Profile

Cover photo
Janos Honkonen
Attended University of Helsinki
Lives in Helsinki
1,307 followers|996,231 views
AboutPostsPhotosVideos

Stream

Janos Honkonen

Shared publicly  - 
 
En arvosta tätä tyyppiä kovin korkealle ja aion sanoa sen toistuvasti vastakin, mutta tässä ylitettiin jo - vaikkakin lievästi - se raja mitä ei ole syytä ylittää. Eli jospa jätettäisiin ne fyysiset mielenilmaukset väliin.
 ·  Translate
Hyökkääjä heitti Stubbin päälle jotakin nestettä Linkosuon kahvilassa Tampereen Koskikeskuksessa. HS:n toimittaja oli tapahtuma-aikaan paikalla. Poliisi on ottanut hyökkääjän kiinni ja epäilee häntä alustavasti vahingontekorikoksesta.
1
Add a comment...

Janos Honkonen

Shared publicly  - 
 
"Aiemmin olen antanut viranomaisen tiedottamiseen kolme ohjetta. Ne olivat:

Älä valehtele
Älä valehtele
Älä valehtele
Päivitetään nämä nyt uuteen muotoon:

Älä valehtele
Älä lobbaa
Älä brändää"
 ·  Translate
Julkisuuslain tarkoitus on oikeastaan aika yksinkertainen. Se määritellään 3 §:ssä: ”Tässä laissa säädettyjen tiedonsaantioikeuksien ja viranomaisten velvollisuuksien tarkoituksena on toteuttaa avoimuutta ja hyvää tiedonhallintatapaa viranomaisten toiminnassa sekä antaa yksilöille ja yhteisöille mahdollisuus valvoa julkisen vallan ja julkisten varojen käyttöä, muodostaa vapaasti mielipiteensä sekä vaikuttaa julkisen vallan käyttöön ja valvoa oike...
4
Sakari Maaranen's profile photo
 
Mahtavaa tekstiä.
Add a comment...

Janos Honkonen

Shared publicly  - 
 
"Stubb yrittää kovasti luoda sellaista kuvaa, että jotenkin nyt vaan tuli ynnättyä nämä lausunnot väärin. (Stubb sen sijaan ei selitä, miten nämä lausunnot voi laskea monella tavalla, ja tiettävästi toimittaja ei pyytänyt tarkentamaan. Koen, että tämä on toimittajalta paitsi aika laiskaa duunia noin niinkuin vallan vahtikoiran asemaa silmälläpitäen, myös sikäli hirvittävä moka, että massiivinen komediapotentiaali meni täysin hukkaan. Olisin valmis maksamaan hyvää rahaa siitä show’sta, jossa Stubb yrittää ihan oikeasti selittää, miten tämä matemaattinen akrobatia oikein käytännössä sujuu.)"
 ·  Translate
5
1
Miska Fredman's profile photo
Add a comment...

Janos Honkonen

Shared publicly  - 
 
Joku tämmöinen kommaripamfletti taas vastustaa menestymistä Suomessa.

"Valtiovarainministeri Alexander Stubb sanoi Ylellä tänään, että hän teki ”debatin tuoksinnassa” virheen puhuessaan hallintarekisteristä eduskunnassa torstaina.

Stubb sanoo virheeksi sitä, että hän väitti viranomaisista 90 prosentin olevan hallintarekisterin kannalla.

Helsingin Sanomat korjasi perjantaina: uudesta hallintarekisterilaista annettiin 42 lausuntoa, josta 21 tuli viranomaisilta. Viranomaisista vain 9,5 prosenttia kannatti ja 47,6 prosenttia vastusti. Loput ei ilmaissut selvää kantaa.

Kun tarkastelee kaikkia lausuntoja, niin rekisteriä kannatti 28,6 prosenttia ja vastusti tasan 50 prosenttia. Loput ei ottanut selvää kantaa.

Mistä ihmeestä Stubb on saanut 90 prosenttia? Maallikon matematiikalla näkee, että vastustus on päivän selvästi suurempaa kuin kannatus. Miten ihmeessä Stubb on päätellyt, että hallintarekisteri kerääkin enemmän myönteisiä ääniä? Vaikka epäselviä kantoja tulkitsisikin omaksi edukseen, ei millään yhtälöllä saada kasaan 90 prosenttia.

Toinen kysymys on, voiko valtiovarainministeri tehdä tällaisia ”virheitä”. Hallintarekisteri on ollut alusta asti hyvin kiistanalainen hanke ja herättänyt julkisuudessa paljon vastustusta. Mitä poleemisempi kysymys, sitä tarkkaavaisempi luulisi ministerin olevan.

Sitä paitsi faktojen tarkkuus on lähtökohta perusteelliselle debatille. Ei ”debatin tuoksinnassa” voi kerta kaikkiaan sanoa, mitä sattuu. Eduskunnassa on kuitenkin tarkoitus tehdä koko kansakunnan kannalta järkeviä päätöksiä tosiasioiden ja asiantuntijanäkemysten pohjalta.

Stubb ei ole hairahduksissaan yksin. Viime kuussa hallintarekisteriä kannattava Finanssialan Keskusliitto julkaisi kyselyn, jonka mukaan toimittajat suhtautuivat myönteisesti hallintarekisteriin (tarkemmin ottaen 73 prosenttia vastaajista, joita oli 69). Tulos oli sikäli uskomaton, kun niin moni toimittajajärjestö on vastustanut rekisteriä.

Kyselyn toteuttanut Aula Research kirjoitti myöhemmin Kauppalehden debattipalstalla, että mediasta poimittiin ne henkilöt, jotka ”työssään käsittelevät esimerkiksi hallintarekisterin kaltaisia kysymyksiä”.

Kauppalehdestä kyselyn oli Aula Researchin mukaan saanut viisi toimittajaa. Kiinnostavaa on, että ne toimittajat, jotka tämän lehden palstoilla ovat aiemminkin suhtautuneet hallintarekisteriin kriittisesti, eivät saaneet kyselyä."
 ·  Translate
Hallintarekisteri on tulenarka aihe. Siksi täytyy miettiä, mitä sanoo.
3
Add a comment...

Janos Honkonen

Shared publicly  - 
 
Viime kesän duunirealiteeteista... jouduin itsekin hankkimaan iPhoneeni lisäakkukuoren lisäksi ulkoisen lisäakun, sillä huonon kentän alueella se hemmetin kahvilalelu tyhjensi itsensä parissa tunnissa. Ei kuulu Applen tyyliin joo, mutta helvetti kun saisi jostain iOS-puhelimen joka on suunniteltu jonkinlaiseen kenttäkäyttöön - kestävä kuori, järkevä akku ja kunnon antenni. Ja saman tien voisi pyytää vaikka avaruussukkulan ja ponin. Kerranhan tästä on joutunut vaihtamaan akun, kun se pullistui kirjaimellisesti räjähdyspisteeseen ilmeisesti maisteltuaan hieman merivesipärskeitä.

"Olemme säästäneet vanhoja maastokelpoisia puhelimia ja ostaneet molempiin veneisiin omat "venepuhelimet", jotka kestävät maastokesän työt. Inca Jr ja Maia Jr, veneiden mukaan nimetyt puhelimet, ovat kuin kuka tahansa erittäin maastokelpoinen meribiologi, pelastautumispuvussa, pipo päässä, neopreenihanskoissa, valmiina kaikkiin elementteihin joita Luontoäiti kehtaa päälle puskea. Älypuhelinten kanssa taas on aina kuin olisi syystä tai toisesta ottanut veneeseen korkokenkäisen pikkuhepenisen kaupunkilaisneitosen, jonka kampaus menee pilalle tuulesta ja joka on kerta kaikkiaan niin kaukana elementistään märässä ja kylmässä ja keikkuvassa veneessä kuin voi olla."
 ·  Translate
Kukaan ei nykyään tule töissä (tai juuri muutenkaan) toimeen ilman kännykkää. Suurimmalla osalla oma kännykkä lienee jo älykästä mallia. Tavallisen rivityöntekijän puhelinmallina Metsähallituksella suositaan edelleen vanhaa k...
20
juha hietapakka's profile photoJanos Honkonen's profile photoJani Ilves's profile photoNiklas Collin's profile photo
13 comments
 
4G imee akkua enemmän kun muut, mutta eniten ongelmia aiheuttaa se, että jos et ole 4G-alueella, niin puhelin silti yrittää sellaiseen koko ajan ottaa yhteyttä (jos näin on asetuksista pistetty). Tämä johtaa nopeampaan akun kulumiseen. Erityisen pahasti akku kuluu jos ollaan raja-alueella ja yhteys pomppii koko ajan 3G:n ja 4G:n välillä.

Eli lääke, jolla parantaa akkukestoa helposti kun on pöpelikössä: kytkee 4G:n (tai jopa 3G:n) pois päältä.

Tai sitten ostaa jonkun sellaisen luurin, jossa on jonkun sortin aggressiivinen akunsäästömoodi. Esim. omassa Galaxy Alphassani on moodi, joka kytkee melkein kaiken pois päältä, ruutukin muuttuu mustavalkoiseksi. Kys. moodi päällä puhelimella voi soittaa, lähettää tekstiviestejä ja surffailla (rajatusti) netissä. Akkukesto on tällöin pari viikkoa valmiudessa. Riittää helposti vähän innokkaammallekin eräjormalle.
 ·  Translate
Add a comment...

Janos Honkonen

Shared publicly  - 
 
Here be spoilers - but also a damn interesting analysis of Jessica Jones and how it relates it Gamergate and other such harassment campaigns and power fantasies.

"The frightening thing about Kilgrave, after all, is we see people who act like him and get away with it all the time in the real world despite the real world not including genetic mutants with psychic abilities. People who, despite their failure to emit infectious brain-altering viral particles into the air around them, are able to make other people do horrible things. A guy who crowdsources sexual assault by making random calls to fast food restaurants pretending to be a cop and instructing managers to strip-search female employees. One deranged troll—who went to prison and got a swastika tattooed on his chest—can flood a woman’s inbox with death threats by making up blatant, obvious lies that an angry misogynist mob wants to believe."
Marvel’s Netflix series Jessica Jones is many things. It’s possibly the biggest surprise spotlight grab by a B- or even C-list comic book character since G
2
CloudAYB's profile photo
 
"flooding inbox" yeah, just like the 500 daily spam mails telling me that my penis is too short and I need viagra.
Add a comment...
Have him in circles
1,307 people
Rauno Rantanen's profile photo
Jaana Wessman's profile photo
Jenni Elina Holopainen's profile photo
Erik Lydén's profile photo
Janne Pikkarainen's profile photo
James Mwangi's profile photo
Markus Översti's profile photo
Mike Pohjola's profile photo
Farideh Moghaddassi's profile photo

Janos Honkonen

Shared publicly  - 
 
LUKU OLI ITSE KEKSIMÄ. 
 ·  Translate
Prosenttiluku, jota käytin, oli kerta kaikkiaan virheellinen, ja pyydän sitä anteeksi, Stubb sanoi tänään maanantaina pitämässään tiedotustilaisuudessa.
4
Miska Fredman's profile photoMikko Parviainen's profile photo
2 comments
 
Jos mä keksin ite, että sain 50000 ääntä viime vaaleissa, pääsenkö eduskuntaan?

 ·  Translate
Add a comment...

Janos Honkonen

Shared publicly  - 
 
"Stubbin puhe eduskunnassa, ministeriaitiosta, ei ollutkaan lapsus ja virhe, vaan törkeää valehtelua.

Vähemmästäkin Suomessa on ministeri vaihtunut. Vaikkapa tyhmistä tekstiviesteistä vetyperoksidiblondille.

Ja nyt ei ole kyse yksittäisestä lipsahduksesta.

Stubb on jatkuvasti puolustellut hallintarekisteriä valheellisilla väitteillä. Ei, mikään EU:n lainsäädäntö ei vaadi Suomea hyväksymään hallintarekisterijärjestelmää. Ei, Suomen nykyinen järjestelmä ei mahdollista ainoastaan yhden belgialaisen yrityksen monopolia - kuka tahansa voi halutessaan tulla Suomen arvopaperimarkkinoille. Ja ei, kuka tahansa ei voi jo nyt laittaa osakeomistuksiaan hallintarekisterin taakse - tai toki voi, mutta se on oikeusministeriönkin mukaan laitonta."

http://m.iltalehti.fi/uutiset/2015112820745174_uu.shtml
 ·  Translate
28
1
Hartzan X.'s profile photoKaisa Tuulenkari's profile photoEsko Arajärvi's profile photo
2 comments
 
Jos henkilö on lähtökohtaisesti moraaliton, niin ei hän omatoimisesti luovu vallasta, sen takia, että on toiminut tietoisesti väärin.
 ·  Translate
Add a comment...

Janos Honkonen

Shared publicly  - 
 
"Arvioiden mukaan suurin osa Itämereen tulevista vieraslajeista tulee laivojen painolastivesien mukana.

– Vesien käsittely on ainoa keino minimoida riskit, kun on etukäteen mahdotonta sanoa mitä tänne olisi tulossa, erikoistutkija Maiju Lehtiniemi Suomen ympäristökeskuksesta kertoo."
 ·  Translate
Itämerelle tulee käyttöön mahdollisesti jo ensi vuoden aikana tärkeä keino estää uusien vieraiden lajien leviäminen mereen. Suomi on myös hyväksymässä viimeisten Itämeren maiden joukossa kansainvälisen sopimuksen.
1
Add a comment...

Janos Honkonen

Shared publicly  - 
 
"Tarvitseeko minun ääneen sanoa, mitä meidän johtavat poliitikkomme ovat tunkeneet koulutuksen, sivistyksen, tieteen ja totuuden ideaalien paikalle? Sieltä löytyvät huiputus, sumutus, kulutus ja kuristus – kaikki nämä lyhyen tähtäimen näennäisratkaisut, joiden seurauksista myös tulevat sukupolvet joutuvat kärsimään, elleivät päättäjät pian havahdu hereille innovaatiounistaan."
 ·  Translate
Kirjailija Laura Lindstedt arvostelee kovin sanoin maan hallitusta Finlandia-puheessaan. Lindstedt ei halunnut käyttää puheaikaansa "verbaalisen konfettisateen tuottamiseen", vaan yhteiskuntakritiikkiin. Laura Lindstedtin Oneiron palkittiin tänään kirjallisuuden Finlandialla.
13
Add a comment...

Janos Honkonen

Shared publicly  - 
 
Dead by dawn, dead by dawn!
 ·  Translate
Omakotitalo 1h 30.0m² 21 000€. Keuruu Jukojärvi - Katso lisää Etuovi.com 544295
4
Hysky Juhana's profile photo
 
Siitä ensikoti jollekkin teinille :D
 ·  Translate
Add a comment...
People
Have him in circles
1,307 people
Rauno Rantanen's profile photo
Jaana Wessman's profile photo
Jenni Elina Holopainen's profile photo
Erik Lydén's profile photo
Janne Pikkarainen's profile photo
James Mwangi's profile photo
Markus Översti's profile photo
Mike Pohjola's profile photo
Farideh Moghaddassi's profile photo
Work
Occupation
Media & communications
Places
Map of the places this user has livedMap of the places this user has livedMap of the places this user has lived
Currently
Helsinki
Previously
Jyväskylä - Tampere
Story
Tagline
A hobbyholic gamer, diver, geocacher, writer and an urban explorer.
Introduction
I'm a hobbyholic geek in his late 30's who enjoys scuba diving, geocaching, biology, urban exploration, video games, role-playing, playing theremin, skiing, knife and axe throwing and whatever catches my interest in any given moment of life.

I'm a computational linguist by education, but I've worked most of the millennium as a freelance journalist in the print and online media, done some translation and IT-work, worked as a TV producer and a publicist in the academia and film & game industries.
Education
  • University of Helsinki
    Language Technology, 1997 - 2001
Basic Information
Gender
Male