на учене, но тя не е правилна. Като учител, Вие, ако сметнете, че не се справя, говорете с родителите и разберете дали проблемът е в тях или в предишното учлище, детето е свикнало по един начин, но сега не успява. Измислете начин, с който той сам да се надпреварва със себе си и да се бори да подобри своите резултати. За да покаже най-доброто от себе си, освободете го метода на учене, който го проваля.

Прочетете още: https://modico.bg/blog/sedem-nachina-da-motivirate-uchenik
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Стереотипи за животни, с които да мотивирате учениците
Детските книжки и анимационните филми често са наситени с животински образи, на които децата се радват. Замисляли ли сте се, че като учител може да мотивирате децата, като маркирате поведението им с различните животински видове. Печатите с животни са популярен начин да се отрази успеха в началните класове. В тази статия сме събрали информация за това какъв тип животни с какво поведение се асоциират, за да направим избора Ви по-лесен.
Бобър
Бобърът често е асоцииран с трудолюбие и упоритост в детските книжки и анимационните филмчета. Той не спира, докато не постигне своята задача. С печат с картинката на бобър може да наградите учениците, които са свършили успешно своята работа и които са показали, че са усърдни не само за момента, а последователно във времето.

Гепард
Както знаете гепарда винаги е бил олицетворение на скорост. Той е най-бързото животно на планетата и с печат с картинка на гепард може да наградите учениците, които бързо и ефективно извършват своите задачи. По този начин може да ги стимулирате да вършат по-бързо своята работа знаейки например, че първите ще получат гепард върху своята тетрадка.

Вижте още: https://modico.bg/blog/stereotipi-za-jivotni-s-koito-da-motivirate-uchenitsite
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Как да стартирате бизнес - 10 неща, на които да обърнете внимание
Създаването на собствен бизнес може да изглежда като олицетворение на американската мечта. Можете да бъдете свой собствен шеф, да правите собствения си график и да не отговоряте пред никого освен себе си - не е чудно, че толкова много хора се стремят към това да са собственик на малък бизнес.

Когато започвате бизнеса си обаче, трябва да направите няколко неща и да структурирате бъдещите си действия.
Модико България всекидневно взаимодействаме с фирми от различни сфери, както новостартиращи, така и отдавна наложени на пазара. Изработваме фирмени печати по индивидуален дизайн с лого, името на компанията и дизайн, който да Ви отличава от останалите. Ще Ви споделим няколко неща, на които трябва да обърнете внимание при стартиране на бизнес:

1. Изберете подходящия бизнес за вас
Понякога разликата между успех и провал може да бъде просто изборът на подходящия бизнес за вас. Има моменти, когато колкото и да се опитвате, нещата просто няма да излязат, защото пазарните условия не са във Ваша полза. От друга страна е важно да харесвате това, което правите. Помислете кое е Вашата страст и бихте развивали до края на живота си.

2. Изберете структура на бизнеса
Ще станете ли едноличен търговец или дружество с ограничени отговорности? Ще трябва да решите каква бизнес структура ще приемете в началото.

3. Пазарно проучване
Проучете внимателно своя пазар, за да оцените възможността за реализация на Вашата бизнес идея. Вижте конкурентите – какви стратегии използват, трикове, дали пазара не е пренаситен на това, което искате да стартирате.

4. Напишете убийствен бизнес план
Изготвянето на бизнес план е от съществено значение. Уверете се, че имате ясна път преди да започнете. Това е особено важно, защото може да покажете този бизнес план на потенциални инвеститори.5. Помислете за Вашата марка
Вярвате или не, името на бизнеса, логото и визитните картички може да бъде разликата между неуспеха и успеха.

6. Разровете се как се регистрира компания
Ако нямате време или възможност да го направите сами, има много компании, които предлагат тази услуга – регистрация на фирма.

7. Разберете данъчното законодателство
Независимо дали сте сами или вече имате служители, познаването на данъчното законодателство е от съществено значение.

Прочетете още: https://modico.bg/blog/kak-da-startirate-biznes-deset-neshta-koito-da-obarnete-vnimanie
Photo
Add a comment...

Post has attachment
8 уникални идеи за брандиране на събитие

Ефективният брандинг е важен за изработването на силна идентичност за Вашето събитие и за представянето на Вашите ключови спонсори и партньори. Възможностите са безкрайни, но много идеи могат да дойдат във високия ценови диапазон. Ето 8 идеи за брандинг на ниска цена, които няма да разбият бюджета на събитието Ви, но все пак могат да окажат голямо влияние.
Разработването на силна марка или идентичност на събитието може да помогне за изграждането на доверие, лоялност, признание и подкрепа. Като планиращ събитие е важно също така да гарантирате, че Вашите привърженици са в центъра, за да им благодарите за техния финансов принос. В същото време трябва да балансирате бюджета.

Не само, че тези идеи са рентабилни, те обикновено могат да имат и бърз обрат, когато датата на събитието се надига или времето за изпълнение е стегнато. Това не са нови идеи, а чрез промяна на използваните материали или начина, по който са създадени, те могат да спестят значителна сума пари. Едно или няколко от тези съчетания може да работи добре за следващото Ви събитие. Ние, Модико България, сме специализирани в изработката на печати за фирми и събития и често се обръщат към нас за идеи как да представят по-добре бранда си. Затова искаме да Ви представим няколко от идеите:

1. Брандиране на лекторите

Ако имате лектори, които се представят от катедра, всички очи ще бъдат на сцената и публиката най-вероятно ще прави снимки и споделяне на тези снимки онлайн, поради което марката на подиума е задължителна. За повечето събития просто отпечатването на лого върху плакат и поставянето му на катедрата, ще даде добър резултат.

2. Подложка за снимки в социалните мрежи

Притежаването на подложка като закачлива рамка за Facebook, е чудесен начин да насърчите присъстващите да правят повече снимки, като същевременно се гарантира, че Вашето лого и подробности за събитието се споделят в техните мрежи, когато споделят със социалните медии. Очаквайте да платите между 20 и 50 лв. за дизайн и отпечатване на малка рамка. Може някой от екипа Ви да прави снимки и да може да бъде споделено на страницата Ви във Facebook, за да насърчите хората да харесат страницата ви и да се отбележат в снимката.

Прочетете още на: https://modico.bg/blog/osem-unikalni-idei-za-brandirane-sabitie
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Къде да си направим печат в Стара Загора

Фирменият печат е важен за всяка фирма, независимо дали е ново стартираща или отдавна наложена на пазара. Той служи за подпечатване на всякакъв вид документи, рекламни материали и др. Има различни видове печати – кръгли, правоъгълни, джобни и дори в химикалки. На всеки печат може да бъде изработено индивидуално клише с различна информация за фирмата Ви – името на компанията, адрес, лого и други фирмени данни.

В Стара Загора има няколко фирми, в които могат да Ви направят фирмен печат и днес ще Ви представим някои от тях.

Рекламна къща Джи ЕС

Тази рекламна агенция може да Ви изработи печат в различни размери и форма. Освен това се занимава изработка на визитки, сватбени покани, надписи на дрехи, цифров печат и външна реклама. Компанията се намира на бул. „Христо Ботев“ 65

Онлайн печати „Модико България“

Модико България е ексклузивният дистрибутор на международната компания „Модико“. Може да поръчате Вашия печат онлайн във фирмения сайт изключително бързо и лесно. Компанията предлагат фирмени печати, печати за лекари, печати за учители и счетоводители. Изберете формата, която искате и направете поръчка – фирмата ще се свърже с Вас, за информация за клишето и ще направи уникален дизайн на Вашия печат.

Модико печели няколко години подред наградата Reddot Design Award, която се връчва за продукти с отличителни качества, превъзхождащи останалите конкуренти.

Прочетете още на: https://stara-zagora.info/kade-da-si-napravim-pechat-v-stara-zagora/
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Използвайте уникален печат за брандинг

Модико България сме забелязали, че печатите често стават рентабилен метод за клиентите да маркират чанти, чаши за кафе и салфетки. Въвеждането на данъка върху пластмасовите торбички и ескалацията на разходите за чанти допринесе за екологичните хартиени торби, които имат възможност за рециклиране. Щамповането на Вашия уникален фирмен печат директно върху продуктите е бърз, икономичен и ефективен начин за рекламиране.
Тема, която е много нашумяла сред бизнес средите, е именно брандигът. Ако сте компания, която иска да се утвърди на пазара, трябва да обърнете специално внимание на това. Да изградите стратегия за изграждане на бранд, както и политика – определени цветове, лого, послание и начина, по който ще изградите бранда си.

На какво да обърнете внимание при брандинга?

• Определен стил върху рекламните материали – флаери, листовки, тениски, чаши, ключържатели;
• План какви рекламни носители ще използвате за брандинг
• В онлайн средите (социалните мрежи, сайта Ви) използвайте един стил – цветовете да са един и същи, както и посланието, за да се изгради в съзнанието на потребителите.
• Обърнете внимание дори на фирмения си печат – с него може да брандирате голяма част от рекламните материали и делови документи – флаери, листовки, писма, покани, документи и др.

Прочетете още на: https://modico.bg/blog/izpolzvajte-unikalen-pechat-za-branding
Photo
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded