Profile cover photo
Profile photo
Ruqaiyah Hmy
About
Posts

Ya Allah....😥😭😢

Anggap saja aku gagal. Mungkin itu cara untuk aku tenang. Agar hati aku tak meronta-ronta untuk keluar. Cuma aku bimbang, sekali aku memaksa untuk terima diri ini gagal, selamanya aku gagal, susah untuk bangkit. Nauzubillah 😢😢

Sahabat,
dalam perjuangan ini, aku tersungkur dahulu.
Dalam janji untuk sama-sama sampai ke penghujung, mungkin aku mengalah dahulu.

Mungkin takdir aku tercatat bukan untuk begitu, seperti yang kita janji kan. Aku tak harapkan bulan bintang. Aku cuma harapkan apa yang aku mampu capai, tapi itu pun aku tak terdaya. Itulah yang aku tertekan, stress dan sedihkan.

Sahabat, mungkin ini bukan takdirku. Mungkin peranan aku ditempat lain.
Mungkin sebagai ibu yang melatih dan mendidik anak memberikan peranan besar, kerana ketidakmampuan aku.

Terkadang zaman kita berbeza, situasi kita berbeza. Aku terima apa adanya untuk diriku. Berbahagialah kita menuju destinasi masing-masing, dijalan masing-masing. 😢😢😢😢

Sometimes, we didn't realize some people care about us. Appreciate them, but what is it when we dunno at all? How to appreciate?

The thing is, i want to make myself tenang. But i couldnt. I want to muhasabah, but macam ada something yg menghalang. Aku nak berhenti, tapi macam tak kuat. What should i do?

I watch a few stories, and end up want to redraw again. Draw a story.

Even if i cant doing business properly, i'll do anything i can do. The ONLY thing i can do.

Although i was not really perfect to submit anywhere.
At least i've started it.

But, the one thing makes me worries, when i'm not takes thing seriously, when will be the times to succeed?

The problem now is not serious or vice versa. But, is there have any obstacle or not.

Hati..memang kena kuat lah..either business or mangaka, please be serious, and do it properly.

When will be the time comes, when dia can lend the shoulder for me? And i can story anything without terasa janggal. I'm serious to continue it.

The one who take care of their solah and hablum minallah, Allah akan permudahkan urusannya di dunia. Duhai hati, bergembiralah. Tenangkam dirimu.

Terus bergerak ke hadapan walau belum tahu apa di depan 😔

A friend that i once forgot.
Many things happen lately, the rhythm are really fast, i couldnt catch up. Sampai terlupakan dia. Ops, bukan terlupa, memang kena lupakan.

Apa yg ada dalam fikiran cuma asalkan Ramadhan kali ni tak sia2.
Tak sempat nak fikir benda lain.

Ops, bukan tak sempat, tapi taknak. Takut terhabiskan masa buat benda lain berbanding fokus pada ibadah.
Ya Allah, moga ramadhan kali ini baik dari sebelumnya 😢😭😥

For anything i want to story, i'll write here. 😀😉

Post has attachment
Ketika lagu lain melaghakan dengan mengagungkan kekasih, lagu ni memberikan satu pengharapan buat yang halal.

Dia terima seadanya pasangannya, walau mungkin dia tak kenal sebelum tu. Dengarlah. Best. 😍👍👍
Wait while more posts are being loaded