Profile cover photo
Profile photo
Bitola Info
4 followers
4 followers
About
Communities and Collections
View all
Posts

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment
Село Маловиште (Маловишта) е единствена населба во границите на Националниот парк Пелистер, во која денес живеат помалку од 100 жители. Административно во рамките на Општина Битола до селото води асфалтен пат во должина од околу 22 км западно од Битола.…
Add a comment...

Post has attachment
The monastery Saint Anne is located about half an hour’s walk southwest of the village of Malovishte, at 1400 m above sea level in the thick beech forest of the Pelister National Park. The temple dedicated to St. Anne was erected at the site of the old…
Add a comment...

Post has attachment
Во близина на село Маловишта на 1910 м.н.в на територијата на Националниот Парк „Пелистер“ се наоѓа црквата посветена на Вознесението Христово или Спасовден. Објектот е еднокорабна градба со влез од јужната страна и полукружна апсида на исток. Во близина…
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded