Profile cover photo
Profile photo
Mohd Najib
65 followers
65 followers
About
Mohd Najib's posts

8.7.42.
Juz:8,Surah:7.
Surah Al-A’raf, Ayat 42:

Allah menerangkan pula dalam ayat ini dan menyatakan kepada mukmin, bahawa mukmin yang beriman membenarkan hatinya percaya adanya Allah dan mengakui syariat pengajaran yang dibawa oleh Rasul Nya dan beramal soleh dengan mengerjakan perintah Nya dan meninggalkan tegahan Nya, maka mukmin itu adalah orang yang kekal sebagai penduduk syurga selama-lamanya.
Oleh itu siapa yang ingin masuk syurga tidaklah sekali-kali dibebani oleh Allah dengan bebanan yang memberatkan kepada mereka untuk beramal perkara yang baik, bahkan dengan bebanan itu mudah untuk menjalankan nya. Jadi amalan baik yang membolehkan masuk syurga itu bukanlah suatu amalan yang berat susah untuk dikerjakan bahkan mudah sahaja dan senang.

.
.
previous, [G+] https://t.co/Rj6PRXnmod
via, laburinternet@mail.com


8.7.41.
Juz:8,Surah:7.
Surah Al-A’raf, Ayat 41:

Orang yang kufur kerana mendustakan ayat-ayat Allah dan mereka yang zalim pada diri mereka sendiri kerana salah meyembah selain dari Allah, maka mereka tersebut akan dimasuk kedalam neraka jahanam yang meliputi api menyelubungi tubuhnya yang mana dibawah sebagai tilam api dan diatas pula diselimuti dengan selimut api.
Bagitulah mereka mendapat pembalasan daripada Allah kerana kezaliman mereka pada diri-diri mereka sendiri kerana beribadat bukan pada tempatnya.

.
previous, [G+] https://t.co/lo5rVNGmsh
via, laburinternet@mail.com


8.7.40.
Juz:8,Surah:7.
Surah Al-A’raf, Ayat 40:

Allah mengancam orang yang mendustakan ayat Allah, iaitu mereka tidak mempercayai keterangan Nya dan orang yang menyombong diri serta memandang rendah keterangan tersebut, bahawa sesungguhnya apabila mereka mati kelak, maka roh mereka yang telah bercerai dari jasadnya tidak dapat naik kelangit kerana pintu langit tertutup rapat baginya disebabkan buruknya tutur kata dan amalan mereka diatas muka bumi ini. Ini bermakna bahawa tiada keberkatan kebaikan keatas mereka itu, kerana segala keberkatan kebaikan datang dari langit, oleh itu pintu langit tidak terbuka dan tidak akan dituruni rahmat sedikit pun untuk mereka yang kufur.
Allah menyebut suatu perumpamaan bahawa mereka tidak mungkin dapat masuk syurga seperti unta yang tidak mungkin dapat memasuki lubang jarum. Bagitulah Allah membalas perbuatan orang kafir kerana mereka itu semuanya merupakan orang yang bersalah.
.
.
previous, [G+] https://t.co/Lgik4VlBqC
via, laburinternet@mail.com8.7.39.
Juz:8,Surah:7.
Surah Al-A’raf, Ayat 39:

Dari ayat diatas, sebaliknya orang yang menjadi penganjur dan ketua agama sesat itu pula nanti akan mengelak diri bahkan menemplak kepada orang yang menjadi pengikut mereka; Mengapa kamu mengikuti orang yang telah sesat seperti kami ? Bukankah kamu lebih baik dari kami, bahkan kamu telah sesat kufur sebagaimana kami sesat kufur. Maka rasakan lah oleh kamu sekarang akan seksa itu akibat hasil daripada usaha kamu terdahulu mengikut-ikut meniru membuta tuli.
.

previous, [G+] https://t.co/2BUEHzjXMu
via, laburinternet@mail.comPost has attachment
Islam concerned with prosperity, but why is there going thisfor attitude?
,
WHY IT HAPPEN with BURMA MONKS ?
[Tw1] https://twitter.com/KumpulanDakwah/status/656422178821271552

Post has attachment
Welcome to N.08 Jorak
[YG] https://t.co/qLQQH1FqVA   
[FG1] http://t.co/DaVsLfOfxj  

Post has attachment
Welcome to, N.07 Bukit Serampang
[YG] https://t.co/thRCFUV5rF  
[FG1] http://t.co/slWtzApcfP 

Post has attachment

Post has attachment
P101 Hulu Langat
[BS1] http://t.co/n6R29fxKLe   
[BS2] http://t.co/BAKf7Hhhmm   
Wait while more posts are being loaded