Profile cover photo
Profile photo
Društvo za marketing Slovenije - DMS
49 followers -
Povezovanje, strokovnost, razvoj, inovativnost in etičnost.
Povezovanje, strokovnost, razvoj, inovativnost in etičnost.

49 followers
About
Društvo za marketing Slovenije - DMS's posts

Post has attachment
Kako s kreativnostjo izboljšati najboljši produkt?

Junijsko izobraževanje Marketing TOPX je udeležencem predstavljalo prav poseben izziv. Predavateljica Nastja Mulej je pripravila zanimivo izobraževanje, v središču katerega je bila metoda izpodbijanja, s katero so udeleženci na svojih primerih in s skupinskim sodelovanjem ustvarili ideje z dodano vrednostjo.

Post has attachment
Mind Wide Open 2017 - Kako postati h kupcu usmerjeno podjetje v digitalnem svetu?

Pristop v sodelovanju z DMS predstavlja izsledke kvantitativne raziskave Mind Wide Open, izvedene spomladi 2017 med 112 slovenskimi marketinškimi direktorji. Med drugim je raziskava pokazala, da se marketing zaveda pomebnosti osredotočnosti na kupca, a da kupcev še vedno ne poznajo tako dobro, kot bi si želeli. Raziskava je bila predstavljena na 22. SMK, tu pa objavljamo celotno poročilo raziskave.

Post has attachment
Odlične zgodbe odličnih podjetij

Na srečanju DMS so predstavniki podjetij, ki so se okitila z nazivom marketinška odličnost leta 2017, v svojih zgodbah ponudili nekaj nasvetov, kako dobre prakse marketinško najboljših podjetij udejaniti tudi v vašem marketinškem vsakdanu.

Post has attachment
Temelj etičnosti v oglaševanju so jasne in močne vrednote podjetja

Štirje priznani strokovnjaki, štirje različni pogledi na etiko v oglaševanju. Kako pojem etika razumejo korporacije, agencije in kako kreativa? Kakšna so stališča Oglaševalskega razsodišča? Ana Ivandič (Edition Digital) je skupaj s sogovorniki raziskovala temo, o kateri se pogosto premalo pogovarjamo.

Post has attachment
Izstopajte v očeh kupca in iz povprečja

"Postavite se v glavo vašega kupca in iz tega izpeljite vaš načrt za marketing in prodajo," je eden izmed nasvetov, ki jih je na Marketing TOPX-u udeležencem dal Primož Hvala. Dolgoletni strokovnjak na področju marketinga in prodaje je opisal, kako moramo razmišljati o svojem produktu, ceni in odnosu s kupci, da bomo dosegali odlične rezultate.

Post has attachment
Marketinški recepti za poslovni uspeh

Poudarki z 22. SMK - katere uspešne in neuspešne primere upravljanja z blagovnimi znamkami predstavlja Kevin Gaskell? Kako biti v svetu sprememb pripravljen na marketinški jutri in katere blagovne znamke so pri tem uspešne? Kako z malo finančnega vložka doseči dobre rezultate? Odgovori na ta vprašanja so le del pestrega programa 22. SMK ...

Post has attachment
So izzivi B2B in B2C marketinga zares tako različni?

Z Martino Gajšek (RLS Merilna tehnika) in Mojco Bricelj (Danfoss Trata) smo se pogovarjali o vlogi marketinga v B2B okolju. Čeprav se na prvi pogled zdi, da je marketing v podjetjih, ki delujejo na medorganizacijskih trgih, precej drugačen od B2C marketinga, smo iz pogovora s tokratnima gostjama razbrali številne izzive, s katerimi se soočamo v obeh svetovih.

Post has attachment
Kaj nam pomaga dobra zgodba, če je nihče ne sliši?

Dobre zgodbe se dotaknejo kupcev, v njih zbudijo čustva, ustvarjajo zaupanje do blagovne znamke in povečajo njeno prepoznavnost. A pogosto pozabimo, da je predpogoj tega procesa zagotavljanje slišnosti oziroma vidnosti naših zgodb. Jasna Suhadolc (Virtua PR), Mirnes Jusufović (Wave Group), Fedja Hvastija (Advisera) in Luka Stanovnik (Bright visuals) so govorili o tem, kako ustvariti dobre zgodbe in kako poskrbeti, da so slišane.

Post has attachment
Mesečno srečanje - Nagrajenci marketinške odličnosti 2017

Na junijskem srečanju se bomo družili z zmagovalci nagrade marketinška odličnost 2017. Podjetja, ki so s svojimi inovativnimi pristopi in celostni vpetosti marketinga vzor celoti poslovni skupnosti, bodo predstavila, kako dosegajo odlične rezultate. Z nami bodo predstavniki podjetij LUMAR IG, ADDIKO BANK in veliki zmagovalec STEKLARNA HRASTNIK. Udeležba na mesečnem srečanju je za vse člane DMS brezplačna. Enkrat letno lahko vsak član na srečanje pripelje gosta. Pričakujemo vas v ponedeljek, 12. junija 2017, ob 17. uri.
Vabljeni.

Post has attachment
Marketinška odličnost - Steklarna Hrastnik je veliki zmagovalec nagrade marketinška odličnost 2017!

V večernem delu 22. SMK smo podelili nagrado marketinška odličnost 2017. Med enajstimi finalisti, ki s svojim celostnim pristopom k marketingu in odličnimi rezultati postavljajo zgled poslovni skupnosti, je veliko nagrado marketinška odličnost 2017 prejelo podjetje Steklarna Hrastnik.
Vabljeni k branju.
Wait while more posts are being loaded