Profile cover photo
Profile photo
Ann Yaacob
28 followers -
Anything simple always interests me :)
Anything simple always interests me :)

28 followers
About
Ann's posts

Post has attachment
Babymoon :)
Assalamualaikum.. Sebenarnya kami da lama book hotel kat Langkawi ni. Kami beli masa Matta Fair March 2015 hari tu..plan asal nak ber-honeymoon la konon.. Lepas beli tu beli la jugak tok family vocation kat A'Famosa Resort.. sebab murah sgt rasenye masa tu....

Post has attachment
Raikan Cinta Aliff & Ann (part 1)
Assalamualaikum.. Alhamdulillah.. syukur kehadrat Ilahi atas limpah kurniaNya, majlis kedua-dua belah pihak sudah selesai. Post kali ni, saya nak khaskan buat semua yang terlibat dalam majlis saya secara lansung atau tidak lansung. Saya mulakan bagi majlis ...

Post has attachment
Satu Oktober Dua Ribu Lima Belas
Assalamualaikum.. Eh? Bulan 10 dah? tik..tok..tik..tok..58 days left..hurm...tak tahu nak rasa apa dah. Semua dah becampur. Macam air #misikempis perut aku ni.. Tak sedap tapi sihat. Hari hari yang tinggal ni nak jaga badan je..takot baju tak muat.hahaha Bi...

Post has attachment
Orchid Bakery by Nurul Haninah Abd Halim
Assalamualaikum.. This week I survey pasal hantaran dah.. so untuk kek adalah paling CHOP! dulu nak pulih sebab sangat mahukan yang dari Orchid Bakery punya. Masa bufday hari tu dah request kat en Tunang dengan harapan dia akan make a surprise for me-- even...

Post has attachment
Perkara paling pening nak diuruskan dalam perkahwinan
Assalamualaikum, Kalau baca tajuk pun mesti yang lain da takut nak kahwin kan? hahaha tak baik betul psyco orang gitu.. Dok aih.. Nikah kalau dalam Islam simple je.. Ikut rukun nikah : Calon Suami Calon Isteri Wali 2 orang saksi Akad (Ijab dan Qabul) Tapi k...

Post has attachment
Borang Kebenaran dan Pendaftaran Nikah
Assalamualaikum.. Since few days ni memang dok browse website Jabatan Agama Islam Selangor ( JAIS NCR Online)  je sebab nak update details saksi borang..tapi hampa.. T_T sebab website tu tengah down..mybe untuk upgrade untuk kesenagan akan datang mungkin -,...

Post has attachment
Senarai Klinik Selangor bagi Ujian Saringan HIV
Assalamualaikum.. Lagi 2 bulan je. Just nice nak buat test HIV ni.. tak boleh awal sangat nanti tak valid pulak. Tapi tarikh luput (validation date) untuk result HIV ni tak ada yang sahih.. Ada yang kata 6 bulan, ada yang kata 3 bulan.. so nak buat sedang s...

Post has attachment
What I want to do before married.
Assalamualaikum.. Banyak sebanarnya. Tak tertulis pun..post ni pun dah 2-3 kali amend tapi tak siap siap.haha Sebab list tu macam list What I want to do before DIED! hahaha sebab sume benda takut tak sempat buat. Macam lah lepas kawin tu kaki kena gari kaki...

Post has attachment
Small thing in wedding
Asslamualaikum.. This post was inspired by kak Maghia yg peliks! Basically I share this tips for myself.haha. and because I am forgetfulness person so I do summarize apa yang kak Maria tulis using my own understanding so then senang I nak baca balik. btw, t...

Post has attachment
Wedding Dress
Assalamualaikum.. Last Sunday I went to my vendor boutique for choosing wedding dress since this is Ramadhan and of course nobody have wedding reception. So all pretties dress may in boutique. Sebab few month dah 2-3 kali datang baju asyik ada orang guna je...
Wait while more posts are being loaded