Profile cover photo
Profile photo
Dancsok Zoltán
95 followers -
Kicsi kocka menni internet...
Kicsi kocka menni internet...

95 followers
About
Posts

Post has attachment
Nem unatkoztam az ünnepen se :D Tegnapi alkotás :P
(linux logó like a mac :D )
PhotoPhotoPhoto
2018. 03. 16.
3 Photos - View album

Post has attachment
It's my linux netbook :) I modded my acer e3-111 netbook, inspired by Mac, and linux :P
PhotoPhotoPhotoPhoto
2018. 03. 16.
4 Photos - View album

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment
A mai napon vettem észre, hogy NINCSEN Magyar Linux közösség a Google+ rendszerében! Így ezen felbuzdulva gyorsan létrehoztam egyet. Persze azért végig gondoltam van e értelme? No szerintem van, a következők miatt..
A G+ rendszere nagyon finoman fogalmazva is eléggé kihaltnak tűnik. De csak elsőre. A helyzet az, hogy valóban nem egy mainstream közösségi média felület, ide tényleg csak az ír, akinek van mondanivalója, esetleg ezt a mondanivalót érdemes elolvasni is. Nagyon pesteiesen fogalmazva nem támadta még meg az agyatlan mémeket, macskás videókat orrba szájba posztoló tincsik. Így a felület alkalmas (most még?) arra, hogy egy nyugisabb, csendesebb közösségi életet éljen az ember olyanokkal akikkel hasonlóak gondolkodik, vagy legalább az érdeklődési köre azonos. Ezért (és mert még nem volt ilyen) elindítottam ezt a kis közösséget a G+-on. Persze van némi Magyar részvétel, két disztró közössége jelen van a rendszerben biztosan (fedora és puppylinux), de ők az adott disztró felhasználói, nem volt A LINUX felhasználóknak magyar csapata. Ehhez terveztem gyorsban egy logot is, ami szerintem nem rossz, de persze nem vagyok grafikus, vagy fotóbolt/Gimp mágus, így tuti egy grafikus ezerszer jobbat alkotott volna. A közösségbe lépve és ott posztolva szerintem nyugodtan felrakhat mindenki javaslatot és megvitatjuk adott esetben. Ha sokan lesztek akkor szavazásra is bocsájtjuk. Addig ez a logo érvényes, amíg más döntés nem születik. Aki akar csatlakozzon, érezze jól magát aztán hajrá. A link: https://plus.google.com/communities/101796550388325728432
Add a comment...

Post has attachment
Megláttam, beleszerettem. Röviden ennyi a történet. Mivel vettem egy yogabook-ot, és kellett egy egér is hozzá, (közismerten utálom a touchpad-ot) ezért elkezdtem keresgélni. A kritériumok világosak: legyen vékony, könnyen hordozható, és lehetőleg bluetooth, mert egyetlen micro usb van a gépen, az szolgál töltésre is, a wifi stick eléggé gányul néz ki, plusz ha tölteni is kell munka közben meg vagy lőve. Meglepődnétek mennyire NEM lehet kapni bluetooth egeret. A microsoft gyárt még a kritériumoknak úgy ahogy megfelelőt, de azt is nehéz beszerezni. Aztán megláttam a yoga mouse-t, és el volt döntve a föld alól is szerzek. (itthon csak az alza-nál láttam mikor vettem, vagy külföldről rendeled.)
Add a comment...

Post has attachment
Egy érdekességgel találkoztam, a születésnapomra kaptam családtól. Ez egy linuxos nyak párna. Igazából csak pingvines, szerintem az alkotójának eszébe sem jutott a linux, de sebaj, a poén attól még poén. Ennek röpke tesztje következik :) (sose hittem volna, hogy egyszer párnát fogok tesztelni)
Add a comment...

Post has attachment
Az idei évre halasztódott egy ötlet, ami még tavaly év vége felé született meg. Egy meglehetősen érdekes, és bonyolult robot. Mindig izgatta a fantáziámaat az arduino, és társai, de valahogy nem volt meg a motiváció. Jóideje van már egy arduino yun -om, amivel már játszottam is. Én is a klasszikus LED villogtatással kezdtem, majd írtam rá egy teszt programot ami elkezdni megszólítani a hardvereket. De aztán beindultam, és elkezdtem rá költeni.
Add a comment...

Post has attachment
A régi anyagok előkeresése közben kezembe akadt pár klasszikus írás, többek közt Eric. S. Raymond (ha nem tudod ki ő sűrgősen guglizz rá szégyenkezve!) hacker kiskátéja! Az írás kb: annyi idős lassan mint én, mai szemmel néha mosolygásra késztet, és nem kicsit elavult itt-ott. És ne mértek vele egyet annyiban, hogy ilyenné vagy olyanná kell válnod, mert ezek nagyrészt az emberből fakadnak, vele születnek. Azért nem kis részben az emberrel születik az örökös kíváncsiság, és buhera mánia, no meg a szabadság iránti vágy, ha nem ilyen, nem tud válni valamivé, főleg nem hackerré, de ez magánvélemény. A továbbiakban átadom a szót Eric-nek!
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded