Profile cover photo
Profile photo
Niels Thimmer
604 followers -
Online Entrepreneur
Online Entrepreneur

604 followers
About
Posts

Post has shared content
Ejer du hjemmesider, hvor du tjener penge på Google Adsense, så læs dette indlæg om, hvordan du får en meget højere indtjening.
Google Adsense + Opinodo? See the monetization you are missing out on as a publisher
Add a comment...

Nogle gange er der historier, der bare ikke kommer bag på mig. Som denne om advokater. Jeg er selv blevet udsat for vanvittige regninger fra advokater i mit firma - for arbejde der ikke var bestilt. Hvis jeg ville klage, kunne jeg bare gå til Advokatsamfundet, var advokatens svar. Her kan man læse, at man ikke kan klage med mindre at man har dokumentation for at man ikke har bestilt arbejdet. Jeg har decideret mistet troen på, at der findes en god advokat. Som er sine 2-4.000 kroner i timen værd, som en standardadvokat tager. http://finans.dk/live/erhverv/ECE7150358/Topadvokater-f%C3%A5r-nedsat-rekordh%C3%B8j-regning/
Add a comment...

Post has shared content
Tag og lyt til +Mikael Rieck s interview med +Andreas Rasmussen. Yderst interessant at høre om +Nodes rejse fra startup til succes.  
Så er der godt nyt til ørerne. Jeg har interviewet Andreas Rasmussen som er en af stifterne af +Nodes 

http://www.antphilosophy.com/ant011/

Virkelig inspirerende historie! #podcast  
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment
Er der nogen, der har gode ideer til hvordan startups i Danmark får bedre muligheder for at leve og vokse? Det kunne være cases og erfaringer fra andre lande, hvor man har har skabt løsninger, som vi kunne lære af i Danmark. Hjælp endelig - og del gerne, hvis du vil støtte kampen for at forbedre infrastrukturen for startup-virksomheder. 
Add a comment...

Post has attachment
Godt nytår til alle både fra far og søn!
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Hvem betaler for velfærden? Det spørgsmål har DR sat sig for at opklare, men jeg er ikke imponeret over fremstillingen. Og ikke mindst hvad DR's hensigt er. Vi får at vide, at selskabsskatten udgør 5,6 procent af den samlede skat. Og at de fleste selskaber kun bidrager med ganske lidt i selskabsskat. Det er jo isoleret set korrekt. Men denne fremstilling tager bare slet ikke hensyn til, hvad værdikæden er i forhold til at generere de 871 milliarder (som dog ikke udgør hele skatten - den er langt større idet at der er et betragteligt højere forbrug i den offentlige sektor end de 871 milliarder. Dette er jo også skat, der bare ikke er opkrævet endnu.). Mine anker over for DR's opgørelse er mange, men her er nogle af dem: 

1) 1 % af virksomhederne står for 2/3 af selskabsskatten. Er alle de små og mellemstore virksomheder så værdiløse i i forhold til at betale for velfærden? Nej, selvfølgelig ikke. Det understreger jo i sig selv, at selskabsskat ikke kan bruges som et selvstændigt, isoleret parameter for at måle virksomheders værdi for samfundet. 

2) I den personlige indkomstskat tæller offentlige ansattes skat og personer på overførsels skat også med. Det er i det mindste en diskussion værd om penge fra det offentlige, der så igen for en del bliver beskattet tilbage til det offentlige, kan betegnes som 'betaling for vælfærden'. Jeg er med på at skat af offentligt ansattes indkomst er en fin idé af tekniske årsager - såsom at disse ansatte kan få deres retmæssige fradrag m.v. Men det er altså penge, der ryger ud af kassen og så tilbage igen. 

3) I ethvert kapitalistisk samfund som det danske begynder 100 % af værdikæden til betaling for velfærden hos virksomhederne. Alt kan med andre ord direkte og især indirekte føres tilbage til virksomhedernes aktivitet. Det er ikke det samme som at lønmodtagernes arbejde er værdiløst i forhold til betaling for velfærden. Men værdikæden begynder altså i virksomhedernes initiativ. Alternativet (det eneste) er, at lønmodtagerne selv organiserer arbejdet, produkterne, værdiskabelsen og dermed indtager toppen af værdikæden. Dette er endnu ikke bevist som en effektiv måde til at skabe værdi og en endnu værre måde til at skabe innovation i forhold til at møde menneskers behov i form af produkter og ydelser. 

Med andre ord mener jeg, at DR med sin gennemgang af selskabernes selskabsskat er ude i et forsøg på at simplificere værdiskabelse. Det skaber en skadelig holdning til virksomheder - særligt de små og mellemstore virksomheder, som hundredtusinder af danskere er økonomisk helt afhængige af. Og som gennem løn, moms og afgifter i den grad er med til at betale for velfærden. 

En sådan negativ holdning til virksomheder kan bane vel for en forståelse i samfundet for, at virksomheder har det for godt og skal have ringere vilkår. Og resultatet? Tja, det kan jo være at de virksomheder, der kan og som har eksportvirksomhed og trækker udenlandsk kapital til Danmark, betaler 'havelågeskatten' som sin sidste betaling til velfærdsfesten i Danmark og begynder sin forretning et andet sted. 

Og hvad skal vi så gøre, DR? 
Add a comment...

Post has shared content
Én ud af 13 amerikanere er iværksættere på den ene eller anden måde. I Europa skal man være heldig, hvis der blot er halvt så mange. Mit bud på en forklaring er, at iværksætteri ikke er noget, man bliver socialt belønnet for at stræbe efter. I skolen og på videregående uddannelser bliver vi indoktrineret til ikke engang at have det eget initiativ på radaren for fremtidsmuligheder. I hvert fald ikke der, hvor jeg gik. Enhver der har været i USA må næsten have følt den entreprenante skaberånd der siver mod én, når man taler med folk. Mit lille råd til unge danske studerende på SU: Brug støttekronerne som erhvervsstøtte og opbyg din egen virksomhed. Når du er færdig med uddannelsen og skulle du have lyst til at tage et lønmodtagerjob, så tror jeg at de fleste ville foretrække én, der har vist at han/hun er villig til at bygge noget selv med sine bare næver. Fremfor endnu en akademiker.  
Today's #Dailychart shows how entrepreneurship differs wildly among countries. America is an engine of innovation, as attested by the upcoming public listing of Twitter, which aims to fetch a cool $1 billion. How do other countries rank in terms of entrepreneurship? Sadly, not so well http://econ.st/1f62ZQG
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Så er der kun 809.600 danskere mellem 16-64 på kontanthjælp, førtidspension m.v.
Add a comment...

Er egentlig fuld af beundring over for de slagteritillidsmænd, der tilbød at lade tusinder af slagterimedarbejdere gå betragtelig ned i løn for at kunne sikre lån til svineavlere, der vil udvide produktionen. Midt i al krævermentalitet er der en ø af visionær økonomisk tænkning fra en presset lønmodtagergruppe, som nu mere end nogen sinde fortjener vores støtte og sympati. 
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded