Profile

Cover photo
Janos Honkonen
Attended University of Helsinki
Lives in Helsinki
1,231 followers|536,254 views
AboutPostsPhotosVideos

Stream

Janos Honkonen

Shared publicly  - 
 
Vituiks meni ydinperhe jo sotien aikaan!

"Eeva ja Hopeapeili alkoivat kuvata naisia miehisinä seikkailijoina, valtameripurjehtijoina, vakoojina, purjelentäjinä jne. Tyylipuhdas esimerkki oli Naisia laivalla –artikkeli joulukuun Eevassa vuonna 1940. Siinä sankarin rooliin nousee nuori, suomalaisnainen, vapaamatkustaja Leoni. Tämä aimo annoksella suomalaista sisua varustettu uhkarohkea seikkailija selviytyi omalla nokkeluudellaan unelmien maahan, Australiaan. Leoni edusti miehistä, lainsuojatonta seikkailijaa, joka oli irrottautunut täysin naisen perinteisestä kotiin kiinnittyvästä roolista."
 ·  Translate
2
Add a comment...

Janos Honkonen

Shared publicly  - 
 
"On kuitenkin yksi viranomainen, jonka päätöksistä ei voi valittaa. Se on TE-toimisto, jonka antama lausunto työttömyysturvasta on niin pyhä, että siitä ei ole valitusoikeutta. Muutosta voi hakea vasta TE-toimiston lausunnon perusteella tehdystä Kelan tai muun työttömyysetuuden maksajan päätöksestä."
 ·  Translate
Oikeusvaltiossa pidetään itsestään selvänä, että minkä tahansa viranomaisen päätöksestä on valitusoikeus. Valittaa voi sekä laillisuus- että tarkoituksenmukaisuusperusteella ja selvää on, että laillisuusperusteella tehdyllä valituksella on paremmat mahdollisuudet menestyä. Viranom
3
Petri Timonen's profile photoEero Hynynen's profile photo
2 comments
 
On vielä yksi vaihtoehto jos suostut siihen että tuloista leikataan 20% pois niin marssit vain soskun luukulle sen jälkeen te-keskus ei
ole enää ongelma ja siitä voi olla jopa hyötyä
ne tekee normin mukaiset laskelmat jotka on
valtiovalta määritellyt siis vähimmäis. Se perustoimeentulo on tarkoitettu ruoka, lehti,
puhelin, ja pieniin terveytenhuolto menoihin
mutta ei esim. vuokra,  lääkärin määräämät
lääkkeet sairauden hoitoon, sähkölasku. Sos
joutuu ottamaan ne erikseen huomioon laskelmissä ja se maksaa ne menot. Tämä
koskee vain yksittäis-taloutta mutta tunnen
tuttuja jotka ovat sinne jostain syystä joutuneet ja sitten sellaisia jotka ovat pieni
palkaisessa osapäivä-työssä niin ovat joutuneet hakemaan sos-toimeentulotukea.
Eikä se mikään häpeä ole mutta se että alkaa
ominpäin tuskailemaan siitä että joutuu jokaista centtiä venyttämään pienistä tuloista
niin voi olla sellainen aikapommi että aikaa
myöten siitä voi tulla yhteiskunnalle tosi iso
lasku. Että näin.
 ·  Translate
Add a comment...

Janos Honkonen

Shared publicly  - 
 
Mä olen melkoisen allerginen "jos ei ole mitään salattavaa" -logiikalle mutta välillä silläkin on paikkansa. Tän pitäs olla sellainen idioottimainen "duh"-nollatilasto ja turha työ.
 ·  Translate
2
Add a comment...

Janos Honkonen

Shared publicly  - 
 
Mainion viikonlopun kuittasi Aave-festivaalin videotaide. Täytyy kyllä sanoa että kaikesta UG- ja vaihtoehtotaiteesta mitä harrastan videotaide on mun makuun pahin miinakenttä. Siellä on paljon tosi vaikuttavaa kamaa, mutta todella paljon "Jeesus tempaa mut nyt!" -tason karmeutta. Etenkin Kantaaottavassa kamassa. Mikähän siinä on että tää just videotaiteessa korostuu. Mut jesta että oli hienoa settiä kanssa!

(Kissantappovideo mainitaan 5... 4... 3...)
 ·  Translate
1
Add a comment...
 
Something I've been pondering on the gaming side lately - is it just me being all jaded old fart, or is the latest console generation transition sort of... half-hearted and floppy. I mean the last time I was of course younger and more bright eyed and bushy tailed, but then it felt something big was actually happening in gaming, whether you liked it or not. Now the biggest emotion I'm managing to dredge out is that I'm slightly annoyed Transistor is coming out only on PS4, but that's about it. 
1
Niklas Collin's profile photoMikko Karvonen's profile photo
2 comments
 
I seriously considered picking up either Xbone or PS4 few days ago. Then I looked at the games available and realised that there is nothing interesting out there yet.

One aspect of this transition is also that this time around there won't be a considerable leap in the overall performance and visual capabilities of the devices as during the last transition. We're already at the point where the budgets are becoming a bigger constraint than the devices themselves.
Add a comment...
Have him in circles
1,231 people
Heidi Eriksson's profile photo

Janos Honkonen

Shared publicly  - 
 
Kyllähän sitä pienillä tuloilla jokin aikaa pärjää kun on jonkinlainen luottamus siihen että homma muuttuu, oli se sitten vaikka vuoden tai kahden päästä. Sitten kun mikään luottamus tai toivo asioiden muuttumiseen puuttuu, jaa-a.

"Kaikella on hintalappu, ja jos menet muualle kuin lähimarkettiin, se hintalappu kaikelle on vain liian korkea. Sinä elät muutamalla satasella kuukaudessa – koko loppuelämäsi. Tarpeeksi, jotta pysyt elossa, mutta liian vähän että pystyisit elämään. Jokainen kahvikuppi, jonka ostat siksi, että tapaat ystävän kaupungilla, muistuttaa sinua siitä, että rahalla olisi saanut jotain muutakin. Kahden kahvikupin hinnalla saisit pariksi päiväksi ruokaa. Ei maistuvaa ruokaa, mutta jotain mikä vie nälän pois."
 ·  Translate
Syrjäytyminen on sitä, kun ymmärtää, että merkittävä osa kaikesta siitä mitä ympärilläsi tapahtuu on jotain, mikä ei tule elämääsi koskaan kuulumaan.
5
Mikko Niemelä's profile photo
 
Niin perin tuttuja ajatuksia, jos et suostu uhraamaan inhimillisyyttäsi rahajumalalle, on vain yksi keino ja se on "köyhäksi" jättäytyminen. Onhan se aika ikävää, kun vuokran jälkeen jää lähes rahaa koko kuukauden ruoille, ilman ystäväpiirin apua tosin en olisi tässä naputtelemassa.

Yhteiskuntahan painostaa homogeeniseen ajatteluun, eli olet pankkitilisi arvoinen, omistuksesi määrää statuksesi, ahneus on hyve jne. Jos tähän loukkuun jää päästään kiinni pudotessaan oravanpyörästä, kovin hyvää tuskin seuraa, ihan omasta kokemuksesta.

Mutta tosiasiassa jatkuviin paastoihin tottuu ja aikaa jää vaikkapa ruohonjuuritason toimintaan. Hyvillä suhteilla voi saada kämpän ja kalusteita, jossa voi vaikka järjestää tapaamisia. 

Itse olen jo aikaa sitten tutustunut siihen, kuinka tämä yhteiskunta rakenteiltaan toimii, joten moraalisesti on lähes mahdotonta hypätä sen kelkkaan mukaan uudestaan. Huijauksia valheiden päällä ja kaikki kiedottuna verbaaliseen tyranniaan ei oikein houkuta tukemaan status quoa.

Onneksi tarpeeksi tuumailtuaan ihminen voi hylätä vanhat normit ja alkaa toteuttamaan todellista yhteiskunnan rakentamista, nykyinenhän kaikkine ammottavine aukkoineen tulee romahtamaan keneltäkään kysymättä.

Elämän mielekkyys on erittäin tärkeää, ilman sitä ei vain jaksa. Aikansa voi käyttää itsesäälissä rypemiseen ja sormilla osoitteluun, mutta jos ei ole valmis muuttamaan perspektiiviään, ei se elämäkään miksikään muutu. Itse ainakin olen saanut julmetun paljon irti hylkäämällä vanhan ja keskittymällä ihmiselämän olennaisiin asioihin.
 ·  Translate
Add a comment...

Janos Honkonen

Shared publicly  - 
 
Mutku muslimien tunteet :D Onko tämä vuoden paras keppihevonen, katso kuvat :D
 ·  Translate
1
Pasi Ääpälä's profile photoJanos Honkonen's profile photo
Add a comment...

Janos Honkonen

Shared publicly  - 
 
Ignore the provocative headline, but read this. Especially in light of a certain Finnish weasel changing nationalities lately to escape inheritance tax. 

"As a result, the burden of paying for public goods such as education, health and housing is increasingly shouldered by average taxpayers, who don't have the wherewithal to sustain them. Wealth inequality thus becomes a recipe for slowing, innovation-averse, rentier economies, tougher working conditions and degraded public services. Meanwhile, the rich get ever richer and more detached from the societies of which they are part: not by merit or hard work, but simply because they are lucky enough to be in command of capital receiving higher returns than wages over time. Our collective sense of justice is outraged."
Economist Thomas Piketty's message is bleak: the gap between rich and poor threatens to destroy us Thomas Piketty interview: capitalism just doesn't add up
7
Jussi Hattara's profile photoJuha Siltala's profile photo
2 comments
 
Science returning to economy.
Add a comment...

Janos Honkonen

Shared publicly  - 
 
"Väännetäänpä pari asiaa rautalangasta: vapaamatkustajia eivät karenssit kiinnosta. He ovat marginaali, joka ei katoa mihinkään, mutta jonka ruokkiminen alennetuin tuin on edullisempaa kuin kerrannaisvaikutukset, jotka syntyisivät tukien eväämisestä. Se on hyvinvointivaltion hinta. Sen sijaan enemmistöä työttömistä, jotka elävät vastentahtoisesti tuilla ja etsivät aktiivisesti töitä, rangaistaan.

Suomen työttömyys on suoraan seurausta rakenteellisesta murroksesta ja epäonnistuneesta talouspolitiikasta. Ongelma ei ole työn vastaanottamisessa tai työn luonteessa vaan siinä, että töitä ei yksinkertaisesti ole. Tyhmäkin tajuaa, että jos TE-keskuksilla on tarjota 15 000 avointa työpaikkaa, ne eivät riitä 241 000:lle suomalaiselle työttömälle, vaikka kuinka aktivoisimme."
 ·  Translate
10
2
Jani Siekkinen's profile photoHenrik Anttonen's profile photo
Add a comment...

Janos Honkonen

Shared publicly  - 
 
Itse tuhisin aika paljon natsisiwasta ennen kuin tuli vuosi sitten pitkästä aikaa haettua sieltä jotain eväitä, ja ohos, valikoimahan oli melkoisen mainio. Nyt on pari kertaa käynyt hakemassa isomman safkasatsin ja kassalla on jäänyt tuijottamaan sitä kuittia, että voiko tää olla oikein vai jättikö kassa puolet lyömättä. Niin paljon kuin tekeekin mieli suosia suomalaista, tässä kohdassa rintama alkaa notkahtaa ja pahasti.
 ·  Translate
2
Henrik Anttonen's profile photoPerttu Haliseva's profile photoLaura Uusitalo's profile photoMikko Karvonen's profile photo
5 comments
 
Nykyisessä pätkätyö-osa-aika-nollatunti -kulttuurissa taitaa myös olla valitettavan helppoa yltää työntekijöiden kohtelussa samalle tasolle kuin kotimaisten ketjuliikkeiden kohdallakin.
 ·  Translate
Add a comment...
People
Have him in circles
1,231 people
Heidi Eriksson's profile photo
Work
Occupation
Media & communications
Places
Map of the places this user has livedMap of the places this user has livedMap of the places this user has lived
Currently
Helsinki
Previously
Jyväskylä - Tampere
Story
Tagline
A hobbyholic gamer, diver, geocacher, writer and an urban explorer.
Introduction
I'm a hobbyholic geek in his late 30's who enjoys scuba diving, geocaching, biology, urban exploration, video games, role-playing, playing theremin, skiing, knife and axe throwing and whatever catches my interest in any given moment of life.

I'm a computational linguist by education, but I've worked most of the millennium as a freelance journalist in the print and online media, done some translation and IT-work, worked as a TV producer and a publicist in the academia and film & game industries.
Education
  • University of Helsinki
    Language Technology, 1997 - 2001
Basic Information
Gender
Male