Profile

Cover photo
Janos Honkonen
Attended University of Helsinki
Lives in Helsinki
1,329 followers|1,042,977 views
AboutPostsPhotosVideos

Stream

Janos Honkonen

Shared publicly  - 
 
"Myös muslimikulttuuri ja yksittäisten muslimien meiningit vaihtelevat ihan samalla tavalla kuin kristittyjenkin.
Mappilat Intian Keralassa, hui-kiinalaiset, yhdysvaltalaiset muslimiräppärit, Sarajevon yökerhojen aamukuuteen bilettävät muslimityöt, Suomen tataarit, Allahiin ja alkuperäisuskontojen luonnonhenkiin samaan aikaan uskovat senegalilaiset kalastajat, marokkolaiset peheenäidit, Talibanin ja Isiksen taistelijat, Istanbulin homoklubien syyrialaiset vakiovieraat – kukaan heistä ei ole toista ”aidompi” muslimi.
Saudi-Arabian islam ei ole sen ”aidompaa”, ”puhtaampaa” tai ”oikeampaa” kuin Yhdysvaltojen vapaimpien suuntien islam, vaikka jotkut saudiarabialaiset kilipääimaamit epäilemättä haluavat niin uskotella – ja vaikka nuo samat kilipääimaamit ovat saaneet höynäytettyä osan islamin vihaajista kuvittelemaan samalla tavoin.
Ainoa, joka voi todella määritellä oikeimman tavan olla muslimi, on Allah. Siis jos hän on olemassa, mitä henkilökohtaisesti en usko."

http://blogit.image.fi/avemaria/sina-et-paata-millaista-on-aito-islam/
 ·  Translate
Tervehdys, ystävät! Tänään aloitamme pienellä testillä. Tämän testin avulla saat kätevästi selville, onko sinun asiasi kertoa, kuka on oikea muslimi tai mikä on aitoa islamia. Oletko Allah? A) Kyll…
5
Add a comment...

Janos Honkonen

Shared publicly  - 
 
"Ylipäätään se, että puhutaan rinnakkain kansallissosialistisesta äärijärjestöstä ja turvapaikanhakijoista ikään kuin kyseessä olisi kaksi jotenkin yhteismitallista ryhmittymää, on moninkertaisen facepalmin arvoinen. Sinä, pääministeri Sipilä lätiset blogissasi jotain ”kotouttamisesta”, ikään kuin murha olisi jonkinlainen osoitus epäonnistuneesta kotoutumisesta, vaikka sillä, ryöstääkö ja murhaako toisen ihmisen, ei ole mitään tekemistä kotoutumisen kanssa. Valtaosa ihmisistä ei ryöstä ja murhaa toista ihmistä, oli kotoutuminen sitten kesken tai ei.

”Väkivalta on väärin”, toteat puolestaan sinä, ulkoasiainministeri Soini. No niin on, sitä ei tarvitse erikseen todeta. Väkivalta on jopa kielletty Suomen laissa, jos ette ole sattuneet tietämään. Se on valtion monopoli, jota saa harjoittaa vain tietyissä tarkasti valvotuissa olosuhteissa ja tietyn koulutuksen saaneena. Jos minä nyt vaikka läpsäisisin avarilla jompaa kumpaa teistä poskelle sellaisella isosiskon kurinpidollisella hengellä, niin väärinhän minä tekisin ja oikeuteen joutuisin, mikä olisi aivan oikein. Mutta sillä olisi kuulkaa aika iso ero, että löisinkö minä avarilla teitä Stockan Hulluilla päivillä taistellessani tarjoussukkahousuista, jotka yritätte viedä nenäni edestä, vai löisinkö minä avarilla teitä siksi, että olette mitä olette ja edustatte mitä edustatte, siis puolueitanne ja Suomen epäpätevintä hallitusta minun muistini aikana. Kumpikin tapaus olisi väkivaltaa, ja poskeanne kimoilisi kummassakin tapauksessa ihan samalla tavalla, mutta tilanteet olisivat aivan erilaiset. Ensimmäisessä kohteena olisi pelkästään poskenne, ei Suomen valtio. Jälkimmäisessä pyrkisin toteuttamaan poliittisia päämääriä väkivallan avulla."

https://jatulintarha.wordpress.com/2016/09/19/ministerit-epavarmoina-mita-tarkoittaa-poliittinen-vakivalta/
 ·  Translate
4
Add a comment...

Janos Honkonen

Shared publicly  - 
 
"Vuoden 2016 ensimmäisessä Talousjohtajabarometrissä kukaan vastaajista ei nähnyt kilpailukykysopimuksella olevan merkittävää vaikutusta yrityksensä kilpailukykyyn. Siis: ei kukaan. Yksi Suomen menestyneimmän vientiyrityksen johtajista Jan Meyer puolestaan painottaa, että palkkataso ei ole ratkaiseva, vaan koko liiketoiminnan kuva, investoinnit, teknologinen kehitys ja tuotteen laatu.

Kaikesta tästä huolimatta kilpailukykysopimus tehtiin. Ja heti sen jälkeen alkoivat puheet matalapalkkatyöstä. Valtiosihteeri Martti Hetemäki ilmoitti Helsingin Sanomissa, että suomalaisten on hyväksyttävä palkkaerojen kasvu työllisyyden parantamiseksi. Työ- ja elinkeinoministeriön kansliapäällikkö haluaa työllistää ihmisiä työehtosopimuksia alemmilla palkoilla ja paikata liian pieniä palkkoja sosiaaliturvalla.

Mihinkään tieteelliseen tosiasiaan nämä lausunnot eivät perustuneet. Jopa Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen edustaja lausui, ettei ole törmännyt tutkimuksiin jotka tukevat väitettä palkkaerojen ja työllisyyden yhteydestä. Kyse on pyrkimyksestä muuttaa funktionaalista tulonjakoa, eli palkkojen ja voittojen välistä suhdetta."

http://liandersson.fi/ovatko-tyottomat-laiskoja-vai-eiko-toita-ole-tarpeeksi/
 ·  Translate
Eduskunnan syysistuntokausi alkoi tällä viikolla ja heti ensimmäisenä päivänä oli käsittelyssä hallituksen esitys ansiosidonnaisen työttömyysturvan leikkaamisesta sadalla päivällä. Esitys kuvaa surullisella tavalla tulevaa poliittista syksyä. Kun lähdin mukaan politiikkaan sain usein kuulla, ...
2
Eero af Heurlin's profile photo
 
Tulo-erojen kasvattaminen johtaa kaikenlaiseen levottomuuteen yhteiskunnassa, ei ole hyvä se.

Mun puolesta vois ihan hyvin olla niin että suurpomon palkka (mukaanlukien kaikki minkä verottaja laskee palkan verotettavaksi jatkeeksi) ei saa olla yli 5 kertaa firman mediaanipalkka (normalisoituna esim "tuntipalkaksi", kuukausipalkan tapauksessa keskimääräisten kuukausittaisten työtuntien mukaan), eikä yli 10 kertaa firman alin palkka (ja jos näyttää siltä että tätä yritetään kiertää ulkoistamalla kaikki niin sitten sille pitää tehdä jotain)

Kaikki luvut revitty hatusta mutta toi nyt kuullostaisi alkuun melko reilulta.

Erityitsesti lafkoissa joissa valtio on iso omistaja tämän voisi ajaa läpi ilman että tarttisi koskea mihinkään lakeihin tai asetuksiin. Haisee pahasti hyvä-veli -verkostolta se että valtio-omisteisissa firmoissa maksetaan pomoille huippupalkkoja, kyllä sinne päteviä johtajia löytyisi varmasti halvemmallakin.

Ja siis toki ne johtajat jotka oikeasti tekee johtamista tekee tosi pitkää päivää, siksi tuossa sanoin että normalisoidaan jollain järkevällä kaavalla tuntipalkaksi.
 ·  Translate
Add a comment...

Janos Honkonen

Shared publicly  - 
 
Almost halfway there!
Ruxby Bear was a hero cop, then falsely imprisoned, & now he faces unrest tearing the imaginary city of Toyburg apart.
1
Add a comment...

Janos Honkonen

Shared publicly  - 
 
YOU DON'T SAY. "It seems streaming exclusives are continuing to create a rise in piracy."
Frank Ocean's sophomore album, Blonde, has been illegally downloaded over 750,000 times.
1
Jani Siekkinen's profile photo
 
Well here's my hypothesis: People like to consume music not exclusive and limited music services.
Add a comment...

Janos Honkonen

Shared publicly  - 
 
Mulla skippasi aivo vähän tässä. "Sille porukalle, jota kohtaan välinettä käytettiin, syntyi sellainen olo, että heitä on ammuttu. Heidän tunnettaan me emme pysty jälkeenpäin mitenkään muuttamaan."

Ei jestas, jos mua ammutaan splättisaseella, mulle kyllä tulee semmoinen olo että minua on ammuttu, saati jos kuulat on täynnä hauleja :D


 ·  Translate
Jussi Huhtela työskentelee Helsingin poliisin johtokeskuksen johtajana, mikä ei ole ollut kovin helppo tehtävä viime aikoina.
6
Antti Brax's profile photoEero af Heurlin's profile photoJani Siekkinen's profile photoRisto Ravela's profile photo
12 comments
 
Poliisin omaan arviointikykyyn näissä asioissa olisi paljon helpompi luottaa, jos kommentit julkisuudessa eivät olisi toistuvasti näin arviointikyvyttömiä.
 ·  Translate
Add a comment...

Janos Honkonen

Shared publicly  - 
 
Tota, onks Soini haistellut omia pierujaan vai missaanko mä jotain? PS:llä näyttäisi olevan vain 10000 jäsentä ja sen edellä ovat ainakin Keskusta, SDP, Kokoomus, RKP, KD ja Vasemmistoliittokin.

"– Perussuomalaiset on kunniallinen, Suomen toiseksi suurin puolue ja hallituspuolue, johon kuuluu satoja tuhansia jäseniä. Ei heitä voi leimata. Vastustan tällaisen yleisleiman käyttämistä, sitä en voi puheenjohtajana hyväksyä, Soini sanoo."

 ·  Translate
Yhdysvalloista tavoitettu ulkoministeri Timo Soini aikoo keskustella julkisuudessa olleista tiedoista puoluesihteerin ja eduskuntaryhmän puheenjohtajan kanssa.
4
Antti Brax's profile photoJyrki Lehikoinen's profile photo
2 comments
 
Asiayhteydestä arvasin että kyllähän Soini luultavammin on viitannut juurikin edustajamäärään ja äänestäjiin. Kirjoitin videolta pikaisesti ylös joten en välttämättä virheettömästi, mutta kuitenkin lähemmäksi kuin tuossa jutussa oli kirjoitettu: "No, tässä mä haluun ensin sanoo sen et Perussuomalaiset on kunniallinen puolue, vaaleissa toiseks kannatetuin, iso puolue. Ja sillon kun puhutaan perussuomalaisista, puhutaan näistä ihmisistä, puhutaan sadoistatuhansista ihmisistä, heitä – kunniallisia ihmisiä – ei millään tavalla pidä eikä voi leimata." Ymmärrän, että kaikkea sanottua ei voida kirjoittaa sanasta sanaan jo ihan luettavuuden vuoksi. Pieru oli kuitenkin tällä kertaa Ylen.
 ·  Translate
Add a comment...

Janos Honkonen

Shared publicly  - 
 
Näin ammattiliittoihmisenä olisin vähän sitä mieltä että tässä voisi soihdut ja talikot puhua.

"Lisäosinko on selvästi arka aihe ammattiyhdistyspomoille, jotka ovat viime aikoina moittineet kovaan ääneen pörssiyhtiöitä näiden jättiosingoista samaan aikaan kun yhtiöt potkivat työntekijöitä kortistoon. Kukaan Iltalehden keskiviikkona tavoittamista ay-johtajista ei halunnut puhua asiasta, useimmat eivät yksinkertaisesti vastanneet yhteydenottopyyntöön."


 ·  Translate
PAMin talousjohtaja: "Toivottavasti käydään vilkasta keskustelua".
3
Hannu H's profile photo
Hannu H
+
1
2
1
 
Ahneus voittaa kuitenkin:)
 ·  Translate
Add a comment...

Janos Honkonen

Shared publicly  - 
 
Jebus - I freely admit to following reviews people write about my books and anthologies, but when I went to check if I could get Goodreads to send an actually useful notification for once, i.e. a digest or a note about new reviews, I found this. REALLY. Authors attacking people who review their books being this big of a problem? (Yeah, I know of the wine bottle stalker, but outliers etc.)

What is wrong with these people, the writers, I mean? Seriously?


32 discussion posts. Jamie said: Sometimes when I check out my author page I see that I have new reviews, but have the hardest time figuring out which bo...
1
Add a comment...

Janos Honkonen

Shared publicly  - 
 
I've just defined "Inspiration Porn" to a journo. A guy stops. "Sorry, I'm drunk. I complain about little things, but at least I'm not in a wheelchair!" Glad to be of service, arsewipe.

1
Add a comment...

Janos Honkonen

Shared publicly  - 
 
Here we go for the third and last time for now! "Torsobear: Back on the Blocks is the third and final volume of a cartoon noir comic book about toy-on-toy crime in a fantastic city of playthings, created by Brett Uren with many fantastic contributing writers and artists."

My contribution here is a little yarn called "Red Flag, Black Flag, False Flag" - don't tell me you don't want to see Miś Uszatek (Nalle Luppakorva!) spearheading Unionization in the aristocratic state of Playstoria, because eithyer you would be lying, or I wouldn't have known you at all. The art of that story is by the awesome Saoirse Towler!
Ruxby Bear was a hero cop, then falsely imprisoned, & now he faces unrest tearing the imaginary city of Toyburg apart.
1
Add a comment...

Janos Honkonen

Shared publicly  - 
 
"Sitten vielä kysymys nuorille miehille. Käsi sydämelle. Jos kotimaasi hallinto olisi diktatuuri, joka hakee viattomia perheenjäseniä kotoa kidutettavaksi sinut kiinni saadakseen, joka ampuu siviilejä helikoptereista tynnyripommeilla ja tekee kaasuiskuja lapsia ja vanhuksia vastaan, ja jos toisella puolella olisi Isisin päitä leikkaavat terroristit, ja kolmannessa osassa kaupunkia al-Nusran al-Qaida-sidoksiset ääri-islamistit ehkä Tunisiasta tai Tshetsheniasta – niin, kenen joukoissa seisoisit?

Kenen isänmaata sinä puolustaisit?"
 ·  Translate
Neljän miljoonan syyrialaispakolaisen joukkoon mahtuu ihan kaikenlaisia ihmisiä, kirjoittaa Lähi-idän kirjeenvaihtaja Marika Kataja-Lian. Aniharva lähtee kotoaan, ellei ole aivan pakko, eikä esimerkiksi älypuhelin kerro hyväosaisuudesta.
4
Antti Brax's profile photo
 
Ja Suomesta on kuulemma lähetty litomaan, koska täällä ei ollu duunia...
 ·  Translate
Add a comment...
Story
Tagline
A hobbyholic gamer, diver, geocacher, writer and an urban explorer.
Introduction
I'm a hobbyholic geek in his late 30's who enjoys scuba diving, geocaching, biology, urban exploration, video games, role-playing, playing theremin, skiing, knife and axe throwing and whatever catches my interest in any given moment of life.

I'm a computational linguist by education, but I've worked most of the millennium as a freelance journalist in the print and online media, done some translation and IT-work, worked as a TV producer and a publicist in the academia and film & game industries.
Education
  • University of Helsinki
    Language Technology, 1997 - 2001
Basic Information
Gender
Male
Work
Occupation
Media & communications
Places
Map of the places this user has livedMap of the places this user has livedMap of the places this user has lived
Currently
Helsinki
Previously
Jyväskylä - Tampere