Profile cover photo
Profile photo
Cranio Sacraal Zutphen
2 followers
2 followers
About
Posts

Post has attachment
Veel mensen vinden mijn locatie lastig te vinden.
Hier een extra kaart om te weten waar ik precies zit in Zutphen!
Ik zit in het voormalige voormalige meisjesvakschool / ROC-gebouw
in het centrum van Zutphen, tegen over het haventje. Ik zit in een oude schoolgebouw op de 1e verdieping.
Bij die grote groene pijl zit ik!
Photo

Post has attachment
Op een natuurlijke manier naar de dood kijken, met respect voor de mens en met respect voor zijn natuur. Om ook ná de dood onderdeel te zijn en blijven van de natuurlijke gang die het leven gaat; tot en met het eind. Met een lach en een traan. Gisteren was er de 1e uitvaartfestival in Zutphen! Ik mocht de onbewerkt massief lichtgewicht populieren houten kist van Vanadis Uitvaartverzorging beschilderen en ik heb voor de ROUWMANTELvlinder gekozen.
Photo

Post has attachment
G O E D N I E U W S ! ! !
Vanaf HEDEN ben ik aangesloten bij de RBCZ;

"De stichting RBCZ is een overkoepelende organisatie die beroepsbeoefenaren
van de complementaire en alternatieve geneeswijzen
(artsen en therapeuten op Hbo-niveau) certificeert en registreert."

--*--

Tevens sta ik nu vermeld bij de NCSV;
"Nederlandse Cranio Sacraal Verenging"
( http://cranio-sacraal.org/)
Photo
Photo
2016-09-20
2 Photos - View album

Post has attachment
Masseren is gezond!

Onderga je regelmatig een massage, dan weet je hoe ontspannend dit kan werken. Je laat alle stress varen en ervaart een compleet gevoel van welzijn. Maar massage doet nog veel meer dan je alleen maar goed laten voelen.
Recent wetenschappelijk onderzoek toont op unieke wijze aan dat massage zowel psychische als lichamelijke gezondheidsvoordelen biedt.

Wetenschappelijk bewezen
Iedereen wist het eigenlijk wel, maar iets wordt pas voor waar aangenomen als het wetenschappelijk is bewezen. Iets kan pas wetenschappelijk worden bewezen als het meetbaar is. Hoe kun je het weldadige gevoel dat ontstaat bij een massage meetbaar maken? Dit was een vraag die de wetenschappers lange tijd bezighield. Nu is het ze gelukt om zowel de psychische als lichamelijke gezondheidsvoordelen van massages te verklaren.

Conclusie: gezond door massage
Dankzij massages word je minder snel ziek vanwege de positieve effecten op het immuunsysteem en ook lichamelijke ziektes die worden veroorzaakt door stress krijgen minder kans.
Verder nemen ook psychische klachten als onrust en stress af of worden voorkomen. De resultaten van het wetenschappelijk onderzoek zijn heel duidelijk; massage is een doeltreffende manier om zowel de psychische als lichamelijke gezondheid te bevorderen.
Bij Harts-Tocht kan je spanning gerelateerde klachten zoals stress, hoofdpijn, rug-nek en schouderklachten, slechte nachtrust, pijnlijke spieren en gewrichten door massage verlicht worden. Een volledige ontspanningsmassage:
-ontspant pijnlijke en stijve spieren
-ontspant de geest
-vermindert stress
-geeft meer vitaliteit
-verbetert de doorbloeding
-stimuleert de afvoer van het lymfevocht waardoor afvalstoffen het lichaam sneller verlaten

De massages bij Harts-Tocht worden gegeven vanuit aandacht en respect voor dat geen wat is. Dit kan betekenen dat geen enkele massagevorm op zichzelf staat. Afhankelijk van het verloop van de massage en de behoefte van de cliënt combineer ik rebalancing of Cranio Sacraal of een andere techniek met massage met warme olie. Mijn massages geef ik met aandacht.
Photo

AANBIEDING

Helemaal gehaast op vakantie gaan en pas na een week tot rust komen…uitgepiekerd over het werk wat er nog ligt of wat er allemaal gebeurd is de afgelopen tijd. Of ontspannen de vakantie in gaan?
Kom tot rust voor je weg gaat en verwen jezelf met een ontspanningsmassage bij Harts-Tocht.

Profiteer de hele maand augustus van deze zonnige prijzen!
❤ Massage 30 minuten €20,-
❤ Massage 55 minuten €40,-
❤ Massage 90 minuten €55,-

Post has attachment
Geschiedenis van massage.
Massage-therapie kent een lange geschiedenis. Aanraking is misschien wel de eerste en meest basale vorm van communicatie. De eerste mensen gebruikten aanraking om wonden te helen. En dat gebeurt nu nog steeds. Wat doet u als u zich ergens flink aan stoot? Is niet het eerste wat u doet er met uw handen over wrijven?

...lees meer hier: http://harts-tocht.blogspot.nl/2016/06/aanraking-om-wonden-te-helen.html
Photo

Post has attachment
Photo

Post has attachment
Cranio Sacraal
de ZEN in lichaamswerk

DOEN DOOR NIET DOEN
Photo

Post has attachment
Een massage, waarom?
Een massage is een heerlijke manier om je lichaam en geest volledig te laten ontspannen en te ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven.

Helende werking
In je leven zijn er momenten, kort- en langdurig, waarbij de helende werking van een massage verlichting biedt.
Veel klachten van lichaam en geest verminderen of verdwijnen door een vakkundige massage.
Een massage vermindert stress, stimuleert het geluksgevoel (vanwege de aanmaak van ocytoxine), verhoogt je weerstand stimuleert de doorbloeding (voedingsstoffen komen zo op de goede plek terecht), ontknoopt (afvalstoffen worden verwijderd), verbetert de balans tussen lichaam en geest, geeft energie werkt preventief, laat je weer tot jezelf komen en maakt je bewuster van je eigen lichaam.

Werkwijze
Intake
Een behandeling in mijn praktijk begint altijd met een korte intakegesprek, zodat ik mijn behandeling goed op je kan afstemmen en jij even rustig kan arriveren.
Behandeling op maat
Mijn behandeling stem ik af wat zich op dat moment aan dient.
Na afloop
Na afloop van de behandeling is er tijd om even rustig na te voelen, even wat water of thee te drinken en eventueel te delen wat je hebt ervaren of juist alleen nog even te zijn.

De massages bij Harts-Tocht worden gegeven vanuit aandacht en respect voor dat geen wat is. Dit kan betekenen dat geen enkele massagevorm op zichzelf staat. Afhankelijk van het verloop van de massage en de behoefte van de cliënt combineer ik Cranio Sacraal met massage. Mijn massages geef ik met aandacht.
Photo
Wait while more posts are being loaded