Profile cover photo
Profile photo
Društvo likovnih umetnikov Ljubljana
23 followers -
Društvo Likovnih Umetnikov Ljubljana • Ljubljana Fine Artists Society
Društvo Likovnih Umetnikov Ljubljana • Ljubljana Fine Artists Society

23 followers
About
Posts

Post has attachment

Post has attachment
D. Vit Rozman & Marta Frei, »VRT ŠTIRIH LETNIH ČASOV« Prostorska postavitev na prostem, cikel »Štirje letni časi« /ZIMA 2014. Razstava bo na ogled do petka, 30. maja 2014. Predsednica DLUL, Polona Demšar. Izvedbo razstave sta omogočila Mestna občina Ljubljana in ZDSLU.

Post has attachment
Prisluhnite prispevku iz oddaje Arsov forum, kjer so spregovorili o tem kakšno je delovanje Zveze društev Slovenskih likovnih umetnikov danes, kakšne naloge opravlja in kakšna je njena vloga v slovenskem kulturnem prostoru ter posebej na področju likovne umetnosti. O tem so spregovorili predsednik ZDSLU Aleš Sedmak, kustosinja in vodja odnosov z javnostmi Olga Butinar Čeh, predsednik umetniškega sveta Društva likovnih umetnikov Ljubljana Miran Kreš, predsednica Društva likovnih umetnikov Ljubljana Polona Demšar, bivši predsednik umetniškega sveta Društva likovnih umetnikov Celje Simon Macuh, in predsednica Društva likovnih umetnikov Maribor Irena Gajser. Z njimi se je pogovarjala Aleksandra Saška Gruden.

Post has attachment
V Galeriji Hest bodo najnovejša dela Žarka Vrezca na ogled do 27. marca. Tokrat se avtor predstavlja s svojimi, kot jih sam imenuje, dnevniškimi zapisi. Gre za intimne formate, na katerih avtor dnevno beleži svoja razmišljanja in svoje doživljanje sveta. Vrezčeva poetika, skozi njegovo prepoznavno likovno govorico, tokrat na majhnih formatih, prinaša najbolj intimen pogled na umetnika in najbolj intimen umetnikov pogled na svet, pišejo organizatorji razstave.

Post has attachment
V nizozemskem Maastrichtu bodo jutri znova odprli sejem TEFAF, osrednji na svetu na področju antikvitet in umetnin (pretežno) starejših datumov, tik pred odprtjem pa so njegovi organizatorji iz Evropske fundacije likovnih umetnosti (The European Fine Art Foundation, naziv sejma so sestavili iz svojih kratic) objavili inventuro aktualnega stanja na svetovnem umetnostnem trgu.

Post has attachment
Evropska prestolnica kulture 2014: V latvijski Rigi na ogled tudi tukajšnja umetnostna dediščina izpred stoletja.

Post has attachment
Marko Modic se s serijo fotografij pod skupnim naslovom Kaos je vedno osvežujoč (The Chaos is Always Fresh) predstavlja v tržaški galeriji Thearatphoto. Noben slovenski umetnik srednje generacije ni izdal toliko fotografskih knjig, razstavljal v toliko različnih državah in bil tako popularen v različnih prostorih kot prav Marko Modic, je uvodoma zapisano v spremni besedi k razstavi.

Post has attachment
Likovni umetniki so vsaj od Willendorfske Venere dalje krvavi pod kožo in v marsikatero mojstrovino diskretno, lepo zakrito ali tudi povsem eksplicitno, da se že od daleč vidi, vnašajo seksualna sporočila.

Post has attachment

Post has attachment
Wait while more posts are being loaded