Profile cover photo
Profile photo
Privatna gimnazija i ekonomska škola Katarina Zrinski
5 followers -
katarina zrinski,srednja ekonomska škola,obrazovanje,pvt,vježbovne tvrtke, privatna gimnazija
katarina zrinski,srednja ekonomska škola,obrazovanje,pvt,vježbovne tvrtke, privatna gimnazija

5 followers
About
Posts

Post has attachment
Čestitamo još jednom našim učenicima na sudjelovanju u finalu case study natjecanja "Slagalica" te osvojenom trećem mjestu. Pogledajmo kako su oni zamislili mobitel budućnosti :)
Add a comment...

Post has attachment
U toplom ozračju Kuće sv. Franje u Vugrovcu 19. siječnja 2017. godine izvršena je primopredaja donacija prikupljenih ovogodišnjim humanitarnim projektom Poduzetni za Božić koji naša škola provodi dugi niz godina. Štićenici Kuće su djeca bez odgovarajuće roditeljske skrbi u dobi od četiri godine do srednjoškolskog uzrasta.
Donaciju u iznosu od 13.000,00 kn voditelju Kuće sv. Franje gospodinu Berislavu Janjiću predala je ravnateljica škole profesorica Antonela Šimunović. Vrijedni učenici volonteri i nastavnici uložili su veliki trud, maštu i nesebično izdvojili vrijeme za izradu prigodnih ukrasa koje su potom prodavali na izložbenim štandovima u trgovačkim centrima gdje su im se pridružile pjevačice Ivana Plechinger i Antonija Šola, osnivač grupe Colonija Boris Đurđević sa suprugom Valerijom te članovi grupe Pravila igre.
PhotoPhotoPhotoPhoto
1/26/17
4 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Finale case study natjecanja za srednjoškolce „Slagalica“ održano je u ponedjeljak, 16. siječnja. Natjecanje je treću godinu za redom organizirao portal Srednja.hr, a srednjoškolci iz cijele Hrvatske predstavili su svoja poslovna rješenja za zadatke koje su im zadali partneri projekta – INA, HTC Hrvatska i ZŠEM (Zagrebačka škola za ekonomiju i management). Naši su učenici prezentirali svoje kreativno rješenje za tvrtku HTC Hrvatska. Učenici Marta Kostelić, koja je bila spriječena doći na finale natjecanja zbog sportskih obveza, David Hrženjak i Leon Žužić osmislili su mobitel iz budućnosti te su sa svojim rješenjem osvojili treće mjesto. Stipe Sikirica iz HTC Hrvatska, ujedno i jedan od članova žirija, izrazio je izuzetno zadovoljstvo sudjelovanja u projektu. Učenicima je poručio sljedeće: „Srce mi je puno jer ste vi jedna bolja Hrvatska, vi ste pobjednici i ljudi koji teže izvrsnosti. Ne sumnjam da ćete jednoga dana biti izvrsni i u svojem poslovnom aspektu života.“ Osim gospodina Sikirice, na mlade poduzetnike naše škole ponosna je i njihova mentorica, nastavnica ekonomske grupe predmeta, Božica Ostermann, koja je uvjerena da ćemo još puno puta čuti o poduzetničkim uspjesima naših učenika.
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
1/26/17
5 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment

UGOSTILI SMO VIŠE OD 250 SUDIONIKA NA SAJMU VJEŽBENIČKIH TVRTKI I STUDENTSKIH PODUZEĆA

Privatna gimnazija i ekonomska škola Katarina Zrinski je tradicionalno otvorila svoja vrata učenicima i studentima te cjelokupnoj akademskoj zajednici na 17. Međunarodnom tjednu odgoja i obrazovanja, od 14. do 18. studenog 2016. godine, kako bi putem mnogobrojnih radionica, stručnih skupova i prezentacija doprinijela razvoju i interesu za učenje o poduzetništvu.
Središnji je dio događanja u okviru Međunarodnog tjedna bio 15. Sajam vježbeničkih tvrtki i studentskih poduzeća.
Na Sajmu je ove godine nastupilo više od 200 učenika s 40 učeničkih tvrtki i studentskih poduzeća. Uz domaćine, izlagači su bili gosti - učenici i mentori iz svih dijelova Hrvatske te iz Mađarske, Slovenije i Bosne i Hercegovine.
Učenici su tijekom Sajma imali priliku pokazati praktičnu primjenu stečenog teorijskog znanja, jer kroz vježbeničke tvrtke posluju kao u stvarnom poslovnom okruženju. Iskustvo sajamskog poslovanja, izjava za medije, ostvarivanja međusobnih kontakata i sudjelovanja u međukulturalnoj i međunarodnoj suradnji samo su neke od dobrobiti ovakvih susreta.
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
1/26/17
7 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
I ove su godine naši učenici posjetili Međunarodni sajam knjiga i učila u pratnji razrednica i pedagoginje. Nakon okupljanja svi su znatiželjno pohrlili prema paviljonu 5. i 6. kako bi pronašli traženu literaturu i odgovore na pitanja vezana uz organizaciju i ponudu Sajma. Program izlaganja sastojao se od bogate ponude raznovrsnih novina i časopisa, školske literature, dječje i omladinske literature te od zanimljivih radionica. S veseljem smo bili jedni od mnogobrojnih i znatiželjnih posjetitelja i ove godine.
PhotoPhotoPhotoPhoto
1/26/17
4 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Dana 9. studenog 2016. održana je druga Poslovna srijeda ove školske godine. Zadaci, koje su morali izvršiti u dva školska sata, definirani su posebno za svaki razred. Učenici prvih razreda pristupili su pripremama prezentacija svojih vježbeničkih tvrtki. Učenici drugih, trećih i četvrtih razreda obavljali su kupoprodajne transakcije sa svojim vježbeničkim tvrtkama. Sve transakcije uspješno su provedene u VT banci u kojoj su svoje zadatke odrađivali učenici 4. a i 4. b razreda. Za najbolje odjeveni par izabrani su Ante Šarić, učenik 2. a razreda i Gabriela Marijanović, učenica 4. b razreda. Naši učenici odradili su uspješno svoje zadatke te se raduju sljedećoj Poslovnoj srijedi.
PhotoPhotoPhotoPhoto
1/26/17
4 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
U organizaciji Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Zagrebu održana je svečanost uz stogodišnjicu američkih parkova kojoj su kao gosti prisustvovali i naši učenici u pratnji pedagoginje Andreje Rast i profesorice Bernarde Lukić. U prvom dijelu programa održana je dodjela nagrada najboljim fotografima koji su sudjelovali na natječaju „Celebrate National Parks – Photo Contest" kojeg je organiziralo Veleposlanstvo. Nakon toga prikazana je prva projekcija avanturističko-dokumentarnog filma National Parks Adventure u 3D formatu koji prikazuje vrijednost i ljepote američkih nacionalnih parkova. Prekrasni kadrovi prirode kao i raznolikosti biljnog i životinjskog svijeta ostavili su sve bez daha. Nakon projekcije učenici su se prepuni dojmova uputili svojim domovima.
PhotoPhotoPhotoPhoto
1/26/17
4 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Članovi debatnog kluba naše škole u pratnji pedagoginje Andreje Rast ponovo su prisustvovali jednom od brojnih događanja u sklopu ovogodišnjeg Festivala o pravima djece. Ovoga su puta gledali kinu Tuškanac film „Uvijek svoja“ koji je osvojio prestižnu nagradu Young Audience Award Europske filmske akademije. Film je bio uvod u panel-raspravu koja je nakon njega bila organizirana za učenike. Moderatori rasprave bili su stručnjaci s višegodišnjim iskustvom u radu s djecom, a razgovaralo se o pubertetu i problemima odrastanja. Tako su učenici imali priliku reći na koje sve probleme mladi danas nailaze, na koji način se s njima nose i kako doživljavaju roditelje, učitelje i vršnjake u tom dinamičnom procesu svog odrastanja. Učenici naše škole aktivno su se uključili u debatu što su prepoznali i pohvalili i sami moderatori.
PhotoPhotoPhoto
1/26/17
3 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Prva Poslovna srijeda u novoj školskoj godini održana je dana 5. listopada 2016. godine. Zadaci, koje su učenici morali izvršiti, definirani su posebno za svaki razred. Učenici prvih razreda pripremali su prezentaciju svoje vježbeničke tvrtke. Učenici drugih, trećih i četvrtih razreda obavljali su kupoprodajne transakcije. Sve su transakcije uspješno provedene u VT banci u kojoj su svoje zadatke odrađivali učenici 4. a i 4. b razreda. Za najbolje odjeveni par izabrani su Petra Bošnjak, učenica 1. b razreda i Martin Lipošćak, učenik 3. a razreda. Svi razredi uredno su odradili svoje zadatke te možemo zaključiti da smo i ovu nastavnu godinu započeli uspješnom Poslovnom srijedom.
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
1/26/17
6 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
I ove godine odlučili smo nagraditi trud i predani rad tijekom školske godine naših dragih odlikaša. U pratnji pedagoginje Andreje Rast i asistentice u nastavi Melanije Krklec razgledali su prekrasnu Postojnsku jamu u Sloveniji. Kroz najveću jamu u Europi dio puta vozili su se u vlakiću, a prekrasna čuda prirode koja se mogu vidjeti na svakom koraku uspješno su zaokupila svu njihovu pažnju. Čak ni konstantno niska temperatura od 9 stupnjeva nije im smetala. Iako u jami živi više od 150 životinjskih vrsta, zvijezda među stanovnicima zasigurno je čovječja ribica koja se nalazi u velikom akvariju gdje se može detaljno pogledati. Nakon razgledavanja jame učenici su također imali priliku u „Vivariju“ proučiti i sve ostale životinjske vrste i pročitati nešto više o njihovim značajkama i obilježjima. Za kraj putovanja bilo je predviđeno slobodno vrijeme koje su učenici iskoristili za ručak, razgledavanje suvenirnica i šetnju prelijepom prirodom uz toplo i sunčano vrijeme. Povratak u Zagreb bio je u večernjim satima.
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
1/26/17
5 Photos - View album
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded