Profile cover photo
Profile photo
cahaya suci
189 followers
189 followers
About
cahaya's posts

Post has attachment
BETRAYAL
Fuh. Tajuk kemain keras. Dah
bersawang blog, bukak-bukak tajuk kontroversi sangat~ haha. Ok. Nak cerita apa
sebenarnya ni. tarik nafas Aku tulis ni sebab kawan aku request. Moga-moga
jadi kekuatan untuk kalian dan aku juga. Pengkhianatan. Siapa dekat
sini...

Post has attachment
HARI JUBAH DAN TOPI TALI JUNTAI-JUNTAI
Homai! Best gilaaaaaaa konvooooo! Best gilaaaaa! Tahniah
hadek-hadek yang konvo pada tahun ni. Perasaan tu macam macam macam mana ah nak cakap. Haa
macam kau suka orang ni diam-diam last-last dia tetiba datang meminang! Haaaa!
Rasa nak lompat, nak nangis, n...

Post has attachment
CERPEN : HUJAN
Aneh. Taip
kali nama kau hadir, tiap kali itu juga air mata akan mengalir. Kau seperti
hujan. Datang tiba-tiba lalu pergi meninggalkan seribu cerita. * * * *
* * * * * * * Hujan. Teragak-agak
dia nak melangkah. “Haih. Aku
tak suka hujan. Redah je lah! 1 2 3...

Post has attachment
AKU NAK JADI BAIK
"Aku da cuba nak berubah jadi baik. Tapi kau tahu tak? Semakin aku nak berubah semakin banyak ujian yang datang." "Semakin banyak ujian, semakin kuat kita, semakin terasa dijiwa, dan semakin kita menghargai hidayah tu.  Nak jadi baik bukan mudah.  Terkadang...

Post has attachment
KAWAN MAKAN KAWAN? OWH MY!
Hey ya! Miss me? acah-acah ada orang rindu Haha. Ok entry kali ni pasal persahabatan. Saya dapat emel minta saya huraikan pasal kawan yang cemburu-cemburu, jeles-jeles, dengki sana-sini macam tu lah. Ironi lah hidup ni. Kadang memang ada situasi orang yan...

Post has attachment
SELAMAT ULANG TAHUN PERKAHWINAN
Kali ni aku nak cerita pasal
kisah benar. Bukan macam kisah Slot Akasia TV3 pukul 7 malam yang aku rasa
makin lama makin merepek. Ops! Kepada peminat tegar drama melayu, maaf zahir
batin. Haha. Ok. Memula nak ucap Selamat
Ulang Tahun Perkahwinan yang ke-26 ...

Post has attachment
KAHWIN. MEREKA SUDAH. KAU BILA LAGI?
Entry ini sesuai dibaca oleh
mereka yang berumur 25 tahun dan ke atas. (kenapa 25 tahun? Sebab tu umur dah
suku abad. Haha.) Sesesiapa yang bawah 25 tahun, nak baca jugak, kemudian
merasa kebosanan atau ketidak fahaman perasaan, I tak tanggung hokaayy. Haha...

Post has attachment
I TOLD ALLAH A LOT ABOUT YOU, THEN I CRIED
Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang. Betulkan spect Entry ni ada orang request suruh tuliskan. Saya pun tak tahu kenapa orang suka mintakkan saya tulis entry pasal hati perasaan ni. Padahal kisah sendiri pun terkapai-kapai tak tahu en...

Post has attachment
HIKMAH TU BUKAN NAMPAK ESOK LUSA
Ini kisah aku. Aku tak kata kisah aku menarik dan aku tak
kata kisah kalian membosankan. Tapi aku harap kisah aku mungkin boleh jadi
permulaan untuk kita kenal dan faham apa itu ayat ‘kita merancang tapi Allah
juga merancang dan perancangan Allah adalah seb...

Post has attachment
ADAMANTIUM
Dengan nama Allah yang maha Pengasih lagi Maha Penyayang. Kejap! Kejap! Jangan kaget. Gitewww ayat
kaget! Wow sangat! Haha.Ok. Ni bukan journal kimia walaupun saya tengah sambung Master in Chemistry (Research) . Haha. Apa itu Adamantium? Naa. Bukan nama ked...
Wait while more posts are being loaded