Profile cover photo
Profile photo
Nörttitytöt -blogi
142 followers -
- Nörtimpää tyttökulttuuria joka ma ja to.
- Nörtimpää tyttökulttuuria joka ma ja to.

142 followers
About
Posts

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Vanhojentanssit jälleen tulivat ja menivät. Vanhojen muoti tuntuu muuttuneen kovasi vuosikymmenten aikana ja jos suunnittelet osallistuvasti vanhoihin tai tekeväsi mekon jollekulle tutulle, niin lue ohjeita tämän päivän jutusta http://geekgirls.fi/…/mummojen-mekoista-tylliunelmiin-ohje…/
Add a comment...

Post has attachment
Museokierrokset! Oletko bongannut jotain hyviä kierroksia, jotka ovat jääneet mieleen? Tänään Anna-Leena kerroo Luomuksen dinokierroksista, jotka valitettavasti jäivät väliin, mutta onneksi löytyi paikkaaja. http://geekgirls.fi/wp/blog/2017/11/06/dinosaurusopastuksia-luonnontieteellisessa-museossa-syyslomaviikolla/
Add a comment...

Tänään Nörttityttöjen Kallas kertoo erilaisista nörttihenkisistä etunimistä Suomessa. "Myös Leijonamieli löytyy annettujen nimien joukosta, vuosien 2010-2017 välillä 10 poikaa sai sen nimekseen. Leijonamieli toki on nimenä tunnettu muutenkin kuin vain Lindgrenin kirjasta Veljeni, Leijonamieli (Rikhard I Leijonamieli taisi olla hiukan edellä tässä trendissä)." http://geekgirls.fi/wp/blog/2017/10/23/nortit-etunimet/
Add a comment...

Nörttityttöjen Henna kertoo tänään blogissa suosikkinörttipaikoistaan Berliinissä. "Vakoilumuseo oli matkamme kiinnostavin paikka. Sisään tullessamme näimme ensimmäisenä seinän täynnä valvontakameroita, jotka oli suoraan suunnattu etuovelle. Pääsimme siis suoraan tunnelmaan jo etuovella. Lisäksi museon lipussa kehotettiin polttamaan se museovierailun päätyttyä." http://geekgirls.fi/wp/blog/2017/09/25/norttimuseot-berliinissa/
Add a comment...

Post has attachment
Sarjakuvaan perustuva Atomic Blonde -toimintaleffa innosti Nörttityttöjen bloggaajia: leffan musiikki, toimintakohtaukset, kuvaustapa ja vakoojajuoni, queer-romanssista puhumattakaan, ansaitsivat kiitosta.

"Kuten tavallista, traileri vei vähän harhaan. Odotin ehkä camp-henkistä huumoritoimintaa, onhan pääosassa sentään, hahhah, blondi nainen, ja tapahtumat sijoittuvat 80-luvulle.
Ilahduin suunnattomasti kun havaitsin olevani perinpohjaisesti väärässä – ja no, olisihan Charlize Theronin läsnäolosta pitänyt jo arvata mistä on kyse. Atomic Blonde on tymäkkää toimintaa alusta loppuun, eikä kertaakaan tule sellainen olo, että Lorraine Broughton olisi todella fyysisesti alakynnessä. Valtavan virkistävää nähdä tällaista rehellisesti naispäähenkilön voimaa ja taitoa palvovaa toimintaa."
Add a comment...

Post has attachment
Nörttityttöjen Henna pohdiskelee naishahmoja muuttuvassa fanikulttuurissa.

"Ahsoka Tano, Anakin Skywalkerin padawan, kehtasi olla rasittava nuori tyttö. Ahsoka oli monien, myös minun, ärsytyksen kohde Clone Wars -sarjan aloittavassa elokuvassa, jossa nuori padawan hyppii mestarinsa silmille, esittää kaikkitietävää ja vie ruutuaikaa. Pitäisin hyvin mahdollisena, että Ahsoka karkoitti animaation parista useammankin ihmisen alkukausien käytöksellään. Tämä murina jäi kuitenkin lopulta lähinnä pienen piirin mutinaksi, joko siksi että piiri lopetti sarjan seuraamisen ”lasten sarjana,” tai koska Ahsoka kasvaa ja kehittyy sarjan aikana uskomattoman kauniisti. Ärsyttävästä, yliyrittävästä kakarasta muodostuu ikäänsä viisaampi, omaa sydäntään seuraava nuori aikuinen, ja lopulta monien, myös minun, lempihahmo koko saagassa. Hahmon sukupuolta tärkeämpää oli hahmon kehityskaari yhdessä katsojien ja sarjan ikääntymisen kanssa."
Add a comment...

Post has attachment
Nörttityttöjen Anitta Iso-Markku arvioi videopostauksessa Audible-äänikirjapalvelun erikoisjulkaisua Margaret Atwoodin klassikkoromaanista Handmaid's Tale.
Add a comment...

Post has attachment
Nörttityttöjen keväinen kysely rinnoista kirvoitti yli 90 vastausta. Tässä niitä on luettavaksi: rintojen merkityksestä sukupuolelle, tubulaarisista rinnoista, median rintakuvauksista, seksuaalisuudesta. Myös rintaliiveistä ja muista alusasuista tuli runsaasti mielipiteitä. Huom! postauksessa on melko paljastaviakin kuvia ja pieni kuva rinnanpoiston leikkaushaavasta.

Mukana on lahjakorttiarvonta ja alekoodeja rintaliiviliikkeisiin.

"Tuntuu hämmentävältä huomata, miten kapea median tissikuvasto on. Tissejä on joka paikassa mutta ne kaikki tuntuvat noudattavan samaa kapeaa muottia. Muistan elävästi kun näin kerran tv-sarja Orange is the new blackissa paljaat rinnat, jotka muistuttivat kovasti omiani. Isohkot, pehmeät, nännit jotka eivät sojottaneet suoraan eteenpäin, ja niiden omistaja oli vielä sängyssä toisen naisen kanssa! Tunsin mielihyvää nähdessäni sen kohtauksen ja samalla tunsin, kuin omat rintani olisivat tulleet julkisesti hyväksytyiksi. Niin pienestä se on joskus kiinni, ja kertoo valtavasti mediaesitysten vallasta ja vaikutuksesta."
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded