Profile cover photo
Profile photo
Nur Syazwani (Waniematnoor)
39 followers
39 followers
About
Nur's posts

Post has attachment
Tutorial Tukar Font Window 7
Assalamualaikum, Setelah sekian lama labah-labah dan sekutunya mendiami blog ni, hari ni tuan tanah datang nak bagi tutorial kejap. Tutorial sebelumnya boleh rujuk sini . Sorry la bukan tak berminat nak blogging, tapi otak tepu tak ada idea. Mungkin sebab t...

Post has attachment
ZERO Juara Maharaja Lawak Mega 2014
Assalamualaikum, kalaupun Zero tak menang, aku tetap akan tulis tentang diorang hari ini , sebab dah berniat macamtu. Kalau tak tunai berkemungkinan malam ni tidur mimpi naga terbang mintak nasik Mula-mula dulu, jujur aku katakan, aku tak berapa kenal kum...

Post has attachment
Makanan Yang Menjadi Trend
Assalamualaikum, Zaman henset sapu-sapu ni, bukan je fesyen jadi trend, makanan pun turut sama menyelit. Akan ada satu masa orang gila makan satu jenis makanan ni, lepas tu dengan sendirinya fenomena tu akan surut. Dan masa tu juga akan ada 'chef' yang sela...

Post has attachment
Proses Pemulihan
Assalamualaikum, Ini cerita semalam. Dek kerana terlampau bosan seronok lepak dalam bilik seharian, lepas solat asar aku decide nak buat Kuih Cara. Haha aku tak pernah jadi rajin nak ke dapur semata-mata nak buat kuih. Paling habis aku bancuh air, itu pun s...

Post has attachment
Kisah Bilik Tidur
Assalamualaikum, Dulu, masa mula-mula pindah sini, aku awal-awal dah cop bilik kecik paling belakang untuk jadikan bilik tidur aku. Siap berangan esok nak susun katil kat mana, nak ada rak buku, meja sendiri. Tup-tup, dapat tawaran ke UiTM. So, memang tak w...

Post has attachment
Aku Yang Pendiam
Assalamualaikum, Sebenarnya aku nak tulis pasal budaya menziarah yang mula tercemar, tapi tiba-tiba tak ada hati nak tulis. Nak luahkan perasaan je ni. Kalau baca siapkan minyak cap kapak kot kot loya ke muntah ke mati ke eh.... Aku memang semulajadi pendia...

Post has attachment
Rindu Dia
Assalamualaikum, Apa perasaan korang bila orang yang paling suka ketawa dan buat orang ketawa kini terlantar sakit di wad tanpa mampu menguruskan diri sendiri, dan paling sedih tak mampu nak senyum walaupun sekadar tersungging di hujung bibir? Itulah yang d...

Post has attachment
Throwback 2014
Assalamualaikum Selalunya aku akan buat throwback setengah jam sebelum tahun baru. Tapi tahun ni tak ada hati pulak nak buat. Tapi demi meneruskan tradisi maka aku buat juga la. Actually tak ada apa yang best sangat untuk 2014. Biasa-biasa je. Tengok la aya...

Post has attachment
Transparent Header Tutorial Guna Photoscape
Assalamualaikum.. Vah vah vah first time aku buat tutorial. Dua malam aku merayau mencari-cari apakah rahsia mahupun formula nak buat header transparent. And nah, blog Masz Sidek ada jawapan. Thanks mucho! really help me! So guys siapa-siapa yang masih terc...

Post has attachment
Fresh Graduate
Assalamualaikum and Hai peeps! Hari-hari aku sentiasa aman dan tenang. Insyaallah. Cuma mereka-mereka yang hadir dalam episod hidup kadang-kadang buat aku tak tenang. Dan bila aku tak tenang, aku akan datang sini. Well, not always, if I got something to be ...
Wait while more posts are being loaded