Profile cover photo
Profile photo
Visit Plovdiv
80 followers -
PLOVDIV - a touch of art and history
PLOVDIV - a touch of art and history

80 followers
About
Visit Plovdiv's posts

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment
The chinese artist Jen Chan filmed an incredibly beautiful movie about Bulgaria.In the film "Hello,Bulgaria" there was an essential place for the landmarks of Plovdiv.The ancient monuments of the Europian capital of culture were filmed profesionally with a drone,showing street dancing under the hills.Check out the video:
---
Неповторимо красив филм за България засне китайският творец Джен Чан. В лентата “Здравей, България” е отделено водещо място на забележителностите на Пловдив. Старините на европейската столица на културата са заснети майсторски с дрон, показани са и улични танци под тепетата. Вижте видеото:

Post has attachment

Post has attachment
С общи усилия вече водим в най-важната за Пловдив категория СПЕЦИАЛИЗИРАН ТУРИЗЪМ за ГОДИШНИТЕ НАГРАДИ В ТУРИЗМА'2016. Нека да затвърдим преднината си! Споделяйте с призив да се гласува http://tourismawards.bg/cat/specializiran-turizm/ за Археологически резерват „Старинен Пловдив“. Гласуването продължава до 18.12.2016 г. Благодарим за подкрепата!

Post has attachment
ПЛОВДИВ СЕ НУЖДАЕ ОТ ВАШАТА ПОДКРЕПА.
Започна публичното онлайн гласуване за определяне на победителите в категориите на Годишните награди в туризма за 2016 на платформата www.tourismawards.bg.
КАТЕГОРИИТЕ В КОИТО ПЛОВДИВ УЧАСТВА СА СЛЕДНИТЕ:
1) Специализиран туризъм http://tourismawards.bg/cat/specializiran-turizm/ Гласуваме за Археологически резерват „Старинен Пловдив“
2)"Туристическо събитие" http://tourismawards.bg/cat/turistichesko-subitie/ Гласуваме за Дефиле на младото вино, Съвет по туризъм гр. Пловдив
3) ОБЩИНА НА 2016 Г. ЗА КУЛТУРНО-ИСТОРИЧЕСКИ ТУРИЗЪМ http://tourismawards.bg/cat/kulturno-istoricheski-turizm/ Гласуваме за Община Пловдив
4) ТУРИСТИЧЕСКА ДЕСТИНАЦИЯ http://tourismawards.bg/cat/turisticheska-destinacia/ Гласуваме за Община Пловдив
5) ДУХЪТ НА БЪЛГАРИЯ“ http://tourismawards.bg/cat/duh-bulgaria/ Гласуваме за Есенен панаир на занаятите, Регионална занаятчийска камара – гр. Пловдив
* Всеки човек може да гласува във всяка една от 16-те категории, но да даде своя вот само веднъж за своя фаворит. Гласуването е ограничено по индивидуално IP и ще продължи в рамките на 10 дни (до 18 декември 2016 г.).
Photo

Post has attachment
Градска художествена галерия – Пловдив следва своя установена традиция да показва значими арт колекции, собственост на институции или на индивидуални колекционери. Тазгодишният календар на Галерията ще завърши
с представянето на ценни произведения живопис и скулптура, притежание на НОВИЗ АД. Сбирката може да бъде видяна от 5 до 30 декември 2016г. на двата етажа в Залите за временни изложби на ул. „Княз Александър I“ №15.Официалното откриване ще състои на 5 декември от 18,00 часа.
Почитателите на изкуството ще се насладят на една представителна колекция,създавана през последния четвърт век с истинска страст, която съдържа творби на стари български майстори от края на 19 и началото на 20 век, картини на цялата пловдивска школа - от Златю Бояджиев и Цанко Лавренов до днешните артисти. Произведенията, собственост на НОВИЗ АД, не „пристигат“ в Галерията от трезори и депа, а от стените на офисите и общите пространства на дружеството, изложени достъпно пред погледите на служители и партньори.
През декември, обаче, могат да бъдат разгледани заедно в общото галерийно пространство от всеки пловдивчанин и гост на града.
Експозицията е обогатена и от новите издания на стойностни български книги от 19 и началото на 20 век, чието отпечатване е финансирано от дружеството.
Photo
Wait while more posts are being loaded