Profile cover photo
Profile photo
Adrian Seni
45 followers
45 followers
About
Posts

Post has attachment

Post has attachment
Necessary and Proportionate
Necessary and Proportionate
necessaryandproportionate.org

Post has shared content
„ARCA trebuie să se dezvolte însă, dar instituțiile statului din domeniul cercetării, măcinate de corupție, s-au dovedit o piedică pe care nu am putut să o depășim.”
ARCA transferă centrul de operațiuni în SUA
ARCA a început procesul de transfer a principalelor activități de cercetare și dezvoltare în Statele Unite ale Americii. În acest scop a fost înființată compania americană ARCA SPACE Corporation, care va prelua gradat din activitățile organizației ARCA. Compania, încorporată în statul american New Mexico, are sediul în orașul Las Cruces. 
Orașul Las Cruces este binecunoscut pentru sprijinul acordat activităților aerospațiale, companii precum Virgin Galactic, SpaceX, General Dynamics si NASA având centre în regiune.
Obiectivele principale ale corporației sunt producția și comercializarea aeronavei fără pilot Air Strato și producția și operarea familiei de rachete orbitale și suborbitale Haas. 
Spaceport America va servi ca locație pentru operarea comercială a rachetei suborbitale Haas 2B. De asemenea, ARCA va folosi cele două centre locale de testare a dronelor, înființate de Administrația Federală a Aviației, în vederea realizării zborurilor de testare cu aeronava Air Strato. Mai multe detalii despre Air Strato, inclusiv lansarea comercială a produsului, vor fi prezentate în scurt timp.
“Am început activitatea în România în 1999, membrii ARCA fiind motivați de dorința de a aduce o contribuție la dezvoltarea țării noastre. Am reușit să realizăm aici multe lucruri, de care suntem mândri. Am fi dorit sa realizăm și mai multe, iar regretul ca nu am putut finaliza ce am început va ramâne. ARCA trebuie să se dezvolte însă, dar instituțiile statului din domeniul cercetării, măcinate de corupție, s-au dovedit o piedică pe care nu am putut să o depășim.
ARCA nu ar fi supraviețuit șaisprezece ani în România fără sprijinul unor oameni de mare calitate din instituții precum Forțele Aeriene, ROMATSA, AACR, Ministerul de Interne, Aeroclubul României, sponsorii, donatorii și susținătorii noștri. 
Un loc special în inimile noastre îl ocupă militarii Forțelor Navale Române, alături de care am trăit momente unice pe parcursul realizării misiunilor comune și de la care am învățat ce înseamnă onoare, camaraderie și devotament.
Chiar dacă ARCA și-a mutat activitatea principală în SUA, activitatea din România nu se încheie și va continua prin testarea motorului Executor, dezvoltarea de software și componente pentru Air Strato si Haas. Ca și până acum, toate rachetele și aeronavele ARCA vor purta în zbor și steagul României” – Echipa ARCA.
Referitor la campania de donații, aceasta este închisă, iar continuarea dezvoltării și testării motorului Executor și a rachetelor Haas, va fi realizată din fondurile ARCA SPACE Corporation, provenite din activități comerciale. ARCA nu a uitat de promisiunea de a invita donatorii la testele de motor desfășurate în România, iar aceasta promisiune va fi onorată. 
ARCA își va onora și angajamentele față de Agenția Spațiala Europeană, prin realizarea și testarea echipamentelor pentru High Altitude Drop Test, din programul ExoMars.
Photo

Post has attachment
Wait while more posts are being loaded