Profile cover photo
Profile photo
Георги Календеров
1,841 followers
1,841 followers
About
Георги Календеров's posts

Post has attachment
Малка подробност: Никой не е наричал Тодор Живков с прозвището "Тато" преди падането му от власт.

Казваха му Бай Тошо (подобно на Баце сега). Прякорът Тато е измама на пресата след 10 ноември, за да внуши, че хората са изпитвали бащинско чувство към Бай Тошо и че едва ли не са го наричали "Тате", баща на нацията.

Нищо подобно. Прозвището Бай Тошо подчертаваше най-вече ниската му култура, селския му манталитет и простотия.

Още една причина да изберат "Тато" като заместител на "Бай Тошо" - има само 4 букви и е кратко като за заглавие. Само дето не е истина.

Мислех, че всички са го разбрали, но ето че авторите на това видео не го знаят. Да се надяваме, че с повече повтаряне ще бъде проумяно поне от мислещите хора.

Като махнем тази досадна подробност (все пак затова е измислена пропагандата, за да заблуди хората и никой не е застрахован от измамата, включително и авторите на видеото), тази поредица е прекрасна и трябва да се види от възможно най-много млади и стари хора.

Благодаря! Споделяйте навсякъде, да се знае, защото заблудата е огромна!
--------------------
#Тато, #ТодорЖивков, #SofiaPlatform, +Sofia Platform

Post has attachment
Едно действащо, макар и на пръв поглед странно упражнение, отключва свободната воля: www.iasnovidstvo.com/883/свободна-воля-психология/

Разликата между мисли, чувства и воля е сравнително трудно постижима за съвременния човек. Много хора си мислят, че им е ясно, защото са го учили по психология, но те срещат трудности, когато нещата се задълбочат.

Така се получава, защото в учебниците се заучават “дефиниции”, почиващи върху психология, която отрича съществуването на душата. По принцип мисленето с думи, с дефиниции, не е съвсем истинско мислене, а по-скоро папагалстване, което по-скоро замъглява смисъла на понятията, отколкото да води до тяхното разбиране.

Освен това тъй като “психология” означава “наука за душата”, то науката на хората, които отричат съществуването на душата, би трябвало да носи друго име. Например “антипсихология” или “непсихология”.

Съответно когато непсихологията се опита да ти обясни разликата между воля, чувства и мислене, нормално е това да води до едно дълбоко НЕразбиране. Още - в текста!
-------------------------
#СвободнаВоля, #ВоляПсихология

Post has attachment
Преди 6 години. Май е време да повторим, само да не е #Атина, че там е голяма лудница :-) Нещо по-българско ми се върти - #Катерини, Материни, #Халкидики, Малкидики или друго подобно...
Photo

Post has attachment
Всеки човек носи в себе си силите на 12-те зодиакални знака: www.iasnovidstvo.com/824/зодия-близнаци-характеристика/

Те изграждат органите на тялото му, но и като архетипи от митологиите формират неговите душевни особености и психологически реакции. Затова не бива да си представяме един човек като една зодия, дори и Слънцето му да е било в самия център на даденото съзвездие по време на раждането на този човек. Това само би ни заблудило, защото човек никога не е само една зодия.

По-адекватно е да си изградим образ на Близнаци, да опознаем техните характеристики и да ги открием у себе си. Те носят в живота ни силите на братята Кастор и Полукс, на Древноперсийската цивилизация, на езотеричния знак с двете маймуни.

Те дават силите, с които се изграждат ръцете и раменете ни. Те са видимият израз на йерархията на Серафимите. Те са разкъсването на душата между Духа и материята, между Ормузд и Ариман, двойнствеността и загадката на двойника. Притворът (покритият вход) към Соломоновия храм.

Близнаци са възходящото развитие към Духа, те са силата, заложена в молитвата „Отче наш“, когато искаме Божията воля да бъде навсякъде – …както на възвишеното Небе, така и на материалната Земя…

Тук ще се опитаме да разгледаме знака не като знак на даден човек, когото имаме щастието да познаваме, а като сила, която се намира у всеки от нас. Това е верният път и най-добрият урок, който хората, интересуващи се от астрология за начинаещи, могат да усвоят в самото начало: www.iasnovidstvo.com/824/зодия-близнаци-характеристика/
---------------------------------------
#АстрологияЗаНачинаещи, #Близнаци, #БлизнациИВезни, #БлизнациХарактеристика, #ДеваИБлизнаци, #ДжонДжоселин, #ЗодияБлизнаци, #ХороскопБлизнаци, #Хороскопи

Post has attachment
Идеалният вампирски found footage: http://www.imdb.com/title/tt2309961/
От мен 10 от 10! Актьорите са и режисьори, и сценаристи! И героите носят имената на актьорите, режисьорите и сценаристите :-) И им се е получило.

Сещам се за едни други, дето само реват, че нямат пари за хубаво кино. Ами гледайте как го правят студентите бе, хора! Но явно за нашите хора не е важно да направят хубав филм, а само да вземат парите, които ги няма. Според мен трябва да им спрат и тия, които има.

Оценка 6.3 в IMDB е мечта и за класиците в хоръра. Държи в напрежение до края. Derek Lee ми става любимият американски актьор от китайски произход, даже по-добър от бай Киану!
----------------------
#Afflicted, #FoundFootage, #Horror

Post has attachment
Какво означава мисълта защото който има, нему ще се даде и ще му се преумножи; а който няма, и това, що има, ще му се отнеме (Мат. 13:12), http://www.iasnovidstvo.com/790/сила-позитивно-положително-мислене/ и някои други еретични мисли по случай #Еньовден.
________________________
#КалендарНаДушата

Post has attachment
Както си ходихме днес из Витоша... И внезапно... Един камък...
Photo

Post has attachment
A Cure for Wellness (2016). На мен ми хареса. Можеха да кръцнат един час от времето, но на фона на всички простотии, които пускат, това е шедьовър в жанра си. Красиво барнат, чудесна музика, запомняща се роля на Миа Гот, яка готик-стилистика. Гот ми е, че го издържах до края! +10 от мен. http://www.imdb.com/title/tt4731136/

Post has attachment
"Човек разбира се може да прави каквото си поиска, но не може да иска каквото си поиска": www.iasnovidstvo.com/680/12-начина-да-не-бъдеш-свободен/ - прегледен и ясен прочит на първа глава от "Философия на свободата" на Рудолф Щайнер и по-точно на 12-те гледни точки, които могат да ни помогнат в разбирането свободни ли сме и кога?
--------------------------
#РудолфЩайнер, #ФилософияНаСвободата

Post has attachment
Малко навременни разсъждения за духовната топлина и светлината на наближаващото лято. В тях ние можем и трябва да се загубим, ако искаме да сме свободни и в крайна сметка да се намерим. За връзката ни с Блудния син, когато се освобождаваме от необходимостта постоянно да искаме това или онова незначително нещо. За забравата и прошката накратко.
-------------------------
#КалендарНаДушата   #РудолфЩайнер  
Wait while more posts are being loaded