Profile cover photo
Profile photo
Društvo za marketing Slovenije - DMS
50 followers -
Povezovanje, strokovnost, razvoj, inovativnost in etičnost.
Povezovanje, strokovnost, razvoj, inovativnost in etičnost.

50 followers
About
Društvo za marketing Slovenije - DMS's posts

Post has attachment
Iskanje rešitev v rudniku zlata problemov

Kako do marketinške strategije, ko ni jasnih meja med industrijami? Mitja Pirc (Indigo Consulting) postavlja splošen okvir, Igor Maroša (Agrokor) ga dopolnjuje z lastnim primerom iz prakse, Aleš Pustovrh (ABC Pospeševalnik) pa predstavlja pogled z vidika pomembnega akterja v sodobnem poslovnem okolju start-upov.
Vabljeni k branju.

Post has attachment
S pravo organizacijsko kulturo do najboljše digitalne ekipe

Digitalno okolje od marketingašev zahteva nenehno prilagajanje novim trendom in Iztok Franko (Vehicle rent) ponuja nekaj nasvetov, kako izbrati pravo ekipo za delovanje v digitalnem marketingu in kako vanjo vpeljati ustrezno organizacijsko kulturo.
Vabljeni k branju.

Post has attachment
Odgovornost kot znak samospoštovanja

Dr. med. Željko Ćurić v nagovoru članov Društva za marketing Slovenije: »Človek, ki sam sebi ni najvišja avtoriteta, bo imel hude težave z odgovornostjo.«
Vabljeni k branju.

Post has attachment
Mesečno srečanje - Program zvestobe – nuja ali nepotreben strošek?

Zvestoba kupcev je za vsakega marketigaša izjemno pomembna, zato jo cenimo, negujemo, nagrajujemo in počnemo vse, da jo ohranimo. A zvestobe je vedno manj - z vseh strani na nas prežijo izzivi, da poizkusimo nekaj novega, drugačnega, zato je zvestoba ves čas na preizkušnji. Konkurenčna obljuba in njeno preseganje so največja garancija za zvestobo in del izpolnjevanja obljube so tudi programi zvestobe. Februarsko srečanje, ki ga 20. februarja pripravlja Sekcija za direktni marketing in prodajo, bo namenjeno ravno njim. V 90-ih minutah si bomo pogledali bogate izkušnje velikih in malih podjetij - predstavljeni bodo primeri Mercator, Merkur, Helen Doron English - pri razvoju in upravljanju programov zvestobe.
Vabljeni. 

Post has attachment
Zaradi znamke mesta je lahko enaka steklenica vode v Parizu dražja kot v Podgorici

Dr. Andrej Pompe je avtor knjige Znamka mesta - obsežne in edinstvene študije pozicije mesta v konkurenčnem okolju. V intervjuju za DMS pojasnjuje, kaj pravzaprav znamka mesta pomeni, kako jo zaščititi in kaj se lahko iz znamčenja mesta naučijo tudi podjetja.
Vabljeni k branju.

Post has attachment
Novi upravni odbor - Ob prehodu v novo obdobje DMS

19. januarja je bil na Zboru članov DMS izvoljen nov upravni odbor DMS. Aleksandra Brank, Petra Čadež, Matjaž Grm, Jaka Kladnik, Lea Lipovšek, Nataša Mithans, Mitja Pirc, Alenka Potočnik Anžič in Špela Žorž bodo s svojim strokovnim znanjem in dolgoletnimi izkušnjami na področju marketinga bdeli nad delovanjem DMS in sledili nenehnim spremembam ter iskali rešitve in odgovore na vprašanja, ki jih te spremembe prinašajo v marketinški vsakdan. Spoznajte, kateri so za njih osrednji izzivi DMS ter njihove vizije razvoja.
Vabljeni k branju.

Post has attachment
Marketing TOPX - MARKETING PERFORMANCE: Marketinška orodja za boljšo produktivnost

V februarju vas vabimo na izobraževanje Marketing TOPX: Marketing performance, na katerem se bomo posvetili izbiri pravih digitalnih marketinških orodij, ki nam lahko olajšajo delo v marketingu. Če smo na lanskem izobraževanju o marketing performancu spraševali, kako loviti prodajne sledi, se bomo letos posvetili vprašanju, kako lahko izbira pravih digitalnih marketinških orodij vpliva na izplen. Izobraževanje Marketing TOPX bo v ponedeljek, 13. februarja.
Vabljeni.

Post has attachment
B2B marketing - Praktična uvedba CRM sistema

Učinkovito marketinško analitiko si težko predstavljamo brez delujočega CRM sistema, kjer se nahajajo vsi relevantni podatki o našem kupcu. Dokaj dobro razumemo, kako bi morala zadeva delovati. Kako pa do tja priti? Vabimo vas na srečanje B2B marketinga, ki bo v četrtek, 2. februarja. Svoje izkušnje bo z nami delil mag. Mario Ivankovič, vodja marketinga v slovenski multinacionalki Skupina SIJ. Lansko leto so se lotili uvedbe sodobnega CRM sistema - za začetek v “samo” petih družbah jeklarske divizije.
Vabljeni.

Post has attachment
Do strateškega nastopa v digitalnem okolju z učenjem in optimizacijo

Digitalno okolje se hitro spreminja in podjetja, ki želijo imeti na spletu močno prisotnost ter učinkovito investirati sredstva, se morajo znati prilagoditi trendom. Andraž Štalec (Red Orbit) in Iztok Franko (Vehicle Rent) pojasnjujeta, kako obvladovati sodobne digitalne kanale na način, da lahko podjetje doseže uporabnike, ki jih želi – ob pravem času in na pravem mestu.
Vabljeni k branju.

Post has attachment
Mesečno srečanje - X-INDUSTRY MARKETING - kako do (marketinške) strategije, ko ni jasnih meja med industrijami

Če želi biti marketingaš eden ključnih poganjalcev v svojem podjetju, mora razmišljati, kje in kako podjetje generira prihodke, kako je kupec zadovoljen s celotno uporabniško izkušnjo, z izdelkom, koliko denarja nam ostane od posameznega izdelka ali kupca … Izjemno zahtevno in kompleksno za obvladovanje že v preteklosti, ko so bile panoge jasno definirane, kaj pa danes? Kako postaviti marketinško strategijo, kako razmišljati o konkurenci, produktnem portfelju? Odgovore bomo iskali z izjemno zanimivimi in izkušenimi sogovorniki. Z nami bodo Igor Maroša (Agrokor), Mitja Pirc (Pristop Poslovno Svetovanje & Indigo Consulting) in Aleš Pustovrh (ABC Pospeševalnik). Pričakujemo vas v ponedeljek, 30. januarja.
Vabljeni.
Wait while more posts are being loaded