Profile cover photo
Profile photo
Sorin Learschi
50 followers
50 followers
About
Posts

Iată ce se concentrează pe Putin în 2017.
În decembrie, președintele rus Vladimir Putin a aprobat noul “Concept de politică externă al Rusiei”, care nu a mai fost actualizat timp de trei ani. Documentul este un sistem de opinii și principii de bază care să servească drept bază pentru strategia de politică externă a Moscovei. Primul lucru care atrage atenția este noul statut politic al Rusiei în arena internațională. Spre deosebire de documentele oficiale anterioare privind politica externă, noul concept arată necesitatea de a consolida poziția Rusiei ca un centru major de influență în lumea modernă. Astfel, strategii ruși cred că în viitor nu va fi rezolvată nicio chestiune politică internațională fără a ține seama de interesele Moscovei și de participarea directă. Cu toate acestea, mulți experți ruși consideră că o astfel de concluzie este prematură, deoarece cele mai acute crize internaționale care implică partea rusă nu au fost încă soluționate.
Este de remarcat că una dintre prioritățile cele mai importante ale Kremlinului este consolidarea poziției mass-mediei rusești în spațiul informațional global, cu scopul de a informa comunitatea mondială despre punctul de vedere al Rusiei asupra anumitor procese internaționale. Se poate presupune că finanțarea mass-media ruse în străinătate va crește în viitor. Potrivit proiectului de buget al bugetului federal pentru anul 2017, adoptat de Duma de Stat, rețeaua de televiziune RT va primi fonduri suplimentare pentru crearea, dezvoltarea, întreținerea și distribuirea canalului său în limba franceză. Membrii Parlamentului rus explică decizia de majorare a bugetului RT prin citarea propagandei europene împotriva Rusiei. Prin urmare, Moscova dorește să-și exprime opiniile asupra diferitelor procese politice globale, în special asupra crizelor ucrainene și siriene. În general, statutul Rusiei și necesitatea extinderii influenței mass-media pro-ruse sunt cele mai importante schimbări în cadrul noilor prevederi generale ale Concepției.
Cel de-al doilea capitol al Conceptului este dedicat unei analize mai detaliate și mai precise a rolului și a locului politicii externe a Rusiei în lumea modernă. Ca și în versiunea anterioară a documentului, ea se concentrează asupra faptului că a existat o reducere a mijloacelor politice și economice ale țărilor occidentale de a domina economia și politica mondială. Strategia și civilizația Rusiei se îndreaptă spre est. Între timp, pentru prima dată de la prăbușirea Uniunii Sovietice, se menționează discrepanțele în dezvoltarea inegală a lumii, decalajul din ce în ce mai mare dintre nivelurile bunăstării statelor și concurența dură pentru resurse. Se subliniază în mod special faptul că actuala competiție globală are un caracter civilizator, în care unele state încearcă să-și impună propriile valori asupra altora. Autorii Conceptului consideră că intervențiile țărilor occidentale în afacerile interne ale statelor suverane pot duce eventual la relații internaționale haotice. Într-adevăr, în ultimii ani, experții și politicienii ruși au acordat o atenție deosebită civilizației ruse, bazate pe valori ortodoxe și conservatoare. În acest sens, Moscova își consolidează în mod constant munca cu diaspora rusă în străinătate, sporind finanțarea pentru "lumea rusă".
Vorbind de contradicții tot mai mari pe arena internațională, se subliniază și o creștere excesivă a factorului de putere. Conceptul recunoaște că între Rusia și Statele Unite și aliații săi a existat un răgaz de lungă durată de la războiul rece. Această paritate păstrează stabilitatea strategică. În plus, Rusia a afirmat în mod constant că există o mare amenințare de război nuclear. În același timp, Kremlinul are în vedere crearea și utilizarea unor noi tipuri de arme ca una dintre cele mai grave amenințări - nu numai pentru sine, ci și pentru securitatea internațională. Astfel, Rusia a reacționat negativ la desfășurarea sistemelor de apărare antirachetă din România, răspunzând prin plasarea sistemului său de rachete balistice Iskander în Kaliningrad, cauzând îngrijorare în rândul țărilor membre ale NATO. Aceasta arată disponibilitatea Rusiei de a rezista în mod serios extinderii spre est a NATO și a infrastructurii sale militare.
Trebuie remarcat faptul că noul Concept specifică și extinde amenințarea terorismului internațional. Pentru prima dată, se remarcă faptul că răspândirea ideologiei extremiste și a activității organizațiilor teroriste a avut loc din cauza problemelor sistemice de dezvoltare în procesul de globalizare. Mai mult, strategii de politică externă din Rusia subliniază faptul că valorile ideologice impuse din exterior au intensificat reacția în societățile tradiționale din Orientul Mijlociu și Africa de Nord. Potrivit Moscovei, amenințarea teroristă a dobândit noi trăsături cu apariția ISIS, susținând crearea unui nou stat. Rusia consideră că principalul mijloc de combatere a acestei amenințări este crearea unei coaliții internaționale antiteroriste, care va funcționa pe baza egalității și respectului reciproc.
De fapt, transformarea statului islamic într-un punct separat se datorează faptului că răspândirea ideilor radicale islamice în Asia Centrală, republicile din Caucaz și alte regiuni reprezintă o amenințare directă la adresa securității Rusiei. De exemplu, în aliatul Tadjikistan-Rusia în cadrul Organizației Tratatului de Securitate Colectivă - o revoltă din 2015 a susținătorilor Partidului Renașterii Islamice din Tadjikistan, condusă de viceprim-ministrul apărării la vremea respectivă, a fost suprimată. În plus, liderul celulei ruse din statul islamic, care fusese responsabil pentru o serie de atacuri teroriste în Federația Rusă, a fost eliminat. În cursul anului 2016, potrivit serviciilor ruse de securitate, mai mult de zece atacuri teroriste pe teritoriul Rusiei au fost împiedicate.
În secțiunea privind cooperarea economică internațională a Rusiei, o atenție deosebită este acordată reacției la acțiunile economice neprietenoase ale statelor străine care încalcă drepturile întreprinderilor rusești. În primul rând, aceasta se referă la sancțiuni care, într-o oarecare măsură, au un impact negativ asupra economiei rusești. Moscova a declarat în repetate rânduri că o astfel de presiune economică unilaterală nu o va forța să renunțe la pozițiile sale existente în chestiuni de politică externă cheie. În același timp, mulți oficiali de rang înalt din Rusia consideră că relațiile economice și comerciale nu ar trebui să fie folosite ca instrument de escaladare a tensiunilor politice.
Datorită consecințelor crizei ucrainene, noul Concept include acum un punct special care acoperă disponibilitatea Moscovei de a se opune oricărei încercări de a folosi drepturile omului ca instrument de presiune politică și de amestec în treburile interne ale oricărui stat pentru a dezmembra guvernele legitime. În ultimii patru ani, Rusia a întreprins o serie de măsuri de limitare a diverselor activități ale organizațiilor pe teritoriul său. De exemplu, a fost adoptată o lege privind "agenții străini", potrivit căreia orice organizații care desfășoară activități politice, își desfășoară activitatea pe teritoriul Federației Ruse și primesc finanțare din străinătate vor fi înregistrate într-o listă separată. Aceste organizații sunt obligate să prezinte un raport privind activitățile lor și componența organelor lor de conducere de două ori pe an. În plus, trebuie controlate și sumele mari de bani transferate. În afară de aceasta, activitatea Agenției pentru Dezvoltare Internațională a Statelor Unite, este acum complet interzisă în Rusia.
O secțiune de interes deosebit este cea referitoare la prioritățile regionale ale politicii externe a Rusiei. După cum este tradițional, Comunitatea Statelor Independente rămâne în centrul atenției. Este de remarcat că, în noul Concept, cooperarea strategică cu Belarus - ca stat aliat - se bucură de o prioritate mai mare decât aprofundarea și lărgirea Uniunii Economice Eurasiatice. Anterior, Belarus a fost menționat numai în contextul integrării globale în spațiul eurasiatic, nu ca un element separat, independent. Importanța îmbunătățirii contractului din cadrul Organizației Tratatului de Securitate Colectivă este de asemenea notabilă. În acest sens, este important să subliniem că în acest an, Rusia a finalizat procesul de formare a unui sistem comun de apărare aeriană cu Belarus și Armenia.
În conformitate cu Concepția, partenerii CSI ai Rusiei au dreptul de a construi relații cu alți actori internaționali, ținând cont de interesele lor politice și economice generale. Un punct separat este dedicat importanței aprofundării relațiilor cu Abhazia și Osetia de Sud, pe care Rusia le recunoaște parțial. Această chestiune se află pe lista priorităților deasupra importanței soluționării conflictelor din fosta Uniune Sovietică, cum ar fi cele din Nagorno-Karabah, Transnistria și altele.
Șase secțiuni sunt dedicate relațiilor ruso-europene. Pentru prima dată, politici ruse în zona euro-atlantică, se iau în considerare pe termen lung. Interesant este că principalii parteneri ai Rusiei, potrivit Moscovei, sunt Germania, Franța și Italia. Anumite țări enumerate în conceptul anterior au fost excluse, ca Olanda și Regatul Unit, în timp ce Spania a fost adăugată. Aceste țări au fost cele mai afectate de regimul reciproc de sancțiuni, motiv pentru care forțele politice diferite (partidele de dreapta) și elitele în afaceri, favorizează restaurarea rapidă a relațiilor comerciale și economice cu Rusia. Nu există nici un secret că mulți politicieni europeni influenți discută, de asemenea, despre necesitatea de a construi un dialog politic mai strâns și mai independent cu Kremlinul. În același timp, unul dintre articole notează că Rusia este pregătită să construiască relații egale cu NATO și alte instituții euro-atlantice. Cu toate acestea, noua versiune a Concepției nu include niciun punct privind obiectivele comune de menținere a păcii și de stabilitate cu toate țările din regiunea euro-atlantică, inclusiv cu membrii NATO.
Datorită rolului din ce în ce mai mare al regiunii arctice de a atrage din ce în ce mai mult atenția principalilor actori mondiali, este demn de remarcat că, pentru prima dată în paragraful din această regiune, se subliniază că Rusia se va opune ferm oricărei încercări de a aduce elemente de Confruntare politică și militară în Arctica.
În cadrul regiunii Asia-Pacific, Rusia este centrată pe China. Documentul spune că fundamentul dialogului interguvernamental este coincidența unor abordări principiale pentru abordarea chestiunilor-cheie ale politicii globale. În lista priorităților regionale, relațiile Rusiei cu Mongolia și Japonia au primit o atenție mai mare. În plus, au fost specificate noi direcții în Asia: Vietnam, Indonezia, Thailanda, Singapore și Malaezia. Cooperarea cu aceste țări a fost menționată anterior în contextul ASEAN.
Este necesar să se sublinieze anumite schimbări în politica externă a Rusiei în Orientul Mijlociu. Astfel, datorită poziției active a Rusiei asupra conflictului din Siria, Conceptul constată că este nevoie de soluționarea conflictului, pe baza acordurilor încheiate la reuniunea de la Geneva, precum și a rezoluțiilor relevante ale Consiliului de Securitate al ONU. Un punct interesant este o schimbare în ceea ce privește soluționarea conflictului arabo-israelian: pentru prima dată, punctul de vedere al creării unui stat palestinian independent este omis. Poate că această atitudine este rezultatul intensificării dialogului ruso-israelian, deci Moscova a decis să lase problema statului palestinian dincolo de sfera sa de aplicare.
În general, noul Concept este mai sistemic. Spre deosebire de versiunea anterioară, amenințările și prioritățile din diferite părți ale lumii sunt indicate în mod clar. Complexitatea relațiilor internaționale moderne sunt de asemenea atent marcate. O caracteristică specială a acestui Concept este că nu dictează schimbările în politica externă, ci este o consecință a schimbărilor economice, sociale și politice deja existente. În același timp, Moscova admite că vor apărea războaie de generații noi în spațiul informațional. În plus, există argumente filosofice cu privire la particularitățile diferitelor popoare, culturi și civilizații, care au dreptul de a-și urma propria cale de dezvoltare economică și politică fără influență negativă din afară.

Post has shared content
Black
Beware, #scam campaign: this Facebook community promises to give away free luxury cars in exchange for Likes, Shares and some personal data. Find out more and stay #safe:

Post has attachment
Photo

Post has attachment
Photo

Post has attachment
Telegraf Online Constanta
Telegraf Online Constanta
telegrafonline.ro

Post has attachment
Photo

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment

Post has shared content
Wait while more posts are being loaded