Profile cover photo
Profile photo
Detskoto Bnr
156 followers
156 followers
About
Posts

Post is pinned.Post has attachment
Добре дошли в света на приказките

Представяме ви Радиоколекция Приказки. Те са подготвени и записани от Детската редакция на Българското национално радио през 82-годишната й история. В колекцията, която ще обновяваме редовно, ще може да чуете гласовете на любими български актьори. Моля изберете бутоните „следвай“ и „известяване“, за да получите следващата ни публикация. Споделете с близки и познати, така че повече деца по света и у нас да слушат любимите си приказки на майчин език по всяко време, онлайн, докато играят или пък пътуват...“

Приятно слушане!
Add a comment...

Post has attachment

Здрава, щастлива и приключенска нова година от Детската редакция на Българското национално радио!

Ето какво сме Ви подготвили в първото детско предаване за 2019-а година! В неделя, на 6-и януари, очаквайте срещи с автори и илюстратори на детски книги! Къде се запознахме с тях ли? На Международния литературен фестивал в София, който се проведе в Националния дворец на културата през декември.

Първата ни среща е с автора и илюстратора на книгите за Ванда – Дагмар Гайслер. Тя дойде чак от Германия, за да представи пред многобройна детска публика героя си Ванда. Дагмар Гайслер даде специално интервю за ДЕТСКОТО.БНР.

Слушайте ни в 8:30 часа по програма „Христо Ботев“ на Българското национално радио и онлайн на адрес: http://player.bnr.bg/.
Add a comment...

Post has attachment
Честита Нова Приказна Година от „Ранобудно петленце“!

Пожелаваме Ви да сте здрави, засмени и все така да обичате приказки! И късметът да бъде с Вас!
Add a comment...

Post has attachment
В студиото на ДЕТСКОТО.БНР ни гостува истински композитор!

Представяме Ви Вячеслав Кушев и новия му албум с детска музика „Искам да зная“.
Add a comment...

Post has attachment
Деца помагат на деца: Фани и златното съкровище!

Нашата коледна приказка, няколко дни преди големия празник, разказва за благотворителната инициатива на десетгодишната Фани Транчева, която обожава да пее и за втора поредна година организира кампании за набиране на средства за деца в затруднено положение.

Чуйте я на гости на ДЕТСКОТО.БНР!
Add a comment...

Post has attachment
Знаете ли, че някога елените на дядо Коледа били само 8! А защо деветият елен - Рудолф става най-популярен?
Add a comment...

Post has attachment
А Вие знаете ли историята на Дядо Коледа? Да сте чували за прекрасната гора Барзи?Ще Ви я разкажем утре, на 18 декември, в „Ранобудно петленце“.

Програмата е „Христо Ботев“ на Българското национално радио, а часът 7 без 10 сутринта. Може да ни слушате и онлайн на адрес: http://player.bnr.bg/?p=2.
Add a comment...

Post has attachment
Кино от деца за деца!

За първи път на 32-то издание на Киномания, едно от най-големите филмови събития в страната, имаше и детски кино фестивал. Селектирани бяха 10-те най-добри стоп моушън анимационни филмчета и 10 игрални неми етюда, създавани в продължение на две години, по време на детските кино работилници на NIM Animations.

Деца на възраст от 7 до 14 години са авторите на сюжетите, декорите, те са и актьорите, операторите и режисьорите на всяка една от лентите. Заслужено най-добрите от тях получиха детски оскари за филмите си. Специално жури селектира носителите на отличията. Ани Маринова се срещна с носителите на детски оскари – Камен Петров и Калоян Попов.

Да чуем за какво грабнаха статуетки нашите гости!
Add a comment...

Post has attachment
Знаете ли къде е Царството на легото?
Add a comment...

Post has attachment
Най-новите приказки в „Ранобудно петленце!
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded