Profile cover photo
Profile photo
Nurul Falizah
15 followers
15 followers
About
Nurul's posts

Post has attachment
shamil hamka bin mohd shafik
Bismillah... dengan nama Allah yg Maha Pemurah lagi Maha Penyayang... Alhamdulillah ibu selamat melahirkan anak lelaki pada 28 september yg lalu. adik hawa seberat 3.29kg dilahirkan secara pembedahan. Ibu redha dengan ketentuan Allah dimana ibu tidak diizin...

Post has attachment
normal or czer??
Assalamualaikum... esok adik dah masuk 38weeks... kakak hawa dulu masuk je 37w dah lahir ke dunia :) ... kali ni, ibu berdebar-debar menanti detik kelahiran adik...x tau la kenapa... ikutkan pengalaman kali ke-2 mungkin akan buat kita lebih yakin... mungkin...

Post has attachment
Nota Editor Nona Mei 2014 sempena hari ibu
Jangan sampai diharamkan susu yg menghilangkan dahaga mu dulu.  jangan sampai putus doa rasa ibu mu, kerana dia lah satu-satunya ibu mu.  Jangan begitu anak, jangan sampai melukakan.  Mengguris pun jangan.  Derhaka namanya itu.  Sudah cukup sarat beban dike...

Post has attachment
perkongsian yang menyentuh hati...
Suatu hari seorang bayi siap untuk dilahirkan ke dunia... dia bertanya kepada Tuhan : "Para Malaikat di sini mengatakan besok Engkau mahu mengirimkan saya ke dunia, tapi bagaimana saya hidup di sana? saya begitu kecil dan lemah?" dan Tuhan menjawab : Äku te...

Post has attachment
**
genap 2 tahun hawa tinggalkan ibu dan abi... dari pagi sampai la ke petang, cuaca mendung je, mcm tau2 je apa yg ibu dan abi rasa... ibu rindu...ibu rindu... ibu rindu sangat dekat hawa... bila tringat apa yg terjadi 2 tahun lepas, di tarikh yg sama, kalau ...

Post has attachment
KEPUTUSAN DARAH ABI
5 Ogos 2015 seperti yg ibu dan beritahu sebelum ni, abi diminta untuk buat ujian darah untuk memastikan abi bukan tergolong dalam golong pembawa thalessemia or thalessemia major... pagi2 lg ibu dan abi ke KK untuk buat pemeriksaan tu...ibu macam biasa la......

Post has attachment
**
2 Ogos 2015 ibu dan abi keluarkan semula barang2 kakak hawa dalam stor...sebabnya, ibu nak buat list mana yg perlu dibeli dan mana yg tidak perlu dibeli...banyak juga baju kakak hawa hehe... ibu asingkan skirt2 hawa.. Alhamdulillah semua baju kakak hawa dap...

Post has attachment
HB analysis
30 Julai 2015 hari ini, ibu checkup di KK mcm biasa.... minggu ni kandungan ibu dah masuk 31 minggu 5 hari... nurse check ibu mcm biasa...HB naik skit dari 2 minggu lepas... dari 9.8 ke 10.2... hehe... ok la tu kan...dari turun lagi, aiiihhh... cuma bezanya...

Post has attachment
**
28 Julai 2015 ibu dan abi buat pemeriksaan di Hospital Putrajaya.  Doktor scan lebih kepala baby untuk memastikan normal dan tumbesaran ikut minggu...check air ketuban sama ada banyak atau kurang. kata doktor jika air ketuban terlebih menandakan baby kemung...

Post has attachment
**
lagi 2 hari kita akan sambut hari raya Aidilfitri...tahun kedua tanpa cik hawa di sisi ibu dan abi... serius ibu bitau, ibu x ingat apa yg terjadi raya tahun lepas... yang ibu ingat raya bersama hawa 2 tahun lepas...dimana raya ketiga hawa tinggalkan ibu da...
Wait while more posts are being loaded