Profile cover photo
Profile photo
Krisztina chanel
1 follower
1 follower
About
Posts

Post has shared content
Felsorolnám azon filmeket, melyek tudtommal nem voltak még magyar filmszemlén, igaz már bemutatásra kerültek, a többségük  „kisebb” rendezvényeken. Ennek oka az, hogy ezekből egy kis jóindulattal, meg lehetne rendezni, a 44. Magyar Filmszemlét. Legfeljebb olyan „dupla fapados” lesz, azonban így még mindig jobb, mint a semmilyen filmszemle. Aki akarja, az szekciók szerint is, csokorba szedheti őket(így kellene), bár igyekeztem az elejére, a „nagyjátékfilmeket” vagy a hosszabbakat, vagy az ismertebb rendezők filmjeit tenni. Amennyiben valamelyik kétszer van vagy már volt magyar filmszemlén, akkor elnézést – valaki nézze át őket. Köszönöm!

Papp Gábor Zsigmond: Magyar Retro2, Ferenczi Gábor: Overdose – Vágta egy álomért, Sándor István: Isten szolgája, Orosz Dénes: Coming out, Bodzsár Márk: Isteni műszak, Száz János: A nagy füzet, Szajki Péter: Nejem, nőm, csajom, Groó Dianna: Regina, Varga Ágota: A tartótiszt, Dézsy Zoltán: Elment az öszöd, Balogh György: Tüskevár, Angelus Iván: Kémhatás, Puszt Tibor: Bedobozolt kacatok egy Magyar litánia, Nagy Júlia: WHK, akik móresre tanították a halált, Kolmann András: A vitorlázó, Vancsó Zoltán: Álomvölgy – az üresség felfedezése, Enyedi Ildikó: Nekem Budapest, Jelenczki István: Égi élő igazság, Dr. Danka Krisztina: A természet IQ-ja, Faur Anna: Zalánék, Szász Csongor: Pálinkafilm, Miki Háromöthét: Fluor film, Papp Gábor Zsigmond: Én is téged, nagyon, Dyga Zsombor: Dramaturg Tanács, Török Ferenc: Brigád, Nagypál Orsi: Kispárizs, Lakos Nóra: Nagyanyám köldöke, Kovács Claudia: Mélylevegő, Nagypál Orsi: Edina-Körforgalom, Pálfi Benjamin: Az ószeres, Paczolay Béla: Rabbi vagy miazisten, Szabó Szonja: Turiszt, Tóth Barnabás: Újratervezés, Papp Bojana: Börtönrap, Vácz Péter: Nyuszi és Őz, Szirmai Márton: Legenda, Lakos Nóra: A 7 legjobb dolog, Bouandel Doraya: Kanapé, Schilling Árpád: Noeplanete, Krétakör: illumiNation, Halasi Noémi: Az élet, György Klára: Kilégzés, Hamarics Bianka: Lelki játékok, Siklós Katherina: 36 óra, Keszthelyi Lajos: Lehetne rosszabb, Gárdonyi Edit: Szeretetotthon, Gellai Tamás: Triptichon, Gacsal Zsolt: Mértékkel, Vereckei Zsolt: Szavam ha hull, Bodnár Andrea: A többi néma csend, Venyercsán Péter: Együttható, M. Tóth Géza: Yes, Hegedűs László: 506-933 Álom, Lichter Péter: Rimbaud, Hartung Attila: Álmodó, Réti Iringó: Milza, Németh Hajnal: Hamis Vallomás, KissPál Szabolcs: Szerelmes Földrajz, Németh Ilona: Meller Zsófia (interjú Heller Ágnessel), Baglyas Erika & Baglyas György: ...és a zsidók? (Ön szerint milyen ma Magyarországon zsidónak lenni?), Erdélyi Dániel: 103 szerda, Gazdag Péter: Jó reggelt, Nagy Dénes: Lágy Eső, Marcell Wrochna: Stoppos, Cristi Grosan: Együtt, Bouandel Doraya: Kanapé, Dombrovszky Linda: Harmadnapon, Vizkeleti Dani: Szörnyetegek, Csuja László: A dugulás, Szőcs Petra: A kivégzés, Szabó Szonja: Prágai hétvége, Oláh Kata: End, Désy-Móray: Valaki vacsorára, Lafka Dávid: Dumatúra, Arányi Vanda - Oláh Judit: Loop, Schwechtje Mihály: A pingvinkonstrukció, Harmi Gábor: Grimasz

BKF vizsgafilmek egy halom: http://www.youtube.com/results?search_query=szfe%20vizsgafilmek&sm=3
SZFE vizsgafilmek egy halom: http://www.youtube.com/results?search_query=szfe%20vizsgafilmek&sm=3
MOME animáció egy halom: http://www.youtube.com/results?search_query=Mome%20vizsgafilmek&sm=3
WERK vizsgafilmek egy halom: http://www.youtube.com/results?search_query=szfe%20vizsgafilmek&sm=3

Ennél a négy intézmény filmjeinél, aki akarja, az nézzen utána, hogy melyik nem volt még magyar filmszemlén vagy melyik szerepel a már leírtakban, mert nekem nincs kedvem keresgélni. Értelemszerűen az egy-másfél vagy akár a két évesek is, nem igen lehettek filmszemlén, mert az utolsó Magyar Filmszemle, vagyis a 43. Magyar Filmszemle, 2012. február 2.-5. között került megrendezésre. A nagy rendezőink vagy akár a Filmszövetség tagjai, amennyiben azt mondják rájuk, hogy ugyan már, ezek csak olyan „gyerekfilmek”, azoknak üzenem, hogy pénz hiányában, akkor ti is készítsetek ilyeneket. A nagy filmekhez képest, szerény költségvetés, szinte nem kerülnek semmibe, ezért hajrá profik.

Vannak még határon túli filmek is, Anilogue 2013 – Erdélyi magyar animáció, ezért akár onnan is lehetne válogatni: http://filmtekercs.hu/fesztival/anilogue-2013-erdelyi-magyar-animacio

Lényeg: Azokból a filmekből, melyek nem voltak még magyar filmszemlén, meg kell rendezni a 44. Magyar Filmszemlét, még ebben az évben, hogy ne maradjunk szégyenben. Az arra való hivatkozás, hogy kevés köztük a nagyjátékfilm, nem mérvadó, mert arra várni, hogy befussanak a további nagyjátékfilmek felesleges. Mint írtam az előző hozzászólásomban, az ősbemutató előtt(a februári filmszemle) lesznek bemutatva, anyagi okok miatt is – ezért felesleges. Ha nem találtok legalább száz olyan magyar filmet(igaz van köztük néhány perces is), melyek nem voltak magyar filmszemlén, akkor vakok vagytok! Tudom, hogy azokból a filmekből amiket felsoroltam, legalább négy-ötszáz kellene, majd ezekből válogatni, de mivel vészhelyzet van, ezért a relatív kevés is elég. Ezeken kívül, vannak még, a különböző zártkörű vetítéseken bemutatott „kisfilmek” is – nem publikus. Arra azért kíváncsi lennék, hogy Tarr Béla vagy a Filmszövetség tagjai, ezekből hányat láttak. Jómagam a nyolcvan-kilencven százalékukat, ezért is bátorkodtam beleszólni. Tavaly el lett magyarázva, hogy amennyiben nem rendeztek filmszemlét, abból az elkészült igen kevés magyar filmből, vegyítve az Uránia Filmnapok filmjeivel, akkor két évre is veszélyeztetitek, a filmszemle megrendezését. Ez sajnos mára beigazolódott.
Wait while more posts are being loaded