Profile cover photo
Profile photo
Ida Puanstoberi
81 followers
81 followers
About
Ida Puanstoberi's posts

Post has attachment
Salam 1 Zulkaedah
Syawal dah tamat. Da masuk Zulkaedah pun. Orang pun da start pergi haji. Tahun ni ramai juga staff office yg dapat panggilan menunaikan haji. Semoga mendapat haji yang mabrur :) Oh. Baru tingat takde citer Syawal tahun ni. Huhu. Lagipun takde sakan sgt raya...

Post has attachment
Rasa Ini Sangat Tak Baik
Pernah tak ada rasa macam ni :- rasa "suwei" atau rasa bad luck utk satu hari bila pepagi kita dah nampak orang yg kita tak suka. Orang tu lah orang pertama yg kita nampak. Padahal kita dah berdoa agar bukan dia lah yang pertama kita nampak. Atau janganlah ...

Post has attachment
Service Breast Pump
Breast pump ni kira cam nyawa lah utk ibu ibu bf (fully bf to be exact). Atau kalau bukan nyawa, kira bff kepada ibu bf. Ha..gitew. Hari ni mak Rizq nak citer berkaitan cemna nak service breast pump. Atau kat mana nak service breast pump. Utk info, mak Rizq...

Post has attachment
Cara Bersalam
Dalam proses nak men delete emel2. Sbb dah penuh sgt. Emel office. Pastu jumpa plak emel cute carry ni. Satu yg bagus utk di share ni. Pandangan kali pertama adalah penting. Sehubungan dengan itu, CuteCarry selalu mengingatkan peserta agar bersalam dengan c...

Post has attachment
Cuti Umum Tahun 2018
Meh akak nak tempek sini. Senang sket nak tgk. Thn dpn nak mulakan projek jalan2 lah. Lama dah akak berehat ni. 3 tahun dah. Jadi, mari kita carik tarikh :D Kredit : Here

Post has attachment
Sabah, Mu Tunggu Rizq Datang
Huhu. Amboi. Tajuk kemahin. Ye lah uols. Lama giler kan mak tak buat entry travel, entry cuti cuti. Jadi, begini lah jadiknya. Kemaruk sungguh nak berjalan uiii. Kesahnya, trip famili hujung tahun utk tahun 2017 ni adalah ke Sabah. Plan dari awal tahun uii....

Post has attachment
Bumi Ini Bulat
Tapi, ada puak2 yg kata bumi ini tak bulat. Lantak kome lah. Yang penting, majoriti mengatakan bumi ini bulat. Jadi bila bulat, what goes around, comes around. Tu lah. Bila kita di atas, kita lupa orang kat bawah mungkin ada kat atas pulak. Bila orang tu ka...

Post has attachment
Salam Julai Dan Salam Syawal
Salam Julai! Da masuk 2nd half of the year. Apa yang anda dah capati capai sepanjang setgh tahun ini? Ada? Takde? Entah. Malas nak ambik tahu. Lantak situ? Hehe. Cepat betul masa berlalu. Itu cliche'. Sekejap je dah setgh tahun. Setgh lagi untuk tahun 2018 ...

Post has attachment
Selamat Hari Raya!
Selamat Hari Raya Aidilfitri. Syawal 1438H. Mohon maaf zahir batin. #teamrayaperak # teammintgreen

Post has attachment
Rizq Turn 1 Studio Photoshoot
Mak kan macam macam. Haha. Dah teringin nak studio photoshoot la plak. Carik carik, guna hashtag segala dan nak jadi rezeki, ada satu studio ni buat promo ambik gambar bertema hari raya. Terus pm tanya bleh tak kalau amik promo tu tapi tak amik gambar raya....
Wait while more posts are being loaded