Profile cover photo
Profile photo
Сибин Майналовски
274 followers -
"Животът е това, което ни се случва, докато кроим планове за обратното" (Оскар Уайлд)
"Животът е това, което ни се случва, докато кроим планове за обратното" (Оскар Уайлд)

274 followers
About
Communities and Collections
View all
Posts

Post has attachment
ВАЖНО! На този линк - http://bg.eurocon2017.eu/ - има форма за гласуване за номинации за тазгодишния Еврокон (европейски конвент на фантастите). Сред номинираните съм и аз, затова, ако съм сред любимите ви писатели, моля, отидете на линка и гласувайте! Гласуването става лесно - първо се въвеждат име и имейл, след което се появяват различни категории и кандидатури, които трябва да подредиш по съответния ред (тоест, първо този, когото смяташ за №1 и т. н.). Моето име е някъде на втора страница, ако не се лъжа - "Награди за цялостно творчество" -> "Най-добър писател" -> Сибин Майналовски. След като приключиш, на указания в началото имейл пристига писмо с линк за потвърждение, на който трябва да се кликне - това също е важно! И това е! :) Може да се гласува до 1 май, тоест, няма много време, затова ще съм ви много признателен, ако гласувате колкото се може по-скоро и наспамиш всички, за които се сетиш - колеги, приятели, познати и пр. - да направят същото :) МНОГО БЛАГОДАРЯ предварително !!!
Photo
Add a comment...

Post has attachment
ВАЖНО! На този линк - http://bg.eurocon2017.eu/ - има форма за гласуване за номинации за тазгодишния Еврокон (европейски конвент на фантастите). Сред номинираните съм и аз, затова, ако съм сред любимите ви писатели, моля, отидете на линка и гласувайте! Гласуването става лесно - първо се въвеждат име и имейл, след което се появяват различни категории и кандидатури, които трябва да подредиш по съответния ред (тоест, първо този, когото смяташ за №1 и т. н.). След като приключиш, на указания в началото имейл пристига писмо с линк за потвърждение, на който трябва да се кликне - това също е важно! И това е! :) Може да се гласува до 1 май, тоест, няма много време, затова ще съм ви много признателен, ако гласувате колкото се може по-скоро и наспамиш всички, за които се сетиш - колеги, приятели, познати и пр. - да направят същото :) МНОГО БЛАГОДАРЯ предварително !!!
Add a comment...

Post has attachment

Много отдавна не бях празнувал истинска Коледа. Може би от онези времена, когато си бях в Стара Загора, баща ми, лека му пръст, беше още жив, елхите бяха истински и миришеха на смола, играчките бяха стъклени и определено непроизведени в Китай. Оттогава насетне се заредиха бая простотии. Дълги години "празнувах" сам, като куче, че дори и още по-самотен. Няколко поред години ме караха да се тикам до вмирисаните на мърша телеса на ДР и всичките останали миндили от сектата на Акълдаващите, които не можеха да се понасят един друг, но лицемерничаха като за световно "за празньикъ". После - пак самичък. Понеже на теория имам амнайсестотин приятели, но всички, щом дойде това време на годината, изведнъж забравят за мен и хукват през глава да се социализират със семействата си (разбирай - да се натъпчат като свини на аванта). Резултат - аз тъпея на смотаната Бъдни вечер, никой не се сеща за мен. Не, това не е хейт. Това е елементарна реалност. Понеже, мисля си аз, приятелството не е само да седнеш с някого да къркаш, когато нямаш какво да правиш или няма кой да те почеше там, където не те сърби, ами да се замислиш "Абе този човек да не би да е прекалено сам...?", да му звъннеш и да кажеш "Ей, братчед... абе знам, че в оная тъпата книга, пълна с говна, се казва, че Коледата трябва да си седим със семействата, ама... що не вземеш да дойдеш - ей така, просто да не се чувстваш като пълен боклук?".

Знаете ли колко хора са ми казвали това? Николко. Ама николко. До онзи ден.

Вчера и днес за пръв път от бая години се почувствах желана компания. Седях на истинска маса. Получих истински подарък. Ядох истинска празнична храна, а не купена от Т-Маркет или Фантастико. И се смях от сърце. И се забавлявах искрено.

Няма да тагвам хората - те си знаят прекрасно какво добро дело сториха.

Няма да тагвам и останалите "семейници", които ме забравят за n-та поредна година - прекалено много са.

Но искам да знаят - и едните, и другите - че за пръв път от години няма да чакам с намръщено лице следващата Коледа.

Защото, въпреки всички усилия на всички, които ме подритваха като мастия толкова години насам, вече знам - не всички са лицемери и егоисти. Има и истински хора.
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment
Колонката на Сиби - епизод 5
С не един и двама съм спорил за
моето увлечение към по-малки от мен жени. Или момичета. Или даже деца, както
някои от вас се изразяват. Може би нямаше да ви удостоя с отговор, ако наскоро
не бях прочел една статия на Мартин Карбовски – невероятно добър журн...
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment
Колонката на Сиби - епизод 4
Жената и Зоната - ръководство за (зло)употреба Много ми се насъбра в последните няколко седмици, уважаеми читатели на "Колонката на Сиби". Че и в последните няколко години, в този ред на мисли, но да не издребняваме. То не бяха лични драми, то не бяха драми...
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Колонката на Сиби - епизод 3
Днес, по изключение, няма да хейтя за нищо, свързано с книги. То и без това всичко, за което може да се хейти (тоест, всичко, свързано с българското книгоиздаване, блогърство, анална податливост на определени хора и прочие), отдавна е известно дори и на най...
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded